Artikel top billede

Hitman-firma fyrer halvdelen af danske ansatte - 100 mand skal ud

IO Interactive fyrer halvdelen af de danske ansatte. 100 mand skal ud.

Den danske spilgigant IO Interactive har fyresedler på vej til omkring halvdelen af selskabets omkring 220 ansatte i Danmark.

Ifølge Computerworlds oplysninger modtog de ansatte i selskabet, der holder til huse i mondæne omgivelser på Kalvebod Brygge i København, den dystre melding mandag.

Ifølge Computerworlds oplysninger vil den omfattende fyringsrunde finde sted fredag.

Vil satse alene på Hitman

Ifølge spilsitet GamesIndustry skyldes den massive fyringsrunde, at IO Interactive vil refokusere alene på at udvikle Hitman-serien.

I de seneste år har den danske spiludvikler sideløbende arbejdet på andre projekter.

Ifølge GamesIndustry oplyser en talsmand for selskabet, at alle andre udviklingsprojekter er blevet aflyst.

I stedet skal alle kræfter nu sættes ind på at udvikle en ny version af det succesfulde Hitman-spil.

Tilpasser forretningen

"Vi gennemfører omfattende forandringer i IO Interactive, da vi tilpasser forretningen til et udfordrende marked under forandring," lyder det fra selskabet.

"Afdelingen vil alene fokusere på fremtids-visionen for Hitman-franchisen og er nu i gang med det forberedende arbejde til et nyt Hitman-projekt," hedder det.

Selskabet skriver endvidere, at det 'har taget den vanskelige beslutning at aflyse' alle andre projekter og initiativer.

Selskabets nyudnævnte landechef, østrigeren Hannes Seifert, skrev tirsdag på Twitter, at der "er bedre dage i livet end i dag. Men de vil komme, hvis vi sørger for at få det til at ske."

IO Interactives direktør gennem mere end fem år, Niels Jørgensen, stoppede i sommer i stillingen til fordel for en stilling i Lego. Du kan læse om grunden til Niels Jørgensens exit her.

Io Interactives ombruste tilværelse

Ombrust tilværelse

IO Interactive har haft en ombrust tilværelse i de seneste år, efter selskabet i 2000 stod bag Hitman, der er den måske største danske spilsucces nogensinde.

Det var ikke mindst den store succes, der førte til, at det dengang danskejede IO Interactive blev solgt til den britiske spilgigant Eidos, der senere kom ud i en hård overlevelseskamp,, der førte til et videresalg af IO Interactive.

Selskabet ejes i dag af japanske Square Enix, der har truffet beslutningen om nedskæringen.

En stor del af udviklingen af de engang danske spil foregår i dag allerede i Montreal i Canada. Square Enix flyttede således store dele af Hitmand-udviklingen til Montreal i 2011. Det kan du læse mere om her.

Dengang fik den store succes drømmen om Danmark som en ny spilnation til at blomstre op, men disse drømme kuldsejlede relativt hurtigt. Det kan du læse mere om her: Den danske spilbranche på ruinens rand.

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra chefen for IO Interactive, Hannes Seifert, men han ønsker ikke at udtale sig, men henviser istedet til en engelsk pressemand i London.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.