Artikel top billede

CSC hacket: Centrale danske registre i fare

Flere centrale registre i Danmark er blevet kompromitteret som følge af et hackerangreb. Politiet kan endnu ikke sige noget om, hvor omfattende situationen er.

Sagen mod Pirate Bay-stifter Gottfrid Svartholm Warg trækker nu alvorlige danske spor, efter det er kommet frem, at også flere af Danmarks centrale registre er blevet hacket via CSC's mainframes.

Rigspolitiet har i forbindelse med hacker-angrebet mod de danske registre, hvor der er blevet downloadet oplysninger fra politiets kørekortregister, herunder CPR-numre, samt oplysninger om efterlyste personer i Schengen-registrene, udsendt en pressemeddelelse.

"Det er ikke konstateret, at der skulle være foretaget ændringer i registrene, men det kan på nuværende tidspunkt ikke udelukkes," lyder det i pressemeddelelsen fra Rigspolitiet.

Downloads fra registrene skulle være foretaget i perioden april til august 2012.

"Helt uacceptabelt"

Ud over de nævnte registre hoster CSC også registre fra andre myndigheder som Skat, Moderniseringsstyrelsen og CPR.

Rigspolitiet udelukker ikke på nuværende tidspunkt, at der også kan være hentet oplysninger fra disse registre.

"Der er tale om et alvorligt brud på den IT-sikkerhed, der nødvendigvis skal være omkring politiets registre, og som vi forventer, at CSC til enhver tid sikrer," udtaler rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i forbindelse med pressemeddelelsen.

"Derfor ser politiet på sagen med den største alvor. Det er naturligvis helt uacceptabelt, at det har været muligt at få adgang til politiets registre trods de meget høje sikkerhedsstandarder som vi kræver og forventer af vores leverandør," fortæller rigspolitichefen videre i pressemeddelelsen.

Her fremgår det også, at Rigspolitiet har bedt Politiets Efterretningstjeneste (PET) om som national sikkerhedsmyndighed og IT-sikkerhedsmyndighed for politiet at foretage yderligere undersøgelser i sagen. Undersøgelserne foretages i tæt samarbejde med Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Rigspolitiet har nu anmodet om at få Gottfrid Svartholm Warg udleveret til Danmark, hvilket du kan læse mere om her.

Computerworld følger sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere