Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Venstre: Måske skal vi udlicitere Statens IT

Det kan være en god ide at sætte Statens IT på private hænder, mener Venstre.

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal undersøge mulighederne for at sende opgaverne hos Statens IT i udbud og dermed udlicitering.

Det mener Venstres it-ordfører Michael Aastrup-Jensen, efter ITEK under Dansk Industri har luftet en tilsvarende idé.

I øvrigt i kølvandet på blandt andet mange utilfredse kunder hos Statens IT.

"Jeg synes, at det er en spændende tanke fra ITEK, som absolut må undersøges nærmere, for hvis det kan sikre bedre ydelser og måske for billigere penge, så er det selvfølgelig en god ide," udtaler Michael Aastrup-Jensen.

Han har ligesom ITEK hele tiden været kritisk over for den måde, Statens IT drives på.

Undersøg udliciteringsmulighederne

"Jeg har jo også selv tidligere udtalt mig kritisk for den nuværende måde, som Statens IT drives på, så lige meget hvad, så skal der en debat til om fremtiden for Statens IT, og her bør vi undersøge mulige udliciteringsmuligheder," mener han.

Statens IT har tidligere på året åbent fortalt, at der var store problemer med tilfredsheden hos ministerierne og styrelsen i forhold til leverancerne.

Det har direktør Michael Ørnø fra Statens IT lovet at tage hånd om.

På nuværende tidspunkt foreligger ingen beregninger på, hvor mange besparelser Statens IT har givet.

Da ideen blev født for fem år siden talte man om årlige besparelser i omegnen af 700 millioner kroner ved en større it-omlægning af hele statens it-område.

Læs også: Statens IT fylder fem år: "Send opgaven i udbud"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere