Artikel top billede

14 gode bøger - Det læser vi i sommerferien

Find Dankortet eller lånerkortet frem. Her er vores sommer-læseliste over fagbøger og it-romaner.

Det læser journalisterne

Når du stempler ud og tager på sommerferie, er det tid til at lade pligtlæsningen ligge derhjemme og finde de bøger frem, som du ikke får læst i en travl hverdag.

Her er de bøger, som vi glæder os til at hive op af strandtasken.

1. "1984"

Efter afsløringen af NSAs arbejdsmetoder og menneskejagten på Edvard Snowden er den gamle roman "1984" strøget frem på salgslisterne hos amerikanske boghandlere.

Mange mener, at bogens fremtidsscenarie om et undertrykkende, totalitært og overvågende regime forlængst har materialiseret sig som "virkelighed". /Kasper Villum Jensen, journalist

2. "The Lean Startup"

Jeg vil læse "The Lean Start-up", som jeg har fået anbefalet af flere af mine venner - blandt andet medstifter af TradeShift, Mikkel Hippe Brun, og Peter Engelbrecht, direktør i Firmafon.

Bogen af Eric Ries omtales til tider som en manual for iværksættere, der vil hurtigt i gang med projekter, og som vil fastholde en evig lyst til innovation. Læs mere på Theleanstartup.com. /Kaare Danielsen, direktør

3. "Dealers of Lightning"

I computer-alderens spæde begyndelsei 1970'erne sprøjtede det ud med fantasifulde opfindelser fra Xerox's Palo Alto Research Center (PARC).

De talte blandt andet de første personlige computere, brugervenlige skriveprogrammer og mange andre ting, som vi stadig anvender i dag.

Men Xerox formåede næsten aldrig at høste anderkendelse og økonomisk gevinst på opfindelserne. Det gjorde IBM, Apple og Microsoft i stedet.

Den historie fortæller "Dealers of Lightning". Læs mere på Goodreads. /Kasper Villum Jensen, journalist

4. "Det man måler er man selv"

DR-journalist Anders Høeg Nissen har skrevet en bog om den fremvoksende tendens, der går ud på at opsamle så mange data om sin daglige aktivitet og kroppens bevægelser, at man lettere kan påvirke sit eget helbred.

"...hvis vi forstår at indsamle og fortolke alle disse informationer, kan det måske være med til at give os et bedre liv?

Måske kan disse data hjælpe os med at spise sundere, motionere smartere, arbejde mere effektivt og forhåbentlig blive gladere mennesker," skriver forfatteren om bogen. Se mere på Selvmål.dk. /Kasper Villum Jensen, journalist
 
5.Tubes - a journey to the center of the internet
Journalisten Andrew Blums internetforbindelse blev en dag gnavet over af en behåret fjende.

Det fik ham til at undersøge, hvor det internet, som vi i dag tager for givet, egentligt kommer fra. Det ser jeg frem til at finde ud af. Link. /Lars Jacobsen, chefredaktør

6. Dark Markets
En bog om den organiserede handel med stjålne kortoplysninger på nettet. Skrevet med greb fra skønlitteraturen men med et dybt og grundigt research-arbejde.

Dark Markets
er tidligere blevet anmeldt her på siden. /Mads Elkær, journalist

7. For the win - how game thinking can revolutionize your business 
Titlen er måske lidt poppet, men jeg fulgte en række online foredrag af Kevin Werbach sidste år, og han har styr på hele gamification-teorien.

Forhåbentligt bliver jeg inspireret til nye tiltag på Computerworld.dk. Se video her/Lars Jacobsen, chefredaktør.

8. In The Plex - How Google Thinks, Works, and Shapes Our Lives

Jeg har tænkt mig at læse Wired-journalisten Steven Levys bog om Google, In The Plex.

Jeg har haft den liggende som e-bog på min Kindle gennem et stykke tid, men NU er det på tide, at jeg får den læst. /Jacob Ø. Wittorff, journalist

9. Bringing Nothing to The Party - True Confessions of a New Media Whore

Indrømmet. Jeg har allerede læst den for et par år siden. Men iværksætteren og journalisten Paul Carrs bog om sin mislykkede iværksættertid kan stadigvæk anbefales. Og den kan downloades gratis her, så måske læser jeg den igen. /Jacob Ø. Wittorff, journalist

Det læser udviklerne

10. "The Mythical Man-Month"

"The Mythical Man-Month and Other Essays on Software Engineering" af Fred Brooks er fra 1975 og var den første bog om software engineering.

Men den er stadig værd at læse her 38 år efter, for vi må jo nok indrømme, at der stadig er mange softwareprojekter, der ikke bliver færdige til tiden, og årsagerne er sådan set de samme som i 1975, så der er desværre ikke sket så meget på det punkt.

Den kom i en jubilæums-udgave i 1995 og kan derfor stadig købes på Amazon. /Kaare Danielsen, direktør.

10. Information Dashboard Design
Stephen Few er kongen inden for visual dashboard design.

Han skrev "Show Me The Numbers", og derfor bør man læse hans nye bog "Information Dashboard Design: Displaying Data for At-a-Glance Monitoring". /Jacob Hoffmann-Petersen, it- & administrationschef

11. "Bedre"

Nikolaj Astrup Madsen er i iværksætter og triatlet.

I hans bog bruger han erfaringen fra begge dele og spørger: Hvordan bliver jeg bedre?

Det er en bog, der giver vanemennesker med overspringshandlinger en rusketur og kommer med anvisninger til at blive et mere produktivt menneske. Læs mere. /Henrik Rydahl, online-projektleder

12. "High Performance MySQL"

Der er ikke tid til mental sommerferie i vores maskinrum.

Seniorudvikleren har som sommerens eneste læsestof valgt "High Performance MySQL: Optimization, Backups, and Replication". Mere information på Amazon. /Dan Nim Andersen, seniorudvikler

13. Inside Active Directory

I husets it-support bruges sommerferien også til faglig fordybelse.

It-supporter Thomas H. Pedersen kalder denne bog for sommerens "hyggelæsning": Inside Active Directory: A System Administrator's Guide. En rost opdateret manual om "Active Directory". /Thomas H. Pedersen, it-supporter

Hvilke bøger har du på læselisten? Del dem gerne med os i kommentarfeltet.

LÆS OGSÅ:

Nu kan du igen låne e-bøger fra de største danske forlag

Bruger Spotify-modellen: Her er den nye danske streamingtjeneste med lydbøger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere