Artikel top billede

Her har du sværest ved at få et nyt it-job

I disse regioner er det sværest - og nemmest - at finde et nyt it-job.

Det er ikke alle steder i landet, du har lige gode chancer for at få landet det nye it-drømmejob.

Men der er særligt én region i Danmark, hvor du har markant større chance for at ende som ledig.

Således kommer Region Syddanmark ind på en suverænt førsteplads, hvad angår ledighedsprocent.

Med næsten 8 procents bruttoledighed for Prosas medlemmer har vi her at gøre med en region, der ligger hele to procentpoint over alle andre regioner.

"Vi kan se det klare billede, at Region Syddanmark simpelthen har en markant overledighed i forhold til alle andre regioner. At de ligger 2 procentpoint over alle andre, er faktisk rigtig meget," siger Michael Tøttrup, der er ledelseskonsulent hos Prosa.

En af to årsager til den dårlige udvikling

Der kan være to forklaringsmodeller på, at der er en så stor ledighedsprocent i Region Syddanmark.

"Enten er det, fordi der er et overudbud af arbejdskraft i det område, eller også er det, fordi arbejdspladserne i det område har det meget svære end andre steder. Det kan selvfølgelig også være en kombination af begge faktorer," siger Michael Tøttrup.

Problemet kan også ligge i, at meget specialiseret arbejdskraft med særlige spidskompetencer ikke altid har lyst til at tage risikoen ved at flytte til et yderområde, hvor en fyring sandsynligvis er lig med at skulle flytte igen.

"Der er nok mange, der lige tænker sig om en ekstra gang, hvis de får tilbudt et job langt væk fra alting. I København kan du jo bare gå lidt længere ned ad gaden, og så er der en ny virksomhed, der har brug for samme kompetencer," siger han.

På næste side får du en illustrativ gennemgang af tallene - og får samtidig svar på, i hvilke regioner du har den største chance for ikke at ende som ledig samt udviklingen regionalt gennem de seneste par år.

Læs også:
 

Sådan kan ledige danske it-folk komme i arbejde

Her er der ledige it-job: Branche søger nye it-folk

Hvor er de kompetente it-folk i Danmark henne?

Sådan ser ledighedstallene ud fordelt på regionerne

Bruttoledighedsprocent fordelt på regioner i Danmark. 

Kilde: Prosa. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere