Artikel top billede

Skovler penge ind: Pc-firmas indtjening steget med 90 procent

Kendt pc-firma har enorm vækst og skovler penge ind. Det skyldes indædt fokus på et særligt marked.

Kinesiske Lenovo skovler penge ind i høj fart.

Selskabets netto-indtjening blev med en stigning på 90 procent til 732 millioner kroner næsten fordoblet i selskabets fjerde regnskabskvartal i forhold til den samme periode et år tidligere.

Også omsætningen nåede rekordhøjder for Lenovo, der i kvartalet omsatte for 45 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på fire procent i forhold til den samme periode i fjor.

Selskabet har gigantisk vækst på markedet for smartphones, hvor antallet af solgte Lenovo-telefoner er steget med 206 procent.

I alt står Lenovos mobil-forretning for ni procent af selskabets samlede salg.

På pc-området har omsætningen holdt sit niveau, melder Lenovo. Det skal ses i lyset af, at det globale pc-salg styrtdykker og i perioden har oplevet det kraftigste fald nogensinde. Det kan du læse mere om her.

Lenovo mærker imidlertid ikke meget til det faldende marked. Det skyldes ikke mindst, at det kinesiske selskab har godt fat i det kraftigt voksende kinesiske marked, hvor Lenovo sidder på en markedsandel på omkring 30 procent.

I alt henter Lenovo omkring halvdelen af sin omsætning på det kinesiske marked, der er verdens største.

Lenovo er meget tæt på at overhale HP som verdens største pc-producent.

Lenovo sidder for tiden på en markedsandel på 15,3 procent, mens HP sidder på 15,7 procent.

Læs også:

Her er taberne på det danske pc-marked

Rent blodbad på pc-markedet: Så slemt står det til

Salget af pc'er styrtdykker - her er kæden hoppet af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.