Artikel top billede

(Foto: FILMATERIA.COM /)

Her er Microsofts plan med udviklingscenter i Vedbæk

Kirill Tatarinov, der er global ansvarlig for Microsoft Business Solutions, fortæller her om softwareselskabets planer med det store udviklingscenter i Vedbæk.

De 400 medarbejdere i Microsoft Development Center i Vedbæk leverer i den grad varen til den globale softwarekoncern.

Det er budskabet, da Computerworld møder Kirill Tatarinov, der er president for Microsoft Business Solutions og dermed ansvarlig for Vedbæk-afdelingen.

"Vi er meget begejstrede for at være i Danmark og alt det, denne specifikke afdeling har gjort for os," svarer Kirill Tatarinov til spørgsmålet om, hvad planerne med det danske udviklingscenter er i de kommende år.

Der er flere end 40 forskellige nationaliteter repræsenteret blandt de 400 ansatte i Vedbæk.

De arbejder med at udvikle fremtidens forretningssoftware i form af Microsofts Dynamics ERP og CRM, og Vedbæk-afdelingen er således en udløber af Microsofts køb af den danske ERP-producent Navision tilbage i 2002.

"Vi fejrede Microsofts udviklings-tilstedeværelse i Danmark sidste år, hvor vi havde været her i 10 år, så det er 11 år nu. Vi er her for at blive her, og vi er begejstrede for at være i Danmark," siger Kirill Tatarinov, da Computerworld møder ham i Vedbæk.

Nokia droppede Danmark 

Dermed er der intet der tyder på, at Microsoft Development Center i den globale konkurrence risikerer at lide samme skæbne som Nokias 1.000 mand store udviklingsafdeling i København, som Stephen Elop besluttede at lukke i 2011.

De to udviklingscentre har eller flere ligheder ved i høj grad at være blevet placeret i Danmark af historiske årsager og ved at være blevet drevet af et meget internationalt hold af højtuddannede udviklere og ingeniører.

Begge steder har således i mange år været de eksempler, der er blevet hevet frem, når snakken går på Danmarks rolle i en global konkurrencesituation.

Men mens Nokias afdeling måtte lukke på grund af de økonomiske problemer hos mobilkoncernen, er Microsoft i en helt anden situation, hvilket også afspejles i planerne for Microsoft Development Center.

Sådan investerer Microsoft i dansk afdeling

Så sent som i sidste måned meldte Microsoft ud, at selskabet vil bygge et helt nyt domicil i Lyngby, der skal huse både Microsoft Development Center fra Vedbæk og Microsoft Danmark, der i dag holder til i Hellerup.

"For ikke så længe siden annoncerede vi, at vi vil flytte til Lyngby, og det er en meget vigtig og spændende transformation."

"Det bringer os tættere på universitetet (DTU, red.) og tættere på samfundet - vi kommer ud af skovene," siger Kirill Tatarinov med et smil på læben fra afdelingen i Vedbæk, hvor Microsoft-afdelingen ligger i naturskønne omgivelser.

Det danske Microsoft-hovedkontor i Lyngby kommer til at beskæftige omkring 900 ansatte.

"Det kommer til at tage et par år at færdiggøre den lokation og gøre klar til, at vi kan flytte ind, men det bliver rigtig godt," forklarer Kirill Tatarinov.

"Det vil også give os en mulighed for at bringe vores teams for kundesalg og -service tættere på udviklerholdet, og vi ved af erfaring, at når vi gør dette, fungerer det faktisk bedre for dem begge," siger han til Computerworld.

Læs også:

Microsoft-boss: Sådan rykker vi CRM og ERP i skyen

Flyttedag: Microsoft skrotter Vedbæk og Hellerup
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?