Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle slår sig sammen med Microsoft: Ellison slutter fred

Oracle-chef Larry Ellison dropper alle planer om at ødelægge Microsoft. Ny aftale forbinder de to selskaber.

De tidligere ærkefjender Microsoft og Oracle går sammen i et nyt samarbejde om deres cloud-teknologier, som er opsigtsvækkende, fordi Oracle-stifter Larry Ellison sjældendt har forsømt en mulighed for at lange ud efter Microsoft.

Med det nye samarbejde vil de to selskaber levere Oracle-software via Microsofts cloud-platform, Azure.

Det betyder, at Azure-kunder vil kunne køre Java, Oracle Database, Oracle WebLogic Server og Oracle Linux på Windows Server Hyper-V eller Windows Azure.

Oracle vil med aftalen levere fuld certificering og support.

Flere analytikere peger på, at aftalen på alle måder giver god mening. Det skyldes ikke mindst, at mange Microsoft-kunder er storforbrugere af Oracle-software, mens mange Oracle-kunder baserer sig på Windows-styresystemet.

Markant kursændring

Der er ikke desto mindre tale om en ganske markant kursændring for Oracle.

Direktør Larry Ellison har i årevis betragtet Microsoft som en fjende, der skulle ødelægges. Han har dog aldrig været i nærheden af målet, da Oracle alt andet lige er i en anden division end mægtige Microsoft.

Grundlæggende giver aftalen rigtig god mening for begge selskaber, for aftalen giver dem begge mulighed for at gå efter markederne på en langt mere målrettet og aggressiv måde.

"Microsoft har aldrig haft noget imod Oracle - eller Sun for den sags skyld. Det har været direktørerne for Oracle og Sun, der har været opsat på, at de ville forsøge at ødelægge Microsoft," siger Rob Enderle fra analysehuset Enderle Group til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Han peger på, at Oracle faktisk i længere tid på mindre områder har arbejdet sammen med Microsoft, og at aftalen er udtryk for, at begge selskaber er på jagt efter noget større end at ramme hinanden.

Sagen er nemlig, at Oracle ikke kan levere varen til sinde kunder uden at samarbejde med Microsoft på et eller anden niveau, siger han.

Analytiker Wes Miller fra analysehuset Directions on Microsoft mener, at aftalen på længere sigt for alvor vil kunne ramme VMware, der optræder som rival til både Microsoft og Oracle.

"Microsoft vil få flere kunder til Azure-platformen, og Oracle vil få kunder, der ønsker at anvende Oracle-teknologier i cloud'en," siger Wes Miller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere