Artikel top billede

Hitman-firma fyrer halvdelen af danske ansatte - 100 mand skal ud

IO Interactive fyrer halvdelen af de danske ansatte. 100 mand skal ud.

Den danske spilgigant IO Interactive har fyresedler på vej til omkring halvdelen af selskabets omkring 220 ansatte i Danmark.

Ifølge Computerworlds oplysninger modtog de ansatte i selskabet, der holder til huse i mondæne omgivelser på Kalvebod Brygge i København, den dystre melding mandag.

Ifølge Computerworlds oplysninger vil den omfattende fyringsrunde finde sted fredag.

Vil satse alene på Hitman

Ifølge spilsitet GamesIndustry skyldes den massive fyringsrunde, at IO Interactive vil refokusere alene på at udvikle Hitman-serien.

I de seneste år har den danske spiludvikler sideløbende arbejdet på andre projekter.

Ifølge GamesIndustry oplyser en talsmand for selskabet, at alle andre udviklingsprojekter er blevet aflyst.

I stedet skal alle kræfter nu sættes ind på at udvikle en ny version af det succesfulde Hitman-spil.

Tilpasser forretningen

"Vi gennemfører omfattende forandringer i IO Interactive, da vi tilpasser forretningen til et udfordrende marked under forandring," lyder det fra selskabet.

"Afdelingen vil alene fokusere på fremtids-visionen for Hitman-franchisen og er nu i gang med det forberedende arbejde til et nyt Hitman-projekt," hedder det.

Selskabet skriver endvidere, at det 'har taget den vanskelige beslutning at aflyse' alle andre projekter og initiativer.

Selskabets nyudnævnte landechef, østrigeren Hannes Seifert, skrev tirsdag på Twitter, at der "er bedre dage i livet end i dag. Men de vil komme, hvis vi sørger for at få det til at ske."

IO Interactives direktør gennem mere end fem år, Niels Jørgensen, stoppede i sommer i stillingen til fordel for en stilling i Lego. Du kan læse om grunden til Niels Jørgensens exit her.

Io Interactives ombruste tilværelse

Ombrust tilværelse

IO Interactive har haft en ombrust tilværelse i de seneste år, efter selskabet i 2000 stod bag Hitman, der er den måske største danske spilsucces nogensinde.

Det var ikke mindst den store succes, der førte til, at det dengang danskejede IO Interactive blev solgt til den britiske spilgigant Eidos, der senere kom ud i en hård overlevelseskamp,, der førte til et videresalg af IO Interactive.

Selskabet ejes i dag af japanske Square Enix, der har truffet beslutningen om nedskæringen.

En stor del af udviklingen af de engang danske spil foregår i dag allerede i Montreal i Canada. Square Enix flyttede således store dele af Hitmand-udviklingen til Montreal i 2011. Det kan du læse mere om her.

Dengang fik den store succes drømmen om Danmark som en ny spilnation til at blomstre op, men disse drømme kuldsejlede relativt hurtigt. Det kan du læse mere om her: Den danske spilbranche på ruinens rand.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra chefen for IO Interactive, Hannes Seifert, men han ønsker ikke at udtale sig, men henviser istedet til en engelsk pressemand i London.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere