Artikel top billede

Har du en konto hos LinkedIn? Så kan den bruges til validering af dig, når du handler.

Sådan fanger vi fupmagerne - dansk firma bruger sociale medier som filter

Din profil på LinkedIn, Facebook og Twitter tegner et mere troværdigt billede af dig som person end NemID. Det udnytter nyt dansk firma.

Forbrugere har Trustpilot til at sortere de dårlige webbutikker fra. I fremtiden vil Veridu give webbutikker og andre muligheden for at sortere de falske forbrugere fra.

Veridu er et nyt dansk firma, som giver et alternativt bud på identitetskontrol.

Veridu bruger blandt andet brugeres samlede profil og netværk på sociale netværk som LinkedIn og Facebook til at skabe et billede af deres autenticitet - og dermed troværdighed.

Det er især webbutikker, der er plaget af identitetstyveri, som skal bruge løsningen. Men også private på for eksempel dating-sider, fortæller firmaet i en pressemeddelelse.

Sådan virker det

Hovedingrediensen i Veridus løsninger er som sagt sociale medier. Her ligger en masse informationer, som kan skabe et billede af personen.

Der bliver blandt andet kigget på, hvor aktiv personen er på de sociale platforme, hvor gammel profilen er og hvor stort et netværk han har. Der bliver også kigget på sammenhængen på tværs af tjenesterne.

Det er også muligt at få sine venner på netværkene til at garantere for ens identitet. Hvis mange manuelt giver personen det blå stempel, giver det et billede af "et rigtigt menneske" - og ikke blot en hurtigt oprettet profil, som en kreditkort-tyv lige har oprettet. Men Veridu vil også inddrage mere traditionelle elementer i sin identifikation; for eksempel NemID og cpr-numre.

Hele valueringen munder ud i en pålidelighedsscore.

Fænomenet er ret godt beskrevet i artiklen "Welcome to the new reputation economys" på Wired.

Social er i vækst

"Der findes allerede en række risk og fraud engines, men det er kun meget store butikker, der har ressourcer nok til at håndtere disse redskaber. Derudover er der situationer og store dele af verden, hvor disse redskaber simpelthen ikke fungerer. Vi har udviklet en løsning, som dækker globalt, og som små og mellemstore butikker også kan bruge," skriver Rasmus Groth i en pressemeddelelse. 

Rasmus Groth har tidligere stået bag Nuffly. En backup-tjeneste til oplysninger i skyen.

Han håber at kunne sælge sin nye løsning til andre end netbutikker. For eksempel til datingportaler, spilleindustrien eller markedspladser som Trendsales og Ebay, hvor private handler med hinanden.

Selv om ikke alle i dag har oprettet sig på sociale platforme, er det stadig et marked i vækst. Gartner anslår, at halvdelen af de nye kunder i webbutikker i 2015 vil have oprettet sig i butikkerne via deres profiler på sociale netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere