Artikel top billede

Danske Banks it-direktør: Derfor skifter jeg til TDC

Interview: Danske Banks it-direktør, Peter Trier Schleidt, forlader banken for i stedet at indtage en vigtig top-position hos TDC. Her fortæller han om beslutningen.

Peter Trier Schleidt har i mange år været CIO i Danske Bank og dermed manden med ansvaret for den overordnede it-strategi, men det er slut nu.

Peter Schleidt er nemlig udnævnt til ny koncerndirektør i TDC Operations, hvor han afløser afgående Martin Lippert.

Peter Schleidt har været ansat i Danske Bank siden 1989, de seneste 10 år som executive vice president. 

Peter Schleidt, hvorfor skifter du til TDC?

"Jeg synes, at det nye job er så spændende, at jeg simpelthen ikke kunne sige nej, selvom det job, jeg har, også er godt og spændende."

"Trods bankens udfordring med at få vores image op igen har vi it-mæssigt en god anseelse både eksternt og så sandelig også internt i banken."

"Visionen om, hvor vi skulle hen med banken, og visionen om, hvor TDC er på vej hen - at understøtte det digitale Danmark - er sådan noget, jeg elsker at arbejde med."

"Jeg tror, at der er endnu større muligheder i TDC. Hvor jeg i Danske Bank har it-ansvaret, så er det et noget bredere ansvar i TDC, da det både er it og alle netværksydelserne og både udvikling og drift."

"Og så er det et job i direktionen, så på den måde er det også et ekstra skridt, og det kan man lære noget af, så det ser jeg frem til."   

"Visionen om, hvor vi skulle hen med banken, og visionen om, hvor TDC er på vej hen - at understøtte det digitale Danmark - er sådan noget, jeg elsker at arbejde med."

It skal have fokus på kunderne
Hvad bliver den store mission, du skal ud på?

"Helt overordnet er det for tidligt at sige, hvad den store mission er, for det skal jeg først finde ud af." 

"Den fortsatte digitalisering er nok noget af det, og så er det kundefokus. Noget af det, jeg har arbejdet en del med i Danske Bank, er at have en it-organisation, der er meget mere kundefokuseret. Jeg ved, at TDC har samme mål om at være mere kundeorienteret, og det ser jeg frem til at kunne være med til."  

Hvad er dit kendskab til det at drive en televirksomhed?

"Ikke så stort. Jeg er elektroingeniør af baggrund, så jeg ved da lidt, og vi har selvfølgelig også en del teleydelser i banken. Men der er ingen tvivl om, at jeg har en masse ting, jeg skal lære, før jeg igen er der, hvor jeg kan være med til at sætte kursen," siger Peter Schleidt til Computerworld.

Det vil han helst huskes for hos Danske Bank

Peter Trier Schleidt har hos Danske Bank haft ansvaret for 2.300 medarbejdere. 

Når han tiltræder som koncerndirektør i TDC Group senest den 1. oktober, får han ansvaret for flere end 3.000 serviceteknikere, ingeniører og it-folk i TDC Operations.

Hvad vil du allerhelst huskes for, når du forlader Danske Bank - hvad er du mest stolt af?

"Den ene ting er det, at vi har bygget en fælles it-platform op til Danske Bank og har holdt fast i den, selvom banken er vokset enormt i de år, jeg har været her. At vi har kunnet udbygge og fastholde denne her ene platform og herunder også have nogle succesfulde integrationer af de banker, vi har købt til."

"Den anden ting er hele den digitalisering af bankvirksomhed, som vi er langt med, selvom vi slet ikke er igennem den transformation endnu, så en bankvirksomhed bliver opfattet som en ren digital virksomhed."

"Vi er kommet et godt stykke og er i hvert fald på forkant, og nu handler det så om at udnytte det til at skabe en bank, som er svær at slå for konkurrenterne."
 
"Den tredje ting er, at vi har fået bygget en rigtig stærk organisation op med masser af dygtige medarbejdere. Jeg bliver altid pavestolt, når folk udefra nogle gange fortæller, at min organisation er referencen for, hvordan de andre gør det," siger Peter Schleidt til Computerworld.

"Jeg bliver altid pavestolt, når folk udefra nogle gange fortæller, at min organisation er referencen for, hvordan de andre gør det. "

Carsten Dilling, koncernchef i TDC, udtaler i en pressemeddelelse, at Peter Schleidt bliver leder af et et uhyre vigtigt område af TDC, nemlig hele den tekniske infrastruktur, produktionsapparatet og it-systemerne.

"Peter er mere it- end tele-mand, men det afspejler blot den kendsgerning, at it i dag spiller en helt afgørende rolle i drift og produktudvikling i teleindustrien," udtaler Carsten Dilling.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Sådan rammer massefyringer Danske Banks it-folk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere