Microsoft får på puklen for ny Office-app til iPhone

Efter års venten har Microsoft nu en Office-app til iPhone med Word, Excel og PowerPoint. Men den må Microsoft godt beholde for sig selv, lyder reaktionen mange steder.

Interessen var stor, da Microsoft i sidste uge endelig lancerede et af selskabets mest udbredte produkter - Office med Word, Excel og PowerPoint - til en af de mest udbredte smartphones, Apples iPhone.

Men selvom rigtig mange længe har efterspurgt iOS-versioner af de kendte Microsoft-applikationer, er der her nogle dage efter lanceringen først og fremmest skuffelse at spore.

Tager man eksempelvis et kig på brugeranmeldelserne i den amerikanske del af Apples App Store, hvor Office kan hentes, har de 614 brugerstemmer indtil videre kun honoreret Microsoft-softwaren med to og en halv stjerne ud af fem mulige.

Gider ikke betale for Office
En del af skuffelsen skyldes, at Office til iPhone kun kan benyttes af abonnenter af Microsofts cloud-tjeneste Office 365:

"Jeg har Office 2013 Professional - så selvom jeg har betalt en premium-pris, får jeg besked på at købe et andet abonnement til 99 dollars. Microsoft, jeg heppede i den grad på jer. Det her er bare for ringe," skriver en iPhone-bruger i App Store.

En anden bruger skriver: "Hvorfor skulle man ønske at betale for en letvægts-app, der kun er rigtig effektiv til at se på filer? iWork og Google Docs er en langt bedre løsning."

Selvom der også er brugere, der roser Mirosofts app, er der en generel utilfredshed at spore.

Blandt andet undrer mange sig over, at Microsoft ikke har lanceret en iPad-version, og en del abonnenter på Office 365 forstår ikke, hvorfor den abonnements-løsning, de har, ikke er tilstrækkeligt til at kunnne få adgang til at benytte app'en.

Samtidig er der flere, der peger på, at der er klare funktionsmæssige mangler. Dette kritikpunkt går igen hos flere af de it-medier, der har anmeldt app'en fra Microsoft.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.