14 gode bøger - Det læser vi i sommerferien

Find Dankortet eller lånerkortet frem. Her er vores sommer-læseliste over fagbøger og it-romaner.

Når du stempler ud og tager på sommerferie, er det tid til at lade pligtlæsningen ligge derhjemme og finde de bøger frem, som du ikke får læst i en travl hverdag.

Her er de bøger, som vi glæder os til at hive op af strandtasken.

1. "1984"
Efter afsløringen af NSAs arbejdsmetoder og menneskejagten på Edvard Snowden er den gamle roman "1984" strøget frem på salgslisterne hos amerikanske boghandlere.

Mange mener, at bogens fremtidsscenarie om et undertrykkende, totalitært og overvågende regime forlængst har materialiseret sig som "virkelighed". /Kasper Villum Jensen, journalist

2. "The Lean Startup"
Jeg vil læse "The Lean Start-up", som jeg har fået anbefalet af flere af mine venner - blandt andet medstifter af TradeShift, Mikkel Hippe Brun, og Peter Engelbrecht, direktør i Firmafon.

Bogen af Eric Ries omtales til tider som en manual for iværksættere, der vil hurtigt i gang med projekter, og som vil fastholde en evig lyst til innovation. Læs mere på Theleanstartup.com. /Kaare Danielsen, direktør

3. "Dealers of Lightning"
I computer-alderens spæde begyndelsei 1970'erne sprøjtede det ud med fantasifulde opfindelser fra Xerox's Palo Alto Research Center (PARC).

De talte blandt andet de første personlige computere, brugervenlige skriveprogrammer og mange andre ting, som vi stadig anvender i dag.

Men Xerox formåede næsten aldrig at høste anderkendelse og økonomisk gevinst på opfindelserne. Det gjorde IBM, Apple og Microsoft i stedet.

Den historie fortæller "Dealers of Lightning". Læs mere på Goodreads. /Kasper Villum Jensen, journalist

4. "Det man måler er man selv"
DR-journalist Anders Høeg Nissen har skrevet en bog om den fremvoksende tendens, der går ud på at opsamle så mange data om sin daglige aktivitet og kroppens bevægelser, at man lettere kan påvirke sit eget helbred.

"...hvis vi forstår at indsamle og fortolke alle disse informationer, kan det måske være med til at give os et bedre liv?

Måske kan disse data hjælpe os med at spise sundere, motionere smartere, arbejde mere effektivt og forhåbentlig blive gladere mennesker," skriver forfatteren om bogen. Se mere på Selvmål.dk. /Kasper Villum Jensen, journalist
 
5.Tubes - a journey to the center of the internet
Journalisten Andrew Blums internetforbindelse blev en dag gnavet over af en behåret fjende.

Det fik ham til at undersøge, hvor det internet, som vi i dag tager for givet, egentligt kommer fra. Det ser jeg frem til at finde ud af. Link. /Lars Jacobsen, chefredaktør

6. Dark Markets
En bog om den organiserede handel med stjålne kortoplysninger på nettet. Skrevet med greb fra skønlitteraturen men med et dybt og grundigt research-arbejde.

Dark Markets
er tidligere blevet anmeldt her på siden. /Mads Elkær, journalist

7. For the win - how game thinking can revolutionize your business 
Titlen er måske lidt poppet, men jeg fulgte en række online foredrag af Kevin Werbach sidste år, og han har styr på hele gamification-teorien.

Forhåbentligt bliver jeg inspireret til nye tiltag på Computerworld.dk. Se video her/Lars Jacobsen, chefredaktør.

8. In The Plex - How Google Thinks, Works, and Shapes Our Lives
Jeg har tænkt mig at læse Wired-journalisten Steven Levys bog om Google, In The Plex.

Jeg har haft den liggende som e-bog på min Kindle gennem et stykke tid, men NU er det på tide, at jeg får den læst. /Jacob Ø. Wittorff, journalist

9. Bringing Nothing to The Party - True Confessions of a New Media Whore
Indrømmet. Jeg har allerede læst den for et par år siden. Men iværksætteren og journalisten Paul Carrs bog om sin mislykkede iværksættertid kan stadigvæk anbefales. Og den kan downloades gratis her, så måske læser jeg den igen. /Jacob Ø. Wittorff, journalist

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.