Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Dansk tele-rigmand taber kæmpe-erstatningssag

Staten slipper for at betale trecifret millionbeløb tele-rigmanden Hans Damm, har Østre Landsret netop afgjort.

I en tid hvor riget fattes penge, falder en dom i Østre Landsret i dag ganske belejligt for staten.

Efter år med juridiske tovtrækkerier har landsretten netop afvist et erstatningskrav mod staten på 362 millioner kroner fra den sønderjyske tele-rigmand Hans Damm.

Sagen drejer sig om udbuddet af ambulanceradio-systemet (SINE), som blev vundet i 2006 af Motorola-selskabet Dansk Beredskabskommunikation.

River grundlaget væk

I store træk mente Hans Damm, at statens udbud i sig selv var problematisk, da det rev grundlaget væk fra de frekvenstilladelser, som Hans Damms selskab, Hans Damm Research, tidligere havde betalt store summer for af staten.

Udover en række andre anklager, mente han, at myndighederne inden udbuddet havde besluttet, hvem der skulle vinde.

"Landsretten fastslog, at der ikke var ført bevis for, at staten havde overtrådt EU-regler, udbudsregler eller anden lovgivning, samt at der ikke var tale om en fiktiv udbudsforretning og dermed intet grundlag for at konkludere, at staten havde udøvet magtfordrejning," skriver Østre Landsret på sin hjemmeside.

Med dagens dom følger en regning på ti millioner kroner i sagsomkostninger til Hans Damm.

Læs Hans Damms reaktion på dommen lidt senere på cw.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere