Artikel top billede

Skal du satse på Windows 8.1? Her er anbefalingen

Nu kommer Microsoft med Windows 8.1. Se her, hvad det betyder for din arbejdsplads.

Der er ganske meget på spil for Microsoft, når selskabet i næste uge afholder den årlige udviklerkonference BUILD i San Francisco.

Som vi skrev onsdag, har Microsoft en gylden mulighed for at gøre op med den kritik, der har været af Windows 8, når selskabet sætter fokus på den længe ventede opdatering, Windows 8.1.

Windows 8 har delt brugerne, er blevet mødt med kritik af selve tætte Microsoft-partnere, og har (endnu) ikke formået at løfte salget på det kriseramte pc-marked.

Men med Windows 8.1 - tidligere kendt som Windows Blue - gør Microsoft op med en stor del af kritikken, idet selskabet tilføjer en startknap, der dukker frem, hver gang du bevæger musen over det nedre venstre hjørne af skærmen.

Knappen er desuden altid synlig på værktøjslinjen, når du er på skrivebordet.

I april stillede Computerworld læserne det simple spørgsmål, om startknappen skulle tilbage i Windows 8. Resultatet var, at 79 procent af de 556 læsere, der stemte, svarede: "Ja, lad os få den tilbage."

Blot 14 procent mente, at "det var godt, at Microsoft fjernede den," mens fem procent svarede "ved ikke."

Her er anbefalingen 
Analysefirmaet Gartner vurderer også, at BUILD kan blive ganske afgørende for Microsofts Windows-projekt.

"Baseret på den information, der er tilgængelig i øjeblikket, tror vi, at Windows 8.1 funktionerne vil få de fleste af kritikerne til at tie stille," lyder det i en kommentar fra Gartner.

I forhold til virksomhedsbrugerne, som i særdeleshed har holdt igen med Windows 8-udrulningerne, vurderer Gartner, at der også fremadrettet kan være udfordringer med kompabilitetsproblemer med gamle applikationer, ligesom også overgangen fra Internet Explorer 8 til 11 betyder, at it-afdelingen skal sætte tid af til at teste de kritiske applikationer.

Ikke desto mindre har har Gartner følgende anbefalinger til it-afdelingerne:

- Hvis I kun har overvejet Windows 8 til touch-enheder, bør I nu evaluere Windows 8.1 til bredere udrulning.

- Hvis I indtil videre har undgået Windows 8, men normalt foretrækker at tage et nyt OS i brug via pc-udskiftninger, så overvej at udrulle Windows 8.1 med nyindkøbte pc'er, efter I har foretaget det nødvendige test - særligt med IE 11.

- Hvis I er i gang med de tidlige faser med Windows 8-projekter, så kør piloter med Windows 8, hvis det giver mening, men skift til Windows 8.1 så hurtigt som muligt.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Knald eller fald for Microsoft: Windows 8 skal genfødes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere