Artikel top billede

Sådan bliver smartphonen en komplet arbejdscomputer

Smartphones og tablet-pc'er ved at overhale pc'en, når det kommer til at skulle klare arbejdsopgaverne. Det kræver dog en række tiltag fra it-afdelingens side, hvis mulighederne for alvor skal udnyttes.

"Til trods for deres minusser står de nu til at blive den universelle enhed, som folk vil vælge at arbejde med." 

Sådan skriver Forrester-analytiker Henning Dransfeld i et blogindlæg om mobile enheder som smartphones og tablet, der vinder frem i virksomhederne på bekostning af traditionelle pc'er.

Forrester-analytikeren forklarer, at en ud af tre virksomhedsledere vurderer, at mere end 75 procent af deres medarbejdere i dag jævnligt anvender en smartphone til arbejde, mens kun 18 procent vurderer, at det det samme gælder for brugen af bærbare computere.

Samtidig er det helt tydeligt, at der sælges stadig færre pc'er.

Her i Vesteuropa faldt salget med mere end 20 procent fra første kvartal 2012 til første kvartal i år.

Her er de store udfordringer

Men selvom vi køber flere smartphones og tablets, og selvom de i stigende grad anvendes til arbejde, er der stadig en række grundlæggende udfordringer, man skal forholde sig til som it-chef og it-afdeling.

Forrester mener, at den største udfordring er:

"At administrere og styre mobile enheder inden for compliance-guidelines og gøre det muligt for medarbejderne at anvende disse enheder til ethvert system, der er behov for," skriver Henning Dransfeld.

Samtidig peger Forrester på, hvordan man typisk gør medarbejderens it-løsninger fuldt ud mobile.

Dels anvender en del desktop virtualisering for at kunne levere klassiske kontorapplikationer via en browser, dels er det oplagt at understøtte de vigtigste workflows via apps.

"Nøglen til succes er god brugervenlighed, fuld integration til virksomhedens backend-systemer og den rette tilgang til beskyttelse af data i et online og offline-scenarie, skriver Hennings Dransfeld.

Computerworld har bragt en række artikler, der kan inspirere til anvendelsen af mobile løsninger i virksomheden. Her er nogle udvalgte:

Rigspolitiets CIO: Sådan får vi de mobile løsninger

Mobile løsninger: Disse ting skal du holde øje med i 2013

Mobile device management: Derfor er det så smart

It-chefernes VDI-iver klinger af: Har kig på noget andet

Dine smarte apps risikerer at bryde persondataloven

Magtskifte på CRM-markedet: Her er de hotteste løsninger

Undgå it-kaos: Få styr på de ansattes private gadgets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere