Artikel top billede

Nokia-aktie stiger efter vildt opkøbs-rygte

Mobilproducenten skulle efter sigende være på vej til at blive solgt til en kinesisk telegigant, og den nyhed var rigtig god for Nokia-aktien.

Den finske mobilproducent Nokia blev i Financial Times for nyligt nærmest solgt til den kineske telekommunikations-gigant Huawei, der blandt andet er verdens tredjestørste smartphone-fabrikant efter Samsung og Apple.

Det skete, efter at bestyrelsesformanden for Huaweis slutbruger-enhed, Richard Yu, udtalte sig om mulighederne for, at Huawei kunne blive verdens største smartphone-producent.

"Vi overvejer den slags opkøb, som måske har nogle synergier. Men det afhænger jo af Nokias villighed. Vi er åbensindede," sagde Richard Yu til Financial Times, inden han gik på scenen og viste verden Huaweis nyeste smartphone.

Richard Yu vurderede samtidig over for avisen, at smartphone-markedet vil blive konsolideret med tre-fire toneangivende spillere.

Han udtalte også, at Nokias Windows Phone-platform, som Huawei selv benytter i nogle af sine telefoner, var "svag" med en lille markedsandel.

Mobil-and god for Nokia-aktien

Senere er historien blevet dementeret i flere medier, herunder Reuters.

Det skete, efter at Huaweis næstkommanderende for eksterne anliggende, Bill Plummer, slog fast, at den kineske telegigant ikke har nogen konkrete planer om at købe Nokia.

Historien blæste dog vind i Nokia-sejlene.

For finnernes aktie fløj tirsdag frem til 4,12 dollar per aktie mod prisen på 3,69 dollar, da børsen åbnede.

Senere stabiliserede aktien sig på 3,87 dollar per aktie, beretter The Washington Post.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.