Artikel top billede

14 gode bøger - Det læser vi i sommerferien

Find Dankortet eller lånerkortet frem. Her er vores sommer-læseliste over fagbøger og it-romaner.

Det læser journalisterne

Når du stempler ud og tager på sommerferie, er det tid til at lade pligtlæsningen ligge derhjemme og finde de bøger frem, som du ikke får læst i en travl hverdag.

Her er de bøger, som vi glæder os til at hive op af strandtasken.

1. "1984"

Efter afsløringen af NSAs arbejdsmetoder og menneskejagten på Edvard Snowden er den gamle roman "1984" strøget frem på salgslisterne hos amerikanske boghandlere.

Mange mener, at bogens fremtidsscenarie om et undertrykkende, totalitært og overvågende regime forlængst har materialiseret sig som "virkelighed". /Kasper Villum Jensen, journalist

2. "The Lean Startup"

Jeg vil læse "The Lean Start-up", som jeg har fået anbefalet af flere af mine venner - blandt andet medstifter af TradeShift, Mikkel Hippe Brun, og Peter Engelbrecht, direktør i Firmafon.

Bogen af Eric Ries omtales til tider som en manual for iværksættere, der vil hurtigt i gang med projekter, og som vil fastholde en evig lyst til innovation. Læs mere på Theleanstartup.com. /Kaare Danielsen, direktør

3. "Dealers of Lightning"

I computer-alderens spæde begyndelsei 1970'erne sprøjtede det ud med fantasifulde opfindelser fra Xerox's Palo Alto Research Center (PARC).

De talte blandt andet de første personlige computere, brugervenlige skriveprogrammer og mange andre ting, som vi stadig anvender i dag.

Men Xerox formåede næsten aldrig at høste anderkendelse og økonomisk gevinst på opfindelserne. Det gjorde IBM, Apple og Microsoft i stedet.

Den historie fortæller "Dealers of Lightning". Læs mere på Goodreads. /Kasper Villum Jensen, journalist

4. "Det man måler er man selv"

DR-journalist Anders Høeg Nissen har skrevet en bog om den fremvoksende tendens, der går ud på at opsamle så mange data om sin daglige aktivitet og kroppens bevægelser, at man lettere kan påvirke sit eget helbred.

"...hvis vi forstår at indsamle og fortolke alle disse informationer, kan det måske være med til at give os et bedre liv?

Måske kan disse data hjælpe os med at spise sundere, motionere smartere, arbejde mere effektivt og forhåbentlig blive gladere mennesker," skriver forfatteren om bogen. Se mere på Selvmål.dk. /Kasper Villum Jensen, journalist
 
5.Tubes - a journey to the center of the internet
Journalisten Andrew Blums internetforbindelse blev en dag gnavet over af en behåret fjende.

Det fik ham til at undersøge, hvor det internet, som vi i dag tager for givet, egentligt kommer fra. Det ser jeg frem til at finde ud af. Link. /Lars Jacobsen, chefredaktør

6. Dark Markets
En bog om den organiserede handel med stjålne kortoplysninger på nettet. Skrevet med greb fra skønlitteraturen men med et dybt og grundigt research-arbejde.

Dark Markets
er tidligere blevet anmeldt her på siden. /Mads Elkær, journalist

7. For the win - how game thinking can revolutionize your business 
Titlen er måske lidt poppet, men jeg fulgte en række online foredrag af Kevin Werbach sidste år, og han har styr på hele gamification-teorien.

Forhåbentligt bliver jeg inspireret til nye tiltag på Computerworld.dk. Se video her/Lars Jacobsen, chefredaktør.

8. In The Plex - How Google Thinks, Works, and Shapes Our Lives

Jeg har tænkt mig at læse Wired-journalisten Steven Levys bog om Google, In The Plex.

Jeg har haft den liggende som e-bog på min Kindle gennem et stykke tid, men NU er det på tide, at jeg får den læst. /Jacob Ø. Wittorff, journalist

9. Bringing Nothing to The Party - True Confessions of a New Media Whore

Indrømmet. Jeg har allerede læst den for et par år siden. Men iværksætteren og journalisten Paul Carrs bog om sin mislykkede iværksættertid kan stadigvæk anbefales. Og den kan downloades gratis her, så måske læser jeg den igen. /Jacob Ø. Wittorff, journalist

Det læser udviklerne

10. "The Mythical Man-Month"

"The Mythical Man-Month and Other Essays on Software Engineering" af Fred Brooks er fra 1975 og var den første bog om software engineering.

Men den er stadig værd at læse her 38 år efter, for vi må jo nok indrømme, at der stadig er mange softwareprojekter, der ikke bliver færdige til tiden, og årsagerne er sådan set de samme som i 1975, så der er desværre ikke sket så meget på det punkt.

Den kom i en jubilæums-udgave i 1995 og kan derfor stadig købes på Amazon. /Kaare Danielsen, direktør.

10. Information Dashboard Design
Stephen Few er kongen inden for visual dashboard design.

Han skrev "Show Me The Numbers", og derfor bør man læse hans nye bog "Information Dashboard Design: Displaying Data for At-a-Glance Monitoring". /Jacob Hoffmann-Petersen, it- & administrationschef

11. "Bedre"

Nikolaj Astrup Madsen er i iværksætter og triatlet.

I hans bog bruger han erfaringen fra begge dele og spørger: Hvordan bliver jeg bedre?

Det er en bog, der giver vanemennesker med overspringshandlinger en rusketur og kommer med anvisninger til at blive et mere produktivt menneske. Læs mere. /Henrik Rydahl, online-projektleder

12. "High Performance MySQL"

Der er ikke tid til mental sommerferie i vores maskinrum.

Seniorudvikleren har som sommerens eneste læsestof valgt "High Performance MySQL: Optimization, Backups, and Replication". Mere information på Amazon. /Dan Nim Andersen, seniorudvikler

13. Inside Active Directory

I husets it-support bruges sommerferien også til faglig fordybelse.

It-supporter Thomas H. Pedersen kalder denne bog for sommerens "hyggelæsning": Inside Active Directory: A System Administrator's Guide. En rost opdateret manual om "Active Directory". /Thomas H. Pedersen, it-supporter

Hvilke bøger har du på læselisten? Del dem gerne med os i kommentarfeltet.

LÆS OGSÅ:

Nu kan du igen låne e-bøger fra de største danske forlag

Bruger Spotify-modellen: Her er den nye danske streamingtjeneste med lydbøger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere