Artikel top billede

Foto: Morten Nevado. CSC's hovedkvarter i Danmark og Norden på Retortvej i Valby. (Foto: Morten Nevado)

CSC indgår millionforlig i sag om regnskabssvindel

It-giganten CSC har indgået et kæmpeforlig i en af de mange erstatningsager i kølvandet på regnskabssvindelen fra Danmark.

It-giganten CSC har indgået et forlig i en af de mange retssager mod firmaet og medlemmer af den tidligere ledelse som følge af afsløringen af den massive regnskabsmanipulation, der startede i Danmark.

"Den 15. maj 2013 indgik selskabet en forhandling og aftale med den ledende sagsøger om et forlig om alle krav i retssagen for 565 millioner kroner[...]," skriver CSC i årsregnskabet. 

"Firmaet har desuden noteret et tilgodehavende på 261 millioner kroner, som  svarer til det beløb der kan godskrives i henhold til reglerne i firmaets koncernforsikring, og som indgår i tilgodehavender på firmaets konsoliderede balance," skriver CSC, der tilføjer, at forliget afventer godkendelse af retten.   

Byge af sagsanlæg

Erstatningssagen er blot et af mange af de søgsmål der ramte CSC i kølvandet på afsløringen af, at firmaet havde fundet fejl, hvor værdier for op imod en halv milliard kroner var posteret forkert i firmaets regnskaber i Norden.

Sagen om forkert regnskabspraksis spredte sig efterhånden til store del af det globale firma, som på andet år stadig bliver undersøgt af børstilsynet.

Sagen har kostet myriader af folk deres stilling i firmaet. Senest er regnskabsfolk i Storbritannien blevet fyret.

Den erstatningssag, som firmaet nu har indgået forlig i, er ligesom mange andre af søgsmålene anlagt af vrede aktionærer, som mener de har tabt penge på grund af sagen om regnskabsfusk, fordi ledelsen eller firmaet har vildledt dem.

CSC oplyser i regnskabet, at en række andre sagsanlæg stadig er uafklarede, og at firmaet ikke på nuværende tidspunkt kan forudse eventuelle økonomiske tab som følge af disse sager.

Læs også:


Byge af søgsmål mod CSC efter regnskabs-fusk

CSC-medarbejdere fyret for fejl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere