Artikel top billede

Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer er angiveligt på trapperne med en plan for, hvordan Microsoft skal fortsætte i fremtiden.

Medie: Microsoft rydder op på direktør-gangene

It-selskabet Microsoft er tilsyneladende i gang med en historisk omstrukturering af organisationen, der kan komme til at koste flere topbosser jobbet hos Microsoft.

Microsoft-topboss Steve Ballmer har tilsyneladende gang i en større restrukturering hos software-giganten, som angiveligt vil blive afsløret for selskabets topchefer omkring den 1. juli.

Steve Ballmer har selv stået for restruktureringsplanerne sammen med en lille gruppe rådgivere, hvor formålet har været at opretholde Microsoft som et "devices og service-selskab".

Det skriver AllThingsD, som citerer kilder tæt på beslutningstagerne for, at restruktureringen givetvis vil betyde, at der også bliver ryddet gevaldigt op på direktørgangene hos Microsoft.

"Det føles, som om det bliver gigantisk. At Steve (Ballmer, red.) gør dette for sit eftermæle. Og for første gang i lange tider virker det, som om der vil komme nogle store ændringer, hvilket inkluderer afgange," siger en kilde til AllThingsD.

"Lige nu forlyder der modstridende signaler fra rygtebørsen om, at enten får flere af Microsofts topledere mere ansvar, eller også ryger adskillige ud i kulden i kølvandet på de organisatoriske ændringer i software-selskabet."

Modstridende rygter

Selvom Microsoft i tidernes løb har skilt sig af med nogle tunge topbosser - senest Windows-chefen Steven Sinofsky i efteråret 2012 - forventes de forestående omstruktureringer at ramme noget bredere hos software-selskabet fra Redmond, som man skal helt tilbage til Bill Gates ved roret for at finde tilsvarende.

Lige nu forlyder der modstridende signaler fra rygtebørsen om, at enten får flere af Microsofts topledere mere ansvar, eller også ryger adskillige ud i kulden i kølvandet på de organisatoriske ændringer i software-selskabet.

Derfor forlyder det også, at der er bekymringer på de indre linjer i virksomheden, om hvad der egentlig skal ske.

"Det ville være sjovt, hvis Ballmer ikke gjorde noget alligevel, men det tror folk ikke på længere ," siger en anden anonym kilde til AllThingsD.

Fokus på flere personer

AllThingsD skriver, at der lige nu er internt fokus på Satya Nadella, chef for Microsofts server- og tools-division, Skype-boss Tony Bates, interaktiv underholdningschef Don Mattrick og på Qi Lu, præsident for Microsofts online services, såvel som på Terry Myerson, der står for selskabets mobilsatsninger.

Hvorvidt disse topledere bliver fyret eller forfremmet med større ansvar, er endnu uvist, indtil Steve Ballmer har fremlagt sin plan.

Siden tredjekvartels-regnskabet i april har det ligget fast, at Microsofts finansdirektør, Peter Klein, snart stopper.

Nyheden om restruktureringerne i Microsoft kommer lige op til selskabets Build-konference, der bliver afholdt i San Francisco i denne uge.

Indtil videre har Microsoft ikke ønsket at kommentere på historien, ligesom det også er uvist, hvornår de tilsyneladende store ændringer vil blive meldt ud til den brede offentlighed.

Et bud på en intern udmelding vil være i slutningen af Microsofts regnskabsår, der rinder ud den 30. juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere