Artikel top billede

Sådan bliver smartphonen en komplet arbejdscomputer

Smartphones og tablet-pc'er ved at overhale pc'en, når det kommer til at skulle klare arbejdsopgaverne. Det kræver dog en række tiltag fra it-afdelingens side, hvis mulighederne for alvor skal udnyttes.

"Til trods for deres minusser står de nu til at blive den universelle enhed, som folk vil vælge at arbejde med." 

Sådan skriver Forrester-analytiker Henning Dransfeld i et blogindlæg om mobile enheder som smartphones og tablet, der vinder frem i virksomhederne på bekostning af traditionelle pc'er.

Forrester-analytikeren forklarer, at en ud af tre virksomhedsledere vurderer, at mere end 75 procent af deres medarbejdere i dag jævnligt anvender en smartphone til arbejde, mens kun 18 procent vurderer, at det det samme gælder for brugen af bærbare computere.

Samtidig er det helt tydeligt, at der sælges stadig færre pc'er.

Her i Vesteuropa faldt salget med mere end 20 procent fra første kvartal 2012 til første kvartal i år.

Her er de store udfordringer

Men selvom vi køber flere smartphones og tablets, og selvom de i stigende grad anvendes til arbejde, er der stadig en række grundlæggende udfordringer, man skal forholde sig til som it-chef og it-afdeling.

Forrester mener, at den største udfordring er:

"At administrere og styre mobile enheder inden for compliance-guidelines og gøre det muligt for medarbejderne at anvende disse enheder til ethvert system, der er behov for," skriver Henning Dransfeld.

Samtidig peger Forrester på, hvordan man typisk gør medarbejderens it-løsninger fuldt ud mobile.

Dels anvender en del desktop virtualisering for at kunne levere klassiske kontorapplikationer via en browser, dels er det oplagt at understøtte de vigtigste workflows via apps.

"Nøglen til succes er god brugervenlighed, fuld integration til virksomhedens backend-systemer og den rette tilgang til beskyttelse af data i et online og offline-scenarie, skriver Hennings Dransfeld.

Computerworld har bragt en række artikler, der kan inspirere til anvendelsen af mobile løsninger i virksomheden. Her er nogle udvalgte:

Rigspolitiets CIO: Sådan får vi de mobile løsninger

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Mobile device management: Derfor er det så smart

It-chefernes VDI-iver klinger af: Har kig på noget andet

Dine smarte apps risikerer at bryde persondataloven

Magtskifte på CRM-markedet: Her er de hotteste løsninger

Undgå it-kaos: Få styr på de ansattes private gadgets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.