Har du en konto hos LinkedIn? Så kan den bruges til validering af dig, når du handler.

Sådan fanger vi fupmagerne - dansk firma bruger sociale medier som filter

Din profil på LinkedIn, Facebook og Twitter tegner et mere troværdigt billede af dig som person end NemID. Det udnytter nyt dansk firma.

Forbrugere har Trustpilot til at sortere de dårlige webbutikker fra. I fremtiden vil Veridu give webbutikker og andre muligheden for at sortere de falske forbrugere fra.

Veridu er et nyt dansk firma, som giver et alternativt bud på identitetskontrol.

Veridu bruger blandt andet brugeres samlede profil og netværk på sociale netværk som LinkedIn og Facebook til at skabe et billede af deres autenticitet - og dermed troværdighed.

Det er især webbutikker, der er plaget af identitetstyveri, som skal bruge løsningen. Men også private på for eksempel dating-sider, fortæller firmaet i en pressemeddelelse.

Sådan virker det
Hovedingrediensen i Veridus løsninger er som sagt sociale medier. Her ligger en masse informationer, som kan skabe et billede af personen.

Der bliver blandt andet kigget på, hvor aktiv personen er på de sociale platforme, hvor gammel profilen er og hvor stort et netværk han har. Der bliver også kigget på sammenhængen på tværs af tjenesterne.

Det er også muligt at få sine venner på netværkene til at garantere for ens identitet. Hvis mange manuelt giver personen det blå stempel, giver det et billede af "et rigtigt menneske" - og ikke blot en hurtigt oprettet profil, som en kreditkort-tyv lige har oprettet. Men Veridu vil også inddrage mere traditionelle elementer i sin identifikation; for eksempel NemID og cpr-numre.

Hele valueringen munder ud i en pålidelighedsscore.

Fænomenet er ret godt beskrevet i artiklen "Welcome to the new reputation economys" på Wired.

Social er i vækst
"Der findes allerede en række risk og fraud engines, men det er kun meget store butikker, der har ressourcer nok til at håndtere disse redskaber. Derudover er der situationer og store dele af verden, hvor disse redskaber simpelthen ikke fungerer. Vi har udviklet en løsning, som dækker globalt, og som små og mellemstore butikker også kan bruge," skriver Rasmus Groth i en pressemeddelelse. 

Rasmus Groth har tidligere stået bag Nuffly. En backup-tjeneste til oplysninger i skyen.

Han håber at kunne sælge sin nye løsning til andre end netbutikker. For eksempel til datingportaler, spilleindustrien eller markedspladser som Trendsales og Ebay, hvor private handler med hinanden.

Selv om ikke alle i dag har oprettet sig på sociale platforme, er det stadig et marked i vækst. Gartner anslår, at halvdelen af de nye kunder i webbutikker i 2015 vil have oprettet sig i butikkerne via deres profiler på sociale netværk.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.