Artikel top billede

Stephen Elop og Steve Ballmer indgik i 2011 et partnerskab om Windows Phone, men ikke alle tror på, at det er nok til at redde Nokia.

Tæsk til Nokia-chef for at satse på Windows Phone

Nokias årlige generalforsamling kom ikke overraskende til at handle om den fortsatte beslutning om kun at satse på Windows Phone. Se Stephen Elops reaktion her.

Det var langt fra alle Nokia-aktionærer, der holdt igen med kritikken på selskabets netop overståede generalforsamling i Helsinki. 

En del gav tværtimod udtryk for, at de mener, at Stephen Elop bør genoverveje beslutningen om kun at satse på Windows Phone-styresystemet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der også citerer et par af kommentarerne fra generalforsamlingen.

"Du er en fin fyr ... og lederholdet gør det bedste, det kan, men det er tydeligvis ikke nok," lød det fra en aktionær.

"Er du klar over, at det er resultaterne, der tæller? Vejen til helvede er brolagt med gode intentioner. Vil du ikke nok vælge en anden vej?" lød det.

Reuters påpeger den problemstilling, som bliver mere og mere påtrængende for topchef Stephen Elop. Det drejer sig om, at det i 2011, da beslutningen om at satse på Windows Phone blev meldt ud, også blev vurderet fra Nokias side, at transformationen ville tage omkring to år.

Den periode er nu overstået, men det kniber stadig med resultaterne.

Stephen Elop var dog klippefast i sine holdninger på generalforsamlingen.

"Vi foretager justeringer efterhånden. Men det er helt klart for os, at vi i nutidens kamp mellem økosystemer har truffet en meget klar beslutning om at fokusere på Windows Phone med vores Lumia-produktlinje," udtalte han ifølge Reuters.

"Og det er på den måde, at vi vil kæmpe mod konkurrenter som Samsung og Android."

Så svært er det for Nokia

Computerworld spurgte i november sidste år Stephen Elop, om han - i lyset af Windows Phones beskedne markedsandele - ikke ville vælge Android, hvis han kunne skrue tiden tilbage?

"Grunden til, at vi ikke valgte Android for to år siden - og grunden til at vi selv ikke med bagklogskabens fordel ville havde valgt Android - er et ord: Differentiering," svarede Stephen Elop blandt andet.

Vi spurgte dog efterfølgende også læserne af Computerworld, om de mente, at Nokia skal producere telefoner med Android?

Der blev afgivet 1.646 stemmer. 38 procent mente, at Nokia skal holde fast i Windows Phone, mens 34 procent mente, at Nokia også skal producere Android-telefoner. 14 procent mente desuden, at Nokia helt skal droppe Windows Phone og i stedet satse på Android.

Stadig svært for Nokia

I det seneste årsregnskab var Nokias årelange krise fortsat ganske tydelig.

Således solgte Nokia 55 procent færre smartphones i 2012 end i 2011, så man landede på i alt 35 millioner enheder i 2012.

Samtidig faldt salget af mobiltelefoner også med 12 procent til 300 millioner enheder.

Nokias omsætning faldt med 30 procent fra 2011 til 2012 til omkring 225 milliarder kroner, og selskabet ender ud med et underskud på omkring 17 milliarder kroner.

Flere tele- og aktieanalytikere har dog givet udtryk for, at Nokia er på rette vej, og at der fortsat er grund til at tro på selskabets fremtid.

Læs hele historien om Nokias fald fra tinderne og kampen for et comeback her.

Læs også:

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Computerworlds læsere: Dette skal Nokia satse på

Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere