Artikel top billede

Bella Center fyrer halvdelen af it-afdelingen

Københavns konferencemekka har halveret antallet af medarbejdere i it-afdelingen. Men det handler ikke om at spare penge, lyder forklaringen.

Bella Center i København tager kærlig hånd om nogle af de største konferencer og messer i hovedstadsområdet.

Det kræver naturligvis en pæn portion it, men nu ændres fundamentet for, hvordan håndteringen af hardware og software skal foretages.

I praksis betyder det over en halvering af personalet i it-afdelingen.

"Indtil videre har vi reduceret it-afdelingen med fire mand ud af syv," fortæller økonomidirektør Allan Holtzer til Computerworld.

Mere it med færre faste

Bella Centret her mere end 100 servere i drift, så der er masser af it-opgaver, der skal passes, men opgaverne skal nu løses på en anden måde end tidligere.

Reduceringen betyder således ikke mindre it - nærmere tværtimod.

"Vores it kræver en bred viden, der skal rummes af flere personer, end det har været tilfældet tidligere. Der vil således stadig være en intern it-afdeling, men den skal drives af eksterne kræfter og via outsourcing, der også kan tilføje nye kompetencer," fortæller Allan Holtzer.

"Den nye strategi er ikke alene taget ud fra betragtningen om besparelser. Vi afholder arrangementer på skæve tidspunkter, i weekender og lignende. Det betyder, at det er svært at bemande afdelingen 24/7. Det bliver langt lettere med indførelsen af eksterne virksomheder, der kan bruges, når der er behov for det," forklarer han.

Læs også:

Trods fyringer: Store lønstigninger til Telenor-toppen

Online-firma fyrer 120 mand i Danmark

CSC Danmark fyrer igen: 200 stillinger nedlægges i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere