Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her har du sværest ved at få et nyt it-job

I disse regioner er det sværest - og nemmest - at finde et nyt it-job.

Det er ikke alle steder i landet, du har lige gode chancer for at få landet det nye it-drømmejob.

Men der er særligt én region i Danmark, hvor du har markant større chance for at ende som ledig.

Således kommer Region Syddanmark ind på en suverænt førsteplads, hvad angår ledighedsprocent.

Med næsten 8 procents bruttoledighed for Prosas medlemmer har vi her at gøre med en region, der ligger hele to procentpoint over alle andre regioner.

"Vi kan se det klare billede, at Region Syddanmark simpelthen har en markant overledighed i forhold til alle andre regioner. At de ligger 2 procentpoint over alle andre, er faktisk rigtig meget," siger Michael Tøttrup, der er ledelseskonsulent hos Prosa.

En af to årsager til den dårlige udvikling

Der kan være to forklaringsmodeller på, at der er en så stor ledighedsprocent i Region Syddanmark.

"Enten er det, fordi der er et overudbud af arbejdskraft i det område, eller også er det, fordi arbejdspladserne i det område har det meget svære end andre steder. Det kan selvfølgelig også være en kombination af begge faktorer," siger Michael Tøttrup.

Problemet kan også ligge i, at meget specialiseret arbejdskraft med særlige spidskompetencer ikke altid har lyst til at tage risikoen ved at flytte til et yderområde, hvor en fyring sandsynligvis er lig med at skulle flytte igen.

"Der er nok mange, der lige tænker sig om en ekstra gang, hvis de får tilbudt et job langt væk fra alting. I København kan du jo bare gå lidt længere ned ad gaden, og så er der en ny virksomhed, der har brug for samme kompetencer," siger han.

På næste side får du en illustrativ gennemgang af tallene - og får samtidig svar på, i hvilke regioner du har den største chance for ikke at ende som ledig samt udviklingen regionalt gennem de seneste par år.

Læs også:
 

Sådan kan ledige danske it-folk komme i arbejde

Her er der ledige it-job: Branche søger nye it-folk

Hvor er de kompetente it-folk i Danmark henne?

Sådan ser ledighedstallene ud fordelt på regionerne

Bruttoledighedsprocent fordelt på regioner i Danmark. 

Kilde: Prosa. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital