Artikel top billede

Derfor er KMD's frokostpause-opgør vigtig for dig

KMD's opgør med en fagforening om, hvorvidt en gruppe ansatte har ret til betalt frokostpause, er principiel, mener fagforeningen.

Kan din virksomhed på papiret udskille dele af virksomheden og forringe betingelserne for de ansatte, der er omfattet af området, der bliver udskilt?

Sådan stiller fagforeningen Samdata/HK det op i striden om, hvorvidt en stribe KMD-ansatte, der er blevet udskilt i KMD/BPO, har ret til betalt frokostpause, som de havde tidligere.

"Sagen er principiel, fordi der ikke er tale om en reel udskillelse af selskabet KMD/BPO fra hovedvirksomheden KMD, da der fortsat er betydeligt sammenfald mellem de to virksomheder," forklarer faglig sekretær Kim Jung Olsen fra Samdata.

Han forklarer videre, at det svarer til, at "Bilka udskiller flaskeafdelingen i deres supermarked for derefter at forringe flaskedrengene/pigernes ansættelsesvilkår". 

Ergo kan det få konsekvenser for alle andre i branchen, som kommer til at stå i samme situation.

Kan være politisk problem

Kim Jung Olsen peger på, at medarbejderne stadig har "samme ejer, samme ledere, samme telefonnumre, samme intranet, samme lokaler, samme indgang og samme kantine som før udskillelsen". 

"Den mest mærkbare forskel er, at en medarbejder fra KMD BPO selv skal betale sin spisepause, mens kollegaen fra KMD, der sidder ved siden af i kantinen, får betalt spisepause," slår han fast.

Dermed åbnes en ladeport for andre virksomheder til at forringe vilkårene ved en tilsvarende øvelse, mener han.

"Hvis virksomheder kan opsplitte sig fiktivt på papiret med markante forringelser af medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår til følge, er det et politisk problem, der må gøres noget ved," siger Kim Jung Olsen.

KMD ønsker ikke at kommentere sagen yderligere. Læs dets tidligere kommentar her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.