Artikel top billede

Så mange it-folk er faldet ud af dagpengesystemet

30.000 dagpengemodtagere har fået en ny akutpakke. Se hvor mange it-folk, der er faldet ud af systemet siden januar 2013.

Kontanthjælp, akut-uddannelse eller ingenting. Det har hidtil været virkeligheden for 244 it-folk uden job. Så mange mennesker i it-branchen har nemlig brugt deres dagpengeret op siden januar.

Det viser en uvidenskabelig forespørgsel hos fire af landets fagforbund med it-folk på medlemslisten. 

Hos Samdata\HK fortæller næstformand Per R.N. Nielsen, at der indtil videre er 109 medlemmer, som har opbrugt deres dagpengeret.

Forbundet regner med, at 319 med tilknytning til it-branchen vil falde ud af dagpengesystemet i løbet af 2013.

Rammer alle aldre

Næstformanden fortæller, at der ikke er nogen aldersgrupper, som er hårdest ramt af dagpengeudfald i eksempelvis maj måned.

"Jeg kan se, at det stort set er spredt ud over alle aldre," siger Per R.N. Nielsen.

Geografisk er der flest it-ledige i Hovedstadsområdet, Nord- og Sønderjylland, som har mistet eller har udsigt til at miste deres dagpengeret hos Samdata\HK i maj måned.

Hos fagforbundet Krifa oplyser kommunikationsmedarbejder Ove Klausen, at der mellem Krifas medlemmer, der arbejder med IT, er 20 personer, som har mistet dagpengeretten siden nytår og til nu.

Kender ikke videre skæbne

Også Prosa har oplevet medlemmer som er faldet ud af dagpengesystemet, fortæller Michael Tøttrup, der er ledelseskonsulent hos fagforbundet.

"Vi ved, at indtil nu er der 93 PROSA medlemmer, der har opbrugt deres dagpenge ret," siger han til Computerworld.

Han fortæller, at fagforbundet ikke ved, hvad deres videre skæbne er, fordi de som udfaldne ikke længere opgøres i a-kassernes systemer. 

It-folk mindre ramt

Hos Magistrenes Arbejdsløshedskasse fortæller Kasper Mølgaard, der blandt a-kassens medlemmer er 22 mennesker med tilknytning til it-branchen og uddannelse som eksempelvis cand. IT eller datamatiker som har mistet dagpengeretten til og med april.

Han fortæller, at it-folkene er mindre ramt af ledighed end en lang række andre akademiske faggrupper.

"Dataloger har markant lavere ledighed end rigtig mange andre grupper," siger Kasper Mølgaard.

Han fortæller, at a-kassen samlet har 500 medlemmer, som har mistet deres dagpengeret siden nytår.

Regeringen indførte tirsdag en tredje akut-pakke, som udsætter indfasningen af den forkortede dagpengeperiode, forlænger muligheden for akutuddannelse og indfører muligheden for en arbejdsmarkedsydelse.

Læs også:

Det vil akutjob-aftalen betyde for it-folk.

Nødløsning på vej til dagpenge-truede it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.