Artikel top billede

Avis: Microsoft i hed opkøbsflirt med Nokia

I den seneste tid har Microsoft angiveligt været i fremskredne forhandlinger om et køb af Nokia.

Microsoft og Nokia har for nylig været ualmindeligt tæt på at blive smedet sammen i, hvad der kunne være blevet en yderst spektakulær handel.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal har Microsoft i den seneste tid været i fremskredne forhandlinger med Nokia om en overtagelse af den finske mobilproducent.

Men forhandlingerne er angiveligt faldet til jorden igen, selv om Wall Street Journal skriver, at de to parter gjorde store fremskridt og nærmede sig hinanden ganske betydeligt under forhandlingerne, der fandt sted i London.

Tætte bånd til Microsoft

Nokia er i dag ledet af den tidligere Microsoft-chef Stephen Elop, og begge selskaber har gennem de seneste år kæmpet for at vinde fodfæste i et marked, hvor smartphones og tablets spiller en stadig større rolle.

Det er dog heller ikke første gang, at rygter kæder de to selskaber sammen. Det skyldes ikke mindst, at de har haft et ualmindeligt tæt samarbejde, siden Nokia valgte ensidigt at satse på Microsofts Windows Phone-styresystem.

I 2011 gik der således rygter om, at Microsoft var villig til at betale i omegnen af 100 milliarder kroner (19 milliarder dollar) for Nokia. Rygter som Stephen Elop dog efterfølgende afviste som grundløse.

Microsoft har valgt ikke at kommentere de nye rygter, mens en talsmand for Nokia siger til Wall Street Journal:

"Vi har et tæt partnerskab med Microsoft, og det er derfor ikke usædvanligt, at Nokia og Microsoft mødes med jævne mellemrum."

Vil bruge udenlandsk formue

Det vides ikke, hvad Microsoft var villig til at betale for Nokia. Men Nokia har i øjeblikket en markedsværdi på omkring 78 milliarder kroner, og ifølge Wall Street Journal var Microsoft formodentlig villig til at bruge en del af den formue på omkring 360 milliarder kroner, som virksomheden har placeret i datterselskaber uden for USA.

En formue, der ellers ikke kan tilbageføres til USA, uden at der skal betales amerikansk skat af den.

Wall Street Journals kilder vurderer, at det er usandsynligt, at de to parter igen vil sætte sig til forhandlingsbordet, og som vi kunne berette i går, peger de seneste rygter i stedet på, at kinesiske Huawei forsøger at få fingre i Nokia.

Læs også:

Nokia-aktie stiger efter vildt opkøbs-rygte 

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android   

Følg @wittorff på Twitter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.