Artikel top billede

Konkursramt Finn Helmer kræver syv millioner i løn

Den konkursbegærede it-mand Finn Helmer kræver syv millioner kroner fra sin tid som direktør i fiberselskab.

Godt nok er Finn Helmer kommet gevaldigt i personligt klemme, da kreditorer kræver 291 millioner kroner af ham.

Men ifølge en cirkulæreskrivelse fra kurator, som Computerworld er i besiddelese af, så mener han at have et løntilgodehavende hos ComX.

"Finn Helmer har forud for konkursen opgjort et samlet løntilgodehavende hos ComX Holding A/S og/eller ComX Networks A/S for hans direktørhverv i perioden 2006-2010 på i alt cirka 6,9 millioner danske kroner," fremgår det af skrivelsen.

Finn Helmer bekræfter oplysningen over for Computerworld.

Imidlertid er tilgodehavendet indskrevet til nul kroner foreløbig. Det skyldes blandt andet, at man ikke er enige om kravet.

"Kravet er bestridt og medtages derfor foreløbigt til nul kroner," hedder det i skrivelsen.

Angiveligt skulle der pågå en nærmere drøftelse af lønkravet.

I det hele taget gennemsyrer forholdet til ComX hele cirkulæreskrivelsen om Finn Helmer under konkurs.

Kæmpe lån

Således er også beskrevet et lån til ComX Holding A/S.

"Finn Helmer har i perioden 2006-2010 ydet lån til ComX-koncernen i størrelsesordenen 114 millioner danske kroner. Tilgodehavendet hidrører fra en række gældsbreve, som er pantsat til forskellige pengeinstitutter," fremgår det.

Ergo er også dette tilgodehavende sat til nul kroner, da pengeinstitutter altså står til at skulle indkassere pengene.

Heller ikke 50 procent af aktierne i ComX Holding A/S lader til at få værdi for konkursboet.

"Finn Helmer ejer 50 procent af ComX Holding A/S som ejer (100 procent) selskabet ComX Networks A/S. Aktierne er/var pantsat til blandt andre Nykredit Bank A/S, som trådte til sit pant i 2010 og i forbindelse hermed udskiftede ledelsen i selskabet," fremgår det.

Men "aktierne i ComX-koncernen forventes at være overbehæftede, hvorfor værdien heraf medtages til 0,00 danske kroner."

Tvangsauktion inden konkurs-sag

Endelig spiller en ejendom angiveligt også en større rolle i konkursen.

I hvert fald fremgår det af cirkulæreskrivelsen, at Finn Helmer ejer 50 procent af en ejendom, der er "udlejet til ComX-koncernen og specialindrettet til dette selskabs aktiviteter."

"Ejendommen var forud for anmeldelse af rekonstruktion blevet begæret solgt på tvangsauktion. Auktionen blev den 21. januar 2013 udsat med henvisning til rekonstruktionsbehandlingen," hedder det.

Læs også:

Kreditorer: Konkursramte Finn Helmer skal betale os kvart milliard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.