Artikel top billede

Dette firma skal bygge din næste iPhone

Apple har i mange år fået samlet næsten alle sine iPhone og iPad på omstridt kinesisk kæmpefabrik. Det er slut nu.

Efter i mange år at have fået samlet stort set alle sine iPhones og iPads i kæmpe-fabriksbyen Foxconn i Kina vil Apple ud på andre fabrikker.

Det amerikanske selskab har indgået aftale med den relativt ukendte kinesiske samlefabrik Pegatron, som fremover vil komme til at fremstille mange af Apples produkter.

Pegatron har siden sidste efterår samlet iPad Mini for Apple, mens den store iPad fortsat skal samles hos Foxconn.

Foxconn har gennem årene været genstand for en del opmærksomhed på grund af selskabets arbejdsforhold, og denne opmærksomhed har Apple ikke været begejstret for.

Apple-stifter Steve Jobs havde imidlertid et godt forhold til Foxconn-bagmanden Terry Gou, hvilket lå til grund for aftalen mellem de to.

Men Apples nye topchef, Tim Cook, ønsker ikke at lægge alle selskabets æg i én kurv, men vil have større sikkerhed i supply chain'en.

Det bliver således Pegatron, der kommer til at samle samtlige eksemplarer af de kommende lavpris-iPhones.

Ifølge Wall Street Journal skyldes Apples beslutning ikke mindst et ønske om at minimere risikoen for produktionsfejl.

Det sker, efter at Foxconn på grund af fejl i en maskine sidste år kom til at sende mange ridsede iPhone 5'ere på gaden.

Pegatron har samtidig angiveligt sænket priserne til under Foxconn-niveau i et forsøg på at gøre sig lækker over for Apple.

Foxconn har været plaget af en lang række historier om kollektive selvmord og optøjer blandt de ansatte og lignende på grund af de horrible arbejdsforhold på fabrikken. Det kan du læse mere om her.

Har hævet standarderne - men det har kostet

Det har fået fabrikken til at højne standarderne, hæve lønniveauet og ændre hele dens tilgang til de ansatte.

Det har hævet omkostningsnivauet og har ført til, at Foxconn har haft svært ved at følge Pegatrons pris-niveau, hedder det.

Samtidig har Foxconn - der er verdens ubetinget største af sin slags - ifølge Wall Street Journal i stigende omfang været svær at styre for Apple.

Selskabet har således uden videre skiftet komponent-leverandører uden at informere Apple, mens Foxconn samtidig har været frustreret over den stigende kompleksitet i Apples produkter.

Pegatron har dog også haft sager. Blandt andet blev mange af fabrikkens ansatte skadet ved en eksplosion i 2011.

Pegatron har omkring 100.000 ansatte i Taiwan og Kina. Med blandt andet Apple-aftalen i hånden forventer selskabet at kunne øge sin kinesiske arbejdsstyrke med op mod 40 procent i løbet af de næste par år.

Læs også:

Slut med Kina: Apple fremstiller ny Mac hjemme i USA

Apple: Her er sandheden om vores samlefabrikker

Ny uro rammer kinesisk iPhone-fabrik

Omstridt Apple-fabrik ramt af voldsomme optøjer

Svinske arbejdsforhold på iPad-fabrik forbedret

Rapport: Uhyrlige arbejdsforhold på Apples kinesiske fabrikker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft åbner for Windows 365: Nu kan du hente cloud-udgave af Windows og streame på tværs af alle dine enheder - her er de danske priser
Microsoft åbner for salg af den splinternye cloud-baserede Windows 365 til virksomheder, som nu kan streame Windows i fuld format på alle enheder.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.