Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Her er Microsofts plan med udviklingscenter i Vedbæk

Kirill Tatarinov, der er global ansvarlig for Microsoft Business Solutions, fortæller her om softwareselskabets planer med det store udviklingscenter i Vedbæk.

De 400 medarbejdere i Microsoft Development Center i Vedbæk leverer i den grad varen til den globale softwarekoncern.

Det er budskabet, da Computerworld møder Kirill Tatarinov, der er president for Microsoft Business Solutions og dermed ansvarlig for Vedbæk-afdelingen.

"Vi er meget begejstrede for at være i Danmark og alt det, denne specifikke afdeling har gjort for os," svarer Kirill Tatarinov til spørgsmålet om, hvad planerne med det danske udviklingscenter er i de kommende år.

Der er flere end 40 forskellige nationaliteter repræsenteret blandt de 400 ansatte i Vedbæk.

De arbejder med at udvikle fremtidens forretningssoftware i form af Microsofts Dynamics ERP og CRM, og Vedbæk-afdelingen er således en udløber af Microsofts køb af den danske ERP-producent Navision tilbage i 2002.

"Vi fejrede Microsofts udviklings-tilstedeværelse i Danmark sidste år, hvor vi havde været her i 10 år, så det er 11 år nu. Vi er her for at blive her, og vi er begejstrede for at være i Danmark," siger Kirill Tatarinov, da Computerworld møder ham i Vedbæk.

Nokia droppede Danmark 

Dermed er der intet der tyder på, at Microsoft Development Center i den globale konkurrence risikerer at lide samme skæbne som Nokias 1.000 mand store udviklingsafdeling i København, som Stephen Elop besluttede at lukke i 2011.

De to udviklingscentre har eller flere ligheder ved i høj grad at være blevet placeret i Danmark af historiske årsager og ved at være blevet drevet af et meget internationalt hold af højtuddannede udviklere og ingeniører.

Begge steder har således i mange år været de eksempler, der er blevet hevet frem, når snakken går på Danmarks rolle i en global konkurrencesituation.

Men mens Nokias afdeling måtte lukke på grund af de økonomiske problemer hos mobilkoncernen, er Microsoft i en helt anden situation, hvilket også afspejles i planerne for Microsoft Development Center.

Sådan investerer Microsoft i dansk afdeling

Så sent som i sidste måned meldte Microsoft ud, at selskabet vil bygge et helt nyt domicil i Lyngby, der skal huse både Microsoft Development Center fra Vedbæk og Microsoft Danmark, der i dag holder til i Hellerup.

"For ikke så længe siden annoncerede vi, at vi vil flytte til Lyngby, og det er en meget vigtig og spændende transformation."

"Det bringer os tættere på universitetet (DTU, red.) og tættere på samfundet - vi kommer ud af skovene," siger Kirill Tatarinov med et smil på læben fra afdelingen i Vedbæk, hvor Microsoft-afdelingen ligger i naturskønne omgivelser.

Det danske Microsoft-hovedkontor i Lyngby kommer til at beskæftige omkring 900 ansatte.

"Det kommer til at tage et par år at færdiggøre den lokation og gøre klar til, at vi kan flytte ind, men det bliver rigtig godt," forklarer Kirill Tatarinov.

"Det vil også give os en mulighed for at bringe vores teams for kundesalg og -service tættere på udviklerholdet, og vi ved af erfaring, at når vi gør dette, fungerer det faktisk bedre for dem begge," siger han til Computerworld.

Læs også:

Microsoft-boss: Sådan rykker vi CRM og ERP i skyen

Flyttedag: Microsoft skrotter Vedbæk og Hellerup
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.