Artikel top billede

Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer er angiveligt på trapperne med en plan for, hvordan Microsoft skal fortsætte i fremtiden.

Medie: Microsoft rydder op på direktør-gangene

It-selskabet Microsoft er tilsyneladende i gang med en historisk omstrukturering af organisationen, der kan komme til at koste flere topbosser jobbet hos Microsoft.

Microsoft-topboss Steve Ballmer har tilsyneladende gang i en større restrukturering hos software-giganten, som angiveligt vil blive afsløret for selskabets topchefer omkring den 1. juli.

Steve Ballmer har selv stået for restruktureringsplanerne sammen med en lille gruppe rådgivere, hvor formålet har været at opretholde Microsoft som et "devices og service-selskab".

Det skriver AllThingsD, som citerer kilder tæt på beslutningstagerne for, at restruktureringen givetvis vil betyde, at der også bliver ryddet gevaldigt op på direktørgangene hos Microsoft.

"Det føles, som om det bliver gigantisk. At Steve (Ballmer, red.) gør dette for sit eftermæle. Og for første gang i lange tider virker det, som om der vil komme nogle store ændringer, hvilket inkluderer afgange," siger en kilde til AllThingsD.

"Lige nu forlyder der modstridende signaler fra rygtebørsen om, at enten får flere af Microsofts topledere mere ansvar, eller også ryger adskillige ud i kulden i kølvandet på de organisatoriske ændringer i software-selskabet."

Modstridende rygter

Selvom Microsoft i tidernes løb har skilt sig af med nogle tunge topbosser - senest Windows-chefen Steven Sinofsky i efteråret 2012 - forventes de forestående omstruktureringer at ramme noget bredere hos software-selskabet fra Redmond, som man skal helt tilbage til Bill Gates ved roret for at finde tilsvarende.

Lige nu forlyder der modstridende signaler fra rygtebørsen om, at enten får flere af Microsofts topledere mere ansvar, eller også ryger adskillige ud i kulden i kølvandet på de organisatoriske ændringer i software-selskabet.

Derfor forlyder det også, at der er bekymringer på de indre linjer i virksomheden, om hvad der egentlig skal ske.

"Det ville være sjovt, hvis Ballmer ikke gjorde noget alligevel, men det tror folk ikke på længere ," siger en anden anonym kilde til AllThingsD.

Fokus på flere personer

AllThingsD skriver, at der lige nu er internt fokus på Satya Nadella, chef for Microsofts server- og tools-division, Skype-boss Tony Bates, interaktiv underholdningschef Don Mattrick og på Qi Lu, præsident for Microsofts online services, såvel som på Terry Myerson, der står for selskabets mobilsatsninger.

Hvorvidt disse topledere bliver fyret eller forfremmet med større ansvar, er endnu uvist, indtil Steve Ballmer har fremlagt sin plan.

Siden tredjekvartels-regnskabet i april har det ligget fast, at Microsofts finansdirektør, Peter Klein, snart stopper.

Nyheden om restruktureringerne i Microsoft kommer lige op til selskabets Build-konference, der bliver afholdt i San Francisco i denne uge.

Indtil videre har Microsoft ikke ønsket at kommentere på historien, ligesom det også er uvist, hvornår de tilsyneladende store ændringer vil blive meldt ud til den brede offentlighed.

Et bud på en intern udmelding vil være i slutningen af Microsofts regnskabsår, der rinder ud den 30. juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.