Artikel top billede

Skal du satse på Windows 8.1? Her er anbefalingen

Nu kommer Microsoft med Windows 8.1. Se her, hvad det betyder for din arbejdsplads.

Der er ganske meget på spil for Microsoft, når selskabet i næste uge afholder den årlige udviklerkonference BUILD i San Francisco.

Som vi skrev onsdag, har Microsoft en gylden mulighed for at gøre op med den kritik, der har været af Windows 8, når selskabet sætter fokus på den længe ventede opdatering, Windows 8.1.

Windows 8 har delt brugerne, er blevet mødt med kritik af selve tætte Microsoft-partnere, og har (endnu) ikke formået at løfte salget på det kriseramte pc-marked.

Men med Windows 8.1 - tidligere kendt som Windows Blue - gør Microsoft op med en stor del af kritikken, idet selskabet tilføjer en startknap, der dukker frem, hver gang du bevæger musen over det nedre venstre hjørne af skærmen.

Knappen er desuden altid synlig på værktøjslinjen, når du er på skrivebordet.

I april stillede Computerworld læserne det simple spørgsmål, om startknappen skulle tilbage i Windows 8. Resultatet var, at 79 procent af de 556 læsere, der stemte, svarede: "Ja, lad os få den tilbage."

Blot 14 procent mente, at "det var godt, at Microsoft fjernede den," mens fem procent svarede "ved ikke."

Her er anbefalingen 
Analysefirmaet Gartner vurderer også, at BUILD kan blive ganske afgørende for Microsofts Windows-projekt.

"Baseret på den information, der er tilgængelig i øjeblikket, tror vi, at Windows 8.1 funktionerne vil få de fleste af kritikerne til at tie stille," lyder det i en kommentar fra Gartner.

I forhold til virksomhedsbrugerne, som i særdeleshed har holdt igen med Windows 8-udrulningerne, vurderer Gartner, at der også fremadrettet kan være udfordringer med kompabilitetsproblemer med gamle applikationer, ligesom også overgangen fra Internet Explorer 8 til 11 betyder, at it-afdelingen skal sætte tid af til at teste de kritiske applikationer.

Ikke desto mindre har har Gartner følgende anbefalinger til it-afdelingerne:

- Hvis I kun har overvejet Windows 8 til touch-enheder, bør I nu evaluere Windows 8.1 til bredere udrulning.

- Hvis I indtil videre har undgået Windows 8, men normalt foretrækker at tage et nyt OS i brug via pc-udskiftninger, så overvej at udrulle Windows 8.1 med nyindkøbte pc'er, efter I har foretaget det nødvendige test - særligt med IE 11.

- Hvis I er i gang med de tidlige faser med Windows 8-projekter, så kør piloter med Windows 8, hvis det giver mening, men skift til Windows 8.1 så hurtigt som muligt.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Knald eller fald for Microsoft: Windows 8 skal genfødes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere






Premium
Windows 11 lækket: Her er Microsofts kommende styresystem - se det her
Microsoft kommende styresystem tager form. En lækket version viser allerede nu store dele af, hvordan Windows 11 er i brug.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.