Artikel top billede

Microsofts administrerende direktør Steve Ballmer er angiveligt på trapperne med en plan for, hvordan Microsoft skal fortsætte i fremtiden.

Medie: Microsoft rydder op på direktør-gangene

It-selskabet Microsoft er tilsyneladende i gang med en historisk omstrukturering af organisationen, der kan komme til at koste flere topbosser jobbet hos Microsoft.

Microsoft-topboss Steve Ballmer har tilsyneladende gang i en større restrukturering hos software-giganten, som angiveligt vil blive afsløret for selskabets topchefer omkring den 1. juli.

Steve Ballmer har selv stået for restruktureringsplanerne sammen med en lille gruppe rådgivere, hvor formålet har været at opretholde Microsoft som et "devices og service-selskab".

Det skriver AllThingsD, som citerer kilder tæt på beslutningstagerne for, at restruktureringen givetvis vil betyde, at der også bliver ryddet gevaldigt op på direktørgangene hos Microsoft.

"Det føles, som om det bliver gigantisk. At Steve (Ballmer, red.) gør dette for sit eftermæle. Og for første gang i lange tider virker det, som om der vil komme nogle store ændringer, hvilket inkluderer afgange," siger en kilde til AllThingsD.

"Lige nu forlyder der modstridende signaler fra rygtebørsen om, at enten får flere af Microsofts topledere mere ansvar, eller også ryger adskillige ud i kulden i kølvandet på de organisatoriske ændringer i software-selskabet."

Modstridende rygter

Selvom Microsoft i tidernes løb har skilt sig af med nogle tunge topbosser - senest Windows-chefen Steven Sinofsky i efteråret 2012 - forventes de forestående omstruktureringer at ramme noget bredere hos software-selskabet fra Redmond, som man skal helt tilbage til Bill Gates ved roret for at finde tilsvarende.

Lige nu forlyder der modstridende signaler fra rygtebørsen om, at enten får flere af Microsofts topledere mere ansvar, eller også ryger adskillige ud i kulden i kølvandet på de organisatoriske ændringer i software-selskabet.

Derfor forlyder det også, at der er bekymringer på de indre linjer i virksomheden, om hvad der egentlig skal ske.

"Det ville være sjovt, hvis Ballmer ikke gjorde noget alligevel, men det tror folk ikke på længere ," siger en anden anonym kilde til AllThingsD.

Fokus på flere personer

AllThingsD skriver, at der lige nu er internt fokus på Satya Nadella, chef for Microsofts server- og tools-division, Skype-boss Tony Bates, interaktiv underholdningschef Don Mattrick og på Qi Lu, præsident for Microsofts online services, såvel som på Terry Myerson, der står for selskabets mobilsatsninger.

Hvorvidt disse topledere bliver fyret eller forfremmet med større ansvar, er endnu uvist, indtil Steve Ballmer har fremlagt sin plan.

Siden tredjekvartels-regnskabet i april har det ligget fast, at Microsofts finansdirektør, Peter Klein, snart stopper.

Nyheden om restruktureringerne i Microsoft kommer lige op til selskabets Build-konference, der bliver afholdt i San Francisco i denne uge.

Indtil videre har Microsoft ikke ønsket at kommentere på historien, ligesom det også er uvist, hvornår de tilsyneladende store ændringer vil blive meldt ud til den brede offentlighed.

Et bud på en intern udmelding vil være i slutningen af Microsofts regnskabsår, der rinder ud den 30. juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?