Artikel top billede

Så lang ferie holder danske it-folk

De ansatte hos KMD, NNIT, Oracle og HP holder sommerferie på forskellig vis.

Faktisk holder de ansatte hos store danske it-virksomheder ikke nødvendigvis ferie i sommerperioden i lige lang tid.

Det viser en mini-rundspørge til de store it-huse.

"Hovedparten af vores ansatte holder tre ugers ferie, mens nogen holder fire uger," forklarer Anders Lund Rendtorff, der er kommunikationschef i Oracle Danmark.
 
Særligt hvis man har en nordisk rolle, kan det være en ide, da især Sverige og Finland lukker helt ned i juli, oplyser han. 

"Vi er som virksomhed vant til, at der er funktioner, der skal være til rådighed konstant (support, konsulenter på tidskritiske projekter, med mere). Men det er en naturlig planlægningsopgave, hvor man altid har kollegaer til at dække ind," forklarer Anders Lund Rendtorff. 

Derimod ender den gennemsnitlige længde på ferie i sommerperioden lidt anderledes hos NNIT.

Snit på to uger

Mange af NNIT's danske medarbejdere holder de sædvanlige tre ugers sommerferie, men en anseelig andel bliver også på skansen for at holde kundernes systemer kørende som aftalt, oplyser kommunikationsansvarlig Svend Ravn fra NNIT

"Derfor ender den gennemsnitlige ferieperiode i sommertiden på cirka to uger. Så hentes de resterende ferieuger ind i løbet af året," forklarer han.

Hos KMD er man mere på linje med Oracle, hvor KMD's medarbejdere typisk også holder tre ugers sommerferie. 

"Dog vil man også se, at flere benytter den stille periode til at afholde fire uger. Og så er der selvfølgelig også medarbejdere, der afholder mindre end tre uger," forklarer pressechef Christoffer Hellmann fra KMD.

Hos HP er man også nogenlunde på linje med KMD og Oracle. 

Læs mere om de HP-ansattes seks ugers ferie her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.