Artikel top billede

CSC hacket: Centrale danske registre i fare

Flere centrale registre i Danmark er blevet kompromitteret som følge af et hackerangreb. Politiet kan endnu ikke sige noget om, hvor omfattende situationen er.

Sagen mod Pirate Bay-stifter Gottfrid Svartholm Warg trækker nu alvorlige danske spor, efter det er kommet frem, at også flere af Danmarks centrale registre er blevet hacket via CSC's mainframes.

Rigspolitiet har i forbindelse med hacker-angrebet mod de danske registre, hvor der er blevet downloadet oplysninger fra politiets kørekortregister, herunder CPR-numre, samt oplysninger om efterlyste personer i Schengen-registrene, udsendt en pressemeddelelse.

"Det er ikke konstateret, at der skulle være foretaget ændringer i registrene, men det kan på nuværende tidspunkt ikke udelukkes," lyder det i pressemeddelelsen fra Rigspolitiet.

Downloads fra registrene skulle være foretaget i perioden april til august 2012.

"Helt uacceptabelt"

Ud over de nævnte registre hoster CSC også registre fra andre myndigheder som Skat, Moderniseringsstyrelsen og CPR.

Rigspolitiet udelukker ikke på nuværende tidspunkt, at der også kan være hentet oplysninger fra disse registre.

"Der er tale om et alvorligt brud på den IT-sikkerhed, der nødvendigvis skal være omkring politiets registre, og som vi forventer, at CSC til enhver tid sikrer," udtaler rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i forbindelse med pressemeddelelsen.

"Derfor ser politiet på sagen med den største alvor. Det er naturligvis helt uacceptabelt, at det har været muligt at få adgang til politiets registre trods de meget høje sikkerhedsstandarder som vi kræver og forventer af vores leverandør," fortæller rigspolitichefen videre i pressemeddelelsen.

Her fremgår det også, at Rigspolitiet har bedt Politiets Efterretningstjeneste (PET) om som national sikkerhedsmyndighed og IT-sikkerhedsmyndighed for politiet at foretage yderligere undersøgelser i sagen. Undersøgelserne foretages i tæt samarbejde med Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste.

Rigspolitiet har nu anmodet om at få Gottfrid Svartholm Warg udleveret til Danmark, hvilket du kan læse mere om her.

Computerworld følger sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


Computerworld
Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa