Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Skal du satse på Windows 8.1? Her er anbefalingen

Nu kommer Microsoft med Windows 8.1. Se her, hvad det betyder for din arbejdsplads.

Der er ganske meget på spil for Microsoft, når selskabet i næste uge afholder den årlige udviklerkonference BUILD i San Francisco.

Som vi skrev onsdag, har Microsoft en gylden mulighed for at gøre op med den kritik, der har været af Windows 8, når selskabet sætter fokus på den længe ventede opdatering, Windows 8.1.

Windows 8 har delt brugerne, er blevet mødt med kritik af selve tætte Microsoft-partnere, og har (endnu) ikke formået at løfte salget på det kriseramte pc-marked.

Men med Windows 8.1 - tidligere kendt som Windows Blue - gør Microsoft op med en stor del af kritikken, idet selskabet tilføjer en startknap, der dukker frem, hver gang du bevæger musen over det nedre venstre hjørne af skærmen.

Knappen er desuden altid synlig på værktøjslinjen, når du er på skrivebordet.

I april stillede Computerworld læserne det simple spørgsmål, om startknappen skulle tilbage i Windows 8. Resultatet var, at 79 procent af de 556 læsere, der stemte, svarede: "Ja, lad os få den tilbage."

Blot 14 procent mente, at "det var godt, at Microsoft fjernede den," mens fem procent svarede "ved ikke."

Her er anbefalingen 
Analysefirmaet Gartner vurderer også, at BUILD kan blive ganske afgørende for Microsofts Windows-projekt.

"Baseret på den information, der er tilgængelig i øjeblikket, tror vi, at Windows 8.1 funktionerne vil få de fleste af kritikerne til at tie stille," lyder det i en kommentar fra Gartner.

I forhold til virksomhedsbrugerne, som i særdeleshed har holdt igen med Windows 8-udrulningerne, vurderer Gartner, at der også fremadrettet kan være udfordringer med kompabilitetsproblemer med gamle applikationer, ligesom også overgangen fra Internet Explorer 8 til 11 betyder, at it-afdelingen skal sætte tid af til at teste de kritiske applikationer.

Ikke desto mindre har har Gartner følgende anbefalinger til it-afdelingerne:

- Hvis I kun har overvejet Windows 8 til touch-enheder, bør I nu evaluere Windows 8.1 til bredere udrulning.

- Hvis I indtil videre har undgået Windows 8, men normalt foretrækker at tage et nyt OS i brug via pc-udskiftninger, så overvej at udrulle Windows 8.1 med nyindkøbte pc'er, efter I har foretaget det nødvendige test - særligt med IE 11.

- Hvis I er i gang med de tidlige faser med Windows 8-projekter, så kør piloter med Windows 8, hvis det giver mening, men skift til Windows 8.1 så hurtigt som muligt.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Knald eller fald for Microsoft: Windows 8 skal genfødes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere