Artikel top billede

Holder det med Mac, iPhone og iPad i virksomheden?

iPhone, iPad og Mac tages i stigende grad i brug rundt omkring i virksomhederne. Men egner Apple sig overhovedet som erhvervsleverandør?

Da Apple i 2007 introducerede iPhonen, var de fleste it-chefer af den opfattelse, at det var et forbrugerprodukt, der ikke passede ind i en virksomheds it-miljø.

iPhonen er fortsat et forbrugerprodukt - men i dag er den i høj grad taget i brug rundt omkring i virksomhederne.

Det samme gælder iPad'en og i stigende grad også Apples Mac-computere.

Men ønsker Apple overhovedet at være en seriøs erhvervsleverandør?

Forrester-rådgiver Frank Gillett skriver i et blogindlæg, at mens Apples udviklerkonference WWDC rummede en masse designmæssige nyheder inden for iOS og Mac OS, ligesom der var interessante hardwarenyheder, så er det lidt sværere at finde ud af, hvad Apple helt præcist vil i forhold til erhvervsbrugerne.

Det drejer sig ikke mindst om Apples egen produktivitetssoftware.

"iWork til iCloud vil bringe Office-produktivitet til alle de store webbrowsere, ikke kun Safari. Men den lange bane var uklar. Sigter Apple efter at hjælpe folk på jobbet eller kun efter deres personlige ting, hvilket tvinger dem til at skifte mellem Microsoft Office eller Google Apps og iWork, efterhånden som dagen skrider frem."

Så mange virksomheder tillader Mac

Spørgsmålet er yderst relevant, eftersom Mac vinder frem på arbejdspladserne, hvilket Computerworld tidligere har skrevet om.

Tidligere på året viste en afstemning blandt 811 Computerworld-læsere, at 50 procent af dem arbejder i virksomheder, der enten tillader Mac - men uden support - eller tillader Mac helt på lige fod med Windows.

På internationalt plan har en Forrester-undersøgelse blandt 3.300 it-beslutningstagere og 10.000 vidensarbejdere i 17 forskellige lande vist, at 21 procent af vidensarbejderne anvender et eller flere produkter fra Apple på arbejdspladsen.

Halvdelen af virksomhederne med mere end 1.000 ansatte tilbyder Macs til i hvert fald nogle af de ansatte.

Forrester konkluderede også, at 52 procent af virksomhederne ventede, at antallet af Macs i virksomheden ville blive øget i 2012.

Her er Apples holdning

Men ønsker Apple overhovedet at henvende sig til erhvervsbrugerne? Forrester-rådgiver Frank Gillett beskriver i sit blogindlæg situationen således: 

"Apple fortsætter med at fokusere på at servicere det individ, der anvender Apple-produkter ekstremt godt inden for en veldefineret ramme."

"Integrationen med partnere bliver forbedret med noget API-integration til partnere inden for Maps til Mac - jeg håber at se mere af den kontrollerede, effektive partner-integration," skriver Frank Gillett.

Vi har tidligere bragt en længere artikel om de vigtigste overvejelser, man skal gøre sig i forhold til at køre med Mac i virksomheden.

"De her produkter er meget henvendt til forbrugeren og understøtter forbrugerens behov. De værktøjer, du sidder med på arbejde, skal ikke bare understøtte forbrugeren, men også forretningen. De ting er ikke altid forenelige," lød det blandt andet fra Devoteams løsningsarkitekt Hans Ernst Lassen.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Danske it-afdelinger åbner for Mac hos medarbejderne

Mac i virksomheden? Her er dine vigtige overvejelser

Denne kontorpakke dominerer (endnu) hos danskerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere