Artikel top billede

Intel vil forære halv milliard kroner til særlig type it-firmaer

Intel står klar med en spækket pengepung og masser af dollar til virksomheder, der udvikler teknologier til fremtidens computeres evne til at genkende følelser, tale og bevægelser.

Intel sætter omkring en halv milliard kroner af til udviklingen af teknologi, der via indbyggede kameraer og mikrofoner vil gøre det muligt at styre computere med bevægelser og talte beskeder.

Selskabets klare mål er, at teknologien skal være klar til levering til kunderne i slutningen af 2014.

Pengene placerer Intel i en fond, der hedder Intel Capital Experiences and Perceptual Computing Fund.

Tiden er inde

"Enheder med menneske-lignende evner - som at se, høre og føle på næsten samme måde som mennesker - har længe været noget, der hører hjemme i science fiction. Men nu er det inde for vores rækkevidde med den seneste udvikling af computerkraft og kamera-teknologi," lyder det fra Arvind Sodhani, der står i spidsen for Intel Capital.

Pengene i fonden skal gå til blandt andet iværksætter-virksomheder og andre selskaber, der udvikler teknologier, som kan anvendes til såkaldt perceptual computing.

Det tæller blandt andet udviklingen af teknologier indenfor touch, billeder, bevægelses-genkendelse, stemme-genkendelse, følelses-genlendelse og biometrik, lyder det fra Intel.

A la Kinect

Med investeringen på i alt 100 millioner dollar vil Intel ikke mindst forsøge at komme på omgangshøjde med Microsoft, der allerede er langt med både videreudviklingen og brugen af Kinect-teknologien.

Den blev oprindeligt udviklet til spilkonsollen Xbox. Microsoft har siden hen lanceret en version af Kinect-teknologien til brug i Windows.

Det gør, at den bevægelsesfølsomme kamera-teknologi nu kan anvendes i butikker, biografer og mange andre steder, hvor der er ide i at få brugerne til at interagere med en computer.

Du kan læse mere om mulighederne her: Disse vilde ting vil dit ERP-system snart blive i stand til.

Ifølge Microsoft vil den kommende version af Kinect være udstyret med teknologi til ansigts-genkendelse og andre avancerede teknologier.

Intel meddeler, at selskabet arbejder med en række OEM-partnere på at integrere 3D-kamerateknologi i en 'række Intel-baserede enheder."

Blandt andet arbejder selskabet på at integrere ny sikkerheds-teknologi, der bygger på ansigts-genkendelse, hvor computeren skal kunne genkende brugeren via billeder taget med dens kamera og dernæst logge brugeren ind.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.