Artikel top billede

Sælg it til eksotiske egne og scor kassen

Mens væksten er lav på de traditionelle it-eksportmarkeder, er der andre og mere eksotiske jagtmarker, som du med fordel kan kaste dig over. Læs her, hvordan du kommer i gang.

Danske it-virksomheder fokuserer i stort omfang deres udenlandske it-salg til andre nordiske lande, til resten af EU og til USA, hvor vækstraterne flere steder nærmest er vandrette.

Men flere danske it-virksomheder med drømme om vækstvind i sejlene kan med fordel kigge mod mere eksotiske markeder som eksempelvis BRIK-landene (Brasilien, Rusland, Indien og Kina), hvis de skal erobre nye markeder i vækst.

Det mener direktør i it-brancheforeningen IT-Branchen, Morten Bangsgaard.

"Jeg tror, det er vigtigt at udbygge vores position på de kendte markeder, men der er ingen tvivl om, at Europa er den region i verden, som har den laveste vækstrate. Det betyder alt andet lige, at salgspotentialet er mindre end mange andre steder," siger han til Computerworld og fortsætter:

"Der er således brug for, at vi i løbet af en kort årrække får øget vores eksportandel til vækstmarkederne. Det siger sig selv," forklarer Morten Bangsgaard og fremhæver BRIC-landene inklusive Sydafrika samt steder som Tyrkiet, Indonesien, Mexico som gyldne muligheder.

Det svære første hul

Ifølge direktøren fra IT-Branchen er det især velfærdsteknologi, grøn it, offentlige digitaliseringsløsninger og sikkerhedsprodukter, der egner sig til mere eksotiske markeder.

"Når først man kommer ind i et land og får lavet et hul, så er der et betydeligt potentiale. Andenbølge-landene har jo også brug for at øge produktiviteten, og der har vi mange velprøvede produkter i Danmark, der kan hjælpe dem med det," fortæller Morten Bangsgaard.

Han erkender samtidig, at de traditionelle handels- og nærmarkeder er nemmere at handle på, fordi kulturen og sproget er velkendt, men der kan ligge guld og vente på de fremmedartede jagtmarker.

"Man skal selvfølgelig være ekstremt grundig i sine forundersøgelser og vide, hvad man er ude efter i lande, som man ikke har nogen erfaring med at handle med. Og der er hjælp at hente mange steder," siger Morten Bangsgaard.

Dansk it-virksomhed kom hurtigt ind i Brasilien

Hjælpen kan blandt andet hentes hos IT-Branchen og andre brancheorganisationer som Dansk IT og ITEK under Dansk Industri, men der er også råd og vejledning, hvis man kontakter Eksportrådet

"Flere forskellige steder ligger der god, grundig, gedigen vejledning, som man helt sikkert skal benytte sig af, inden man kaster sig hovedkulds ud i et nyt eventyr. Hjælpen er meget kvalificeret, og en del af rådgivningen er oven i købet gratis," lyder det fra Morten Bangsgaard.

Ingen nævneværdig konkurrence

En af de virksomheder, som har banket hul igennem til Brasilien, er softwarehuset Daintel, der på få år er gået fra at være på fallittens rand til at vinde fine EU-priser for sin velfærdsteknologi. 

Daintels kommercielle direktør Troels Bierman Mortensen fortæller, at selskabet har kapret en ordre på installationer af sin CIS-software (Critical Information System) på 12 operationsstuer og overvågningssenge hos Santa Paula-hospitalets anæstesiafdeling i den brasilianske multimillionby São Paolo.

Ordren lyder på to millioner kroner, hvor Daintel efter tilpasningsarbejde hos den brasilianske kunde forventer at score en million kroner på ordren.

"Så det er ikke beløbet, der er det mest interessante, men derimod det faktum, at vi som et lille dansk it-selskab knap et år efter vores første roadshow i Brasilien har fået vores første kunde. Til sammenligning tager en salgsproces i Danmark minimum to år," forklarer Troels Bierman Mortensen.

Han fortæller, at det er første gang, at der installeres et så avanceret it-system som Daintels på en brasiliansk anæstesiafdeling.

Den danske direktør hæfter sig også ved, at der i Brasilien med 193 millioner indbyggere kun findes elektroniske patientjournaler på hvert femte hospital, og at Daintel i sin salgsproces ikke har mødt nogen nævneværdig konkurrence inden for avancerede it-systemer til anæstesi og intensivafdelinger.

Tidligere har Kina interesseret sig stærkt for danske cleantech-virksomheder, og det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.