Artikel top billede

Microsoft får på puklen for ny Office-app til iPhone

Efter års venten har Microsoft nu en Office-app til iPhone med Word, Excel og PowerPoint. Men den må Microsoft godt beholde for sig selv, lyder reaktionen mange steder.

Interessen var stor, da Microsoft i sidste uge endelig lancerede et af selskabets mest udbredte produkter - Office med Word, Excel og PowerPoint - til en af de mest udbredte smartphones, Apples iPhone.

Men selvom rigtig mange længe har efterspurgt iOS-versioner af de kendte Microsoft-applikationer, er der her nogle dage efter lanceringen først og fremmest skuffelse at spore.

Tager man eksempelvis et kig på brugeranmeldelserne i den amerikanske del af Apples App Store, hvor Office kan hentes, har de 614 brugerstemmer indtil videre kun honoreret Microsoft-softwaren med to og en halv stjerne ud af fem mulige.

Gider ikke betale for Office

En del af skuffelsen skyldes, at Office til iPhone kun kan benyttes af abonnenter af Microsofts cloud-tjeneste Office 365:

"Jeg har Office 2013 Professional - så selvom jeg har betalt en premium-pris, får jeg besked på at købe et andet abonnement til 99 dollars. Microsoft, jeg heppede i den grad på jer. Det her er bare for ringe," skriver en iPhone-bruger i App Store.

En anden bruger skriver: "Hvorfor skulle man ønske at betale for en letvægts-app, der kun er rigtig effektiv til at se på filer? iWork og Google Docs er en langt bedre løsning."

Selvom der også er brugere, der roser Mirosofts app, er der en generel utilfredshed at spore.

Blandt andet undrer mange sig over, at Microsoft ikke har lanceret en iPad-version, og en del abonnenter på Office 365 forstår ikke, hvorfor den abonnements-løsning, de har, ikke er tilstrækkeligt til at kunnne få adgang til at benytte app'en.

Samtidig er der flere, der peger på, at der er klare funktionsmæssige mangler. Dette kritikpunkt går igen hos flere af de it-medier, der har anmeldt app'en fra Microsoft.

Det siger anmeldelserne

Der er også en række amerikanske tech-medier, der har testet Microsofts nye Office-app.

PC Magazine er mest positiv og giver løsningen karakteren fire og en halv ud af fem mulige. Mediet skriver blandt andet, at det er en rent designet og en relativt avanceret mobil kontorpakke. 

"Microsofts Office Mobile til iPhone er hurtig og fungerer godt, men den er ikke så tiltalende som andre, mindre dyre, løsninger, der integrerer med flere apps og services."

Vores kolleger på det amerikanske Infoworld er noget mere barske i dommen og skriver, at Microsoft Office til iPhone er patetisk ringe.

"... men der, hvor Office Mobile virkelig kommer til kort, er i arbejdet med Office-dokumenter. Den kan åbne stort set alle Word-, Excel-, or PowerPoint-filer, men kan ofte ikke redigere dem."

"Med andre ord kan du ikke satse på, at Microsoft Office kan arbejde med Office-filer - der er ikke engang en mulighed for at gemme skrabede versioner af filer, der har et eller andet (aldrig forklaret) kompabilitets-problem. Det er det, der gør Office Mobile patetisk ringe," skriver Infoworld.

Hos Mashable er vurderingen, at Office Mobile til iPhone først og fremmest handler om at sikre, at eksisterende Office-kunder ikke skifter til en af konkurrenterne.

"Men det vil ikke vinde nye virksomheder med den nuværende oplevelse, da konkurrenterne slår Microsoft på funktionalitet."

"Husk dog alligevel på, at Office til iPhone er et 1.0 produkt, og nu hvor Microsoft er helt fordybet i touch-grænseflader, samarbejdsplatforme og skyen, er der masser af potentiale for forbedringer."

Ud over at det altså kræver et abonnement til Office 365 for at kunne bruge iPhone-versionen af Office, så kræver det også version 6.1 af iOS og en iPhone 4 eller nyere.

Computerworld har tidligere bragt en større test af de forskellige kontorpakke-løsninger til smartphones - læs den artikel her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Se en anmeldelse af Office Mobile til iPhone her:

Læs også:

Microsoft klar med Office til iPhone: Se app'en her

Denne kontorpakke dominerer (endnu) hos danskerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere