Artikel top billede

Foto: Knut Lövstuhagen/SAS

SAS: Derfor fyrer vi CSC efter 10 år

Ifølge SAS er der gode grunde til at slå op med CSC og tage indiske Tata TCS i stedet.

Vi har fundet en anden.

Sådan lyder det fra flyselskabet SAS, der efter 10 år med it-giganten CSC som leverandør har slået op, sådan som Computerworld fortalte allerede i sidste uge. Det kan du læse mere om her.

"SAS har underskrevet en it-sourcing aftale med Tata Consultancy Services, en leverandør med global teknologisk ekspertise og erfaring inden for luftfartsindustrien," siger Trine Kromann-Mikkelsen, der er presschef hos selskabet.

Dermed mister CSC, der gennem et årti i flere omgange har overtaget hundreder af SAS-ansatte en de helt store kunder.

Og tilsynelandene er der for SAS god grund til at lægge forholdet til CSC på hylden til fordel for Tata TCS:  
  
"Gennem forenkling, automatisering og standardisering skal aftalen medvirke til væsentlige, langsigtede effektiviseringer og reduceringer af omkostninger til de it-tjenester, som omfattes af aftalen," siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Tata overtog allerede i fjor et af SAS' mange it-systemer, efter at have overtaget kontrakter hos TDC for milliarder af kroner.

Selskabet offentliggjorde i forbindelse med den omfattende redningsplan i vinters, at selskabet ville spare massivt på omkostningerne, hvilket i flere omgange har fået fagforbundenede til at frygte en ny, stor fyringsrunde. 

Men hvad aftalen kommer til at betyde for de ansatte vil SAS ikke fortælle om endnu, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

"SAS skal nu, sammen med Tata Consultancy Services, have de sidste detaljer af aftalen på plads, en aftale som betyder, at SAS må afslutte et godt, ti år langt samarbejde med CSC," siger hun.

Læs også: SAS dropper CSC til fordel for ny it-kæmpe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.