Artikel top billede

Danske Banks it-direktør: Derfor skifter jeg til TDC

Interview: Danske Banks it-direktør, Peter Trier Schleidt, forlader banken for i stedet at indtage en vigtig top-position hos TDC. Her fortæller han om beslutningen.

Peter Trier Schleidt har i mange år været CIO i Danske Bank og dermed manden med ansvaret for den overordnede it-strategi, men det er slut nu.

Peter Schleidt er nemlig udnævnt til ny koncerndirektør i TDC Operations, hvor han afløser afgående Martin Lippert.

Peter Schleidt har været ansat i Danske Bank siden 1989, de seneste 10 år som executive vice president. 

Peter Schleidt, hvorfor skifter du til TDC?

"Jeg synes, at det nye job er så spændende, at jeg simpelthen ikke kunne sige nej, selvom det job, jeg har, også er godt og spændende."

"Trods bankens udfordring med at få vores image op igen har vi it-mæssigt en god anseelse både eksternt og så sandelig også internt i banken."

"Visionen om, hvor vi skulle hen med banken, og visionen om, hvor TDC er på vej hen - at understøtte det digitale Danmark - er sådan noget, jeg elsker at arbejde med."

"Jeg tror, at der er endnu større muligheder i TDC. Hvor jeg i Danske Bank har it-ansvaret, så er det et noget bredere ansvar i TDC, da det både er it og alle netværksydelserne og både udvikling og drift."

"Og så er det et job i direktionen, så på den måde er det også et ekstra skridt, og det kan man lære noget af, så det ser jeg frem til."   

"Visionen om, hvor vi skulle hen med banken, og visionen om, hvor TDC er på vej hen - at understøtte det digitale Danmark - er sådan noget, jeg elsker at arbejde med."

It skal have fokus på kunderne
Hvad bliver den store mission, du skal ud på?

"Helt overordnet er det for tidligt at sige, hvad den store mission er, for det skal jeg først finde ud af." 

"Den fortsatte digitalisering er nok noget af det, og så er det kundefokus. Noget af det, jeg har arbejdet en del med i Danske Bank, er at have en it-organisation, der er meget mere kundefokuseret. Jeg ved, at TDC har samme mål om at være mere kundeorienteret, og det ser jeg frem til at kunne være med til."  

Hvad er dit kendskab til det at drive en televirksomhed?

"Ikke så stort. Jeg er elektroingeniør af baggrund, så jeg ved da lidt, og vi har selvfølgelig også en del teleydelser i banken. Men der er ingen tvivl om, at jeg har en masse ting, jeg skal lære, før jeg igen er der, hvor jeg kan være med til at sætte kursen," siger Peter Schleidt til Computerworld.

Det vil han helst huskes for hos Danske Bank

Peter Trier Schleidt har hos Danske Bank haft ansvaret for 2.300 medarbejdere. 

Når han tiltræder som koncerndirektør i TDC Group senest den 1. oktober, får han ansvaret for flere end 3.000 serviceteknikere, ingeniører og it-folk i TDC Operations.

Hvad vil du allerhelst huskes for, når du forlader Danske Bank - hvad er du mest stolt af?

"Den ene ting er det, at vi har bygget en fælles it-platform op til Danske Bank og har holdt fast i den, selvom banken er vokset enormt i de år, jeg har været her. At vi har kunnet udbygge og fastholde denne her ene platform og herunder også have nogle succesfulde integrationer af de banker, vi har købt til."

"Den anden ting er hele den digitalisering af bankvirksomhed, som vi er langt med, selvom vi slet ikke er igennem den transformation endnu, så en bankvirksomhed bliver opfattet som en ren digital virksomhed."

"Vi er kommet et godt stykke og er i hvert fald på forkant, og nu handler det så om at udnytte det til at skabe en bank, som er svær at slå for konkurrenterne."
 
"Den tredje ting er, at vi har fået bygget en rigtig stærk organisation op med masser af dygtige medarbejdere. Jeg bliver altid pavestolt, når folk udefra nogle gange fortæller, at min organisation er referencen for, hvordan de andre gør det," siger Peter Schleidt til Computerworld.

"Jeg bliver altid pavestolt, når folk udefra nogle gange fortæller, at min organisation er referencen for, hvordan de andre gør det. "

Carsten Dilling, koncernchef i TDC, udtaler i en pressemeddelelse, at Peter Schleidt bliver leder af et et uhyre vigtigt område af TDC, nemlig hele den tekniske infrastruktur, produktionsapparatet og it-systemerne.

"Peter er mere it- end tele-mand, men det afspejler blot den kendsgerning, at it i dag spiller en helt afgørende rolle i drift og produktudvikling i teleindustrien," udtaler Carsten Dilling.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Sådan rammer massefyringer Danske Banks it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere