Artikel top billede

Foto: Morten Nevado. CSC's hovedkvarter i Danmark og Norden på Retortvej i Valby.

CSC indgår millionforlig i sag om regnskabssvindel

It-giganten CSC har indgået et kæmpeforlig i en af de mange erstatningsager i kølvandet på regnskabssvindelen fra Danmark.

It-giganten CSC har indgået et forlig i en af de mange retssager mod firmaet og medlemmer af den tidligere ledelse som følge af afsløringen af den massive regnskabsmanipulation, der startede i Danmark.

"Den 15. maj 2013 indgik selskabet en forhandling og aftale med den ledende sagsøger om et forlig om alle krav i retssagen for 565 millioner kroner[...]," skriver CSC i årsregnskabet. 

"Firmaet har desuden noteret et tilgodehavende på 261 millioner kroner, som  svarer til det beløb der kan godskrives i henhold til reglerne i firmaets koncernforsikring, og som indgår i tilgodehavender på firmaets konsoliderede balance," skriver CSC, der tilføjer, at forliget afventer godkendelse af retten.   

Byge af sagsanlæg

Erstatningssagen er blot et af mange af de søgsmål der ramte CSC i kølvandet på afsløringen af, at firmaet havde fundet fejl, hvor værdier for op imod en halv milliard kroner var posteret forkert i firmaets regnskaber i Norden.

Sagen om forkert regnskabspraksis spredte sig efterhånden til store del af det globale firma, som på andet år stadig bliver undersøgt af børstilsynet.

Sagen har kostet myriader af folk deres stilling i firmaet. Senest er regnskabsfolk i Storbritannien blevet fyret.

Den erstatningssag, som firmaet nu har indgået forlig i, er ligesom mange andre af søgsmålene anlagt af vrede aktionærer, som mener de har tabt penge på grund af sagen om regnskabsfusk, fordi ledelsen eller firmaet har vildledt dem.

CSC oplyser i regnskabet, at en række andre sagsanlæg stadig er uafklarede, og at firmaet ikke på nuværende tidspunkt kan forudse eventuelle økonomiske tab som følge af disse sager.

Læs også:


Byge af søgsmål mod CSC efter regnskabs-fusk

CSC-medarbejdere fyret for fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.