Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Skal du satse på Windows 8.1? Her er anbefalingen

Nu kommer Microsoft med Windows 8.1. Se her, hvad det betyder for din arbejdsplads.

Der er ganske meget på spil for Microsoft, når selskabet i næste uge afholder den årlige udviklerkonference BUILD i San Francisco.

Som vi skrev onsdag, har Microsoft en gylden mulighed for at gøre op med den kritik, der har været af Windows 8, når selskabet sætter fokus på den længe ventede opdatering, Windows 8.1.

Windows 8 har delt brugerne, er blevet mødt med kritik af selve tætte Microsoft-partnere, og har (endnu) ikke formået at løfte salget på det kriseramte pc-marked.

Men med Windows 8.1 - tidligere kendt som Windows Blue - gør Microsoft op med en stor del af kritikken, idet selskabet tilføjer en startknap, der dukker frem, hver gang du bevæger musen over det nedre venstre hjørne af skærmen.

Knappen er desuden altid synlig på værktøjslinjen, når du er på skrivebordet.

I april stillede Computerworld læserne det simple spørgsmål, om startknappen skulle tilbage i Windows 8. Resultatet var, at 79 procent af de 556 læsere, der stemte, svarede: "Ja, lad os få den tilbage."

Blot 14 procent mente, at "det var godt, at Microsoft fjernede den," mens fem procent svarede "ved ikke."

Her er anbefalingen 
Analysefirmaet Gartner vurderer også, at BUILD kan blive ganske afgørende for Microsofts Windows-projekt.

"Baseret på den information, der er tilgængelig i øjeblikket, tror vi, at Windows 8.1 funktionerne vil få de fleste af kritikerne til at tie stille," lyder det i en kommentar fra Gartner.

I forhold til virksomhedsbrugerne, som i særdeleshed har holdt igen med Windows 8-udrulningerne, vurderer Gartner, at der også fremadrettet kan være udfordringer med kompabilitetsproblemer med gamle applikationer, ligesom også overgangen fra Internet Explorer 8 til 11 betyder, at it-afdelingen skal sætte tid af til at teste de kritiske applikationer.

Ikke desto mindre har har Gartner følgende anbefalinger til it-afdelingerne:

- Hvis I kun har overvejet Windows 8 til touch-enheder, bør I nu evaluere Windows 8.1 til bredere udrulning.

- Hvis I indtil videre har undgået Windows 8, men normalt foretrækker at tage et nyt OS i brug via pc-udskiftninger, så overvej at udrulle Windows 8.1 med nyindkøbte pc'er, efter I har foretaget det nødvendige test - særligt med IE 11.

- Hvis I er i gang med de tidlige faser med Windows 8-projekter, så kør piloter med Windows 8, hvis det giver mening, men skift til Windows 8.1 så hurtigt som muligt.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Knald eller fald for Microsoft: Windows 8 skal genfødes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital