Artikel top billede

Derfor er KMD's frokostpause-opgør vigtig for dig

KMD's opgør med en fagforening om, hvorvidt en gruppe ansatte har ret til betalt frokostpause, er principiel, mener fagforeningen.

Kan din virksomhed på papiret udskille dele af virksomheden og forringe betingelserne for de ansatte, der er omfattet af området, der bliver udskilt?

Sådan stiller fagforeningen Samdata/HK det op i striden om, hvorvidt en stribe KMD-ansatte, der er blevet udskilt i KMD/BPO, har ret til betalt frokostpause, som de havde tidligere.

"Sagen er principiel, fordi der ikke er tale om en reel udskillelse af selskabet KMD/BPO fra hovedvirksomheden KMD, da der fortsat er betydeligt sammenfald mellem de to virksomheder," forklarer faglig sekretær Kim Jung Olsen fra Samdata.

Han forklarer videre, at det svarer til, at "Bilka udskiller flaskeafdelingen i deres supermarked for derefter at forringe flaskedrengene/pigernes ansættelsesvilkår". 

Ergo kan det få konsekvenser for alle andre i branchen, som kommer til at stå i samme situation.

Kan være politisk problem

Kim Jung Olsen peger på, at medarbejderne stadig har "samme ejer, samme ledere, samme telefonnumre, samme intranet, samme lokaler, samme indgang og samme kantine som før udskillelsen". 

"Den mest mærkbare forskel er, at en medarbejder fra KMD BPO selv skal betale sin spisepause, mens kollegaen fra KMD, der sidder ved siden af i kantinen, får betalt spisepause," slår han fast.

Dermed åbnes en ladeport for andre virksomheder til at forringe vilkårene ved en tilsvarende øvelse, mener han.

"Hvis virksomheder kan opsplitte sig fiktivt på papiret med markante forringelser af medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår til følge, er det et politisk problem, der må gøres noget ved," siger Kim Jung Olsen.

KMD ønsker ikke at kommentere sagen yderligere. Læs dets tidligere kommentar her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere