Artikel top billede

Så svært er det for unge it-folk at få job

De unge nyuddannede it-spirer har ikke nemt ved at få job efter deres uddannelse. De bliver ramt markant hårdere af ledighed end andre grupper. Det viser nye tal fra Prosa.

Ledigheden blandt unge med en it-baggrund er markant højere end andre aldersgrupper. Det viser tal fra Prosa.

Seneste opgjorte måned var ledigheden for personer under 25 år på hele 18,51 procent. Tallet er lidt lavere for næste gruppe, de 25-29-årige, som har en ledighedsprocent på 10,36. 

Den generelle bruttoledighed hos Prosa ligger på 5,6 procent, så der er vist ingen tvivl om, at de unge trækker godt ned i procenterne. 

Det er der nu ikke noget nyt i  

Men der er faktisk ikke noget mærkeligt i den høje ledighed blandt de unge. 

"Der er nu ikke noget nyt i det her billede. Når jobmarkedet ikke går så hurtigt, som det før har gået, så er det næsten altid de unge, der bliver ramt hårdest," siger Michael Tøttrup, der er ledeleseskonsulent hos Prosa. 

Efter hans mening bliver de unge særligt ramt på manglende erfaring. 

"De er relativt nyuddannede, og de har ikke meget erfaring. Når virksomheder søger nye medarbejder, og de kan vælge mellem folk med 10-20 års erfaring og unge med en meget kort eller ingen erfaring, jamen så vælger de jo tit de tungenste kandidater," siger han. 

Ikke kun it-branchen

Selvom det selvsagt er et stort problem for de unge, som gerne skulle have erfaring på cv'et, så kan it-branchen og de unge forsøge at trøste sig med, at det er sådan i det fleste brancher. 

"Det er altid svære for de unge at komme ind og få fodfæste, når jobmarkedet ikke går så hurtigt. Jeg tror ikke det er noget, der er specielt i forhold til it-faget som sådan," fortæller Michael Tøttrup. 

Se hele udviklingen for aldersgruppernes ledighed hos Prosa her: 

Læs også:

Her har du sværest ved at få et nyt it-job

Her er alle de danske it-jobs som ikke bliver besat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.