Artikel top billede

Bella Center fyrer halvdelen af it-afdelingen

Københavns konferencemekka har halveret antallet af medarbejdere i it-afdelingen. Men det handler ikke om at spare penge, lyder forklaringen.

Bella Center i København tager kærlig hånd om nogle af de største konferencer og messer i hovedstadsområdet.

Det kræver naturligvis en pæn portion it, men nu ændres fundamentet for, hvordan håndteringen af hardware og software skal foretages.

I praksis betyder det over en halvering af personalet i it-afdelingen.

"Indtil videre har vi reduceret it-afdelingen med fire mand ud af syv," fortæller økonomidirektør Allan Holtzer til Computerworld.

Mere it med færre faste

Bella Centret her mere end 100 servere i drift, så der er masser af it-opgaver, der skal passes, men opgaverne skal nu løses på en anden måde end tidligere.

Reduceringen betyder således ikke mindre it - nærmere tværtimod.

"Vores it kræver en bred viden, der skal rummes af flere personer, end det har været tilfældet tidligere. Der vil således stadig være en intern it-afdeling, men den skal drives af eksterne kræfter og via outsourcing, der også kan tilføje nye kompetencer," fortæller Allan Holtzer.

"Den nye strategi er ikke alene taget ud fra betragtningen om besparelser. Vi afholder arrangementer på skæve tidspunkter, i weekender og lignende. Det betyder, at det er svært at bemande afdelingen 24/7. Det bliver langt lettere med indførelsen af eksterne virksomheder, der kan bruges, når der er behov for det," forklarer han.

Læs også:

Trods fyringer: Store lønstigninger til Telenor-toppen

Online-firma fyrer 120 mand i Danmark

CSC Danmark fyrer igen: 200 stillinger nedlægges i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere