Her har du sværest ved at få et nyt it-job

I disse regioner er det sværest - og nemmest - at finde et nyt it-job.

Det er ikke alle steder i landet, du har lige gode chancer for at få landet det nye it-drømmejob.

Men der er særligt én region i Danmark, hvor du har markant større chance for at ende som ledig.

Således kommer Region Syddanmark ind på en suverænt førsteplads, hvad angår ledighedsprocent.

Med næsten 8 procents bruttoledighed for Prosas medlemmer har vi her at gøre med en region, der ligger hele to procentpoint over alle andre regioner.

"Vi kan se det klare billede, at Region Syddanmark simpelthen har en markant overledighed i forhold til alle andre regioner. At de ligger 2 procentpoint over alle andre, er faktisk rigtig meget," siger Michael Tøttrup, der er ledelseskonsulent hos Prosa.

En af to årsager til den dårlige udvikling
Der kan være to forklaringsmodeller på, at der er en så stor ledighedsprocent i Region Syddanmark.

"Enten er det, fordi der er et overudbud af arbejdskraft i det område, eller også er det, fordi arbejdspladserne i det område har det meget svære end andre steder. Det kan selvfølgelig også være en kombination af begge faktorer," siger Michael Tøttrup.

Problemet kan også ligge i, at meget specialiseret arbejdskraft med særlige spidskompetencer ikke altid har lyst til at tage risikoen ved at flytte til et yderområde, hvor en fyring sandsynligvis er lig med at skulle flytte igen.

"Der er nok mange, der lige tænker sig om en ekstra gang, hvis de får tilbudt et job langt væk fra alting. I København kan du jo bare gå lidt længere ned ad gaden, og så er der en ny virksomhed, der har brug for samme kompetencer," siger han.

På næste side får du en illustrativ gennemgang af tallene - og får samtidig svar på, i hvilke regioner du har den største chance for ikke at ende som ledig samt udviklingen regionalt gennem de seneste par år.

Læs også:
 

Sådan kan ledige danske it-folk komme i arbejde

Her er der ledige it-job: Branche søger nye it-folk

Hvor er de kompetente it-folk i Danmark henne?

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.