Artikel top billede

Regnskabsskandale: CSC-medarbejdere fyret for fejl

Flere medarbejdere hos CSC mister jobbet som følge af det omfattende regnskabsrod hos it-kæmpen.

Den internationale regnskabsskandale hos it-kæmpen CSC, der startede i Danmark, koster nu flere medarbejdere i England jobbet.

Det fremgår af koncernens nyeste årsregnskab, som blev offentligjort onsdag. 

Regnskabsrodet handler primært om postreringer af værdier i forkerte perioder, hvilket kan have været med til at manipulere værdien af selskabet og dermed på børsen.

I første omgang var rodet koncentreret til CSC i Norden, der har hovedkvarter hos CSC i Danmark i København, som blev undersøgt af firmaets interne revision, det amerikanske børstilsyn og i Danmark, men spredte sig senere til CSC i andre dele af verden, blandt andet Australien og England. 

I Storbritaninen har CSC i forbindelse med det skandaleombruste projekt om sygehus-it til NHS (National Health Service) posteret beløb for 145 millioner kroner forkert i regnskabsåret 2012, har CSC tidligere offentliggjort.

Derfor er det et problem

Og det er et problem for CSC, fordi rigtig regnskabsføring ville have reduceret en kæmpeafskrivning på 8,7 milliarder kroner med et beløb på 138 millioner kroner.

Nu viser det sig så at "visse CSC-regnskabsansatte i Storbritannien kendte til disse forhold forud for regnskabsåret 2012," skriver firmaet i det nyeste årsregnskab. 

"Men disse ansatte undlod at rette fejlene på behørig vis. Derfor har CSC klassificeret disse fejl som bevidste tilsidesættelser."

Og det er denne handling, som har fået konsekvenser for de pågældende regnskabsfolk.

"En sådan kategorisering er blevet fremlagt for firmaet gennem den uafhængige undersøgelse. Som en følge heraf er visse medarbejdere blevet afskediget," fremgår det af regnskabet.

Det er ikke første gang regnskabsskandalen koster medarbejdere jobbet hos it-giganten, der i flere omgange har suspenderet eller afskediget ansatte som følge af den regnskabsskandale, som en tidligere topchef hos virksomheden mente var "en lusket plan" udført af "afsporede personer.

Sagen har givet CSC en række sagsanlæg fra vrede investorer og CSC's globale topchef Michael W. Laphen såvel som den danske Carsten Lind har efterfølgende forladt virksomheden.

Firmaets nuværende topchef lancerede i fjor en omfattende restruktureringsplan, der skal få selskabet på fode igen.

Det sker blandt andet gennem gentagne fyringsrunder, den seneste varslet for få uger siden, den forringe eksekveret i januar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.