Artikel top billede

Danske Banks it-direktør: Derfor skifter jeg til TDC

Interview: Danske Banks it-direktør, Peter Trier Schleidt, forlader banken for i stedet at indtage en vigtig top-position hos TDC. Her fortæller han om beslutningen.

Peter Trier Schleidt har i mange år været CIO i Danske Bank og dermed manden med ansvaret for den overordnede it-strategi, men det er slut nu.

Peter Schleidt er nemlig udnævnt til ny koncerndirektør i TDC Operations, hvor han afløser afgående Martin Lippert.

Peter Schleidt har været ansat i Danske Bank siden 1989, de seneste 10 år som executive vice president. 

Peter Schleidt, hvorfor skifter du til TDC?

"Jeg synes, at det nye job er så spændende, at jeg simpelthen ikke kunne sige nej, selvom det job, jeg har, også er godt og spændende."

"Trods bankens udfordring med at få vores image op igen har vi it-mæssigt en god anseelse både eksternt og så sandelig også internt i banken."

"Visionen om, hvor vi skulle hen med banken, og visionen om, hvor TDC er på vej hen - at understøtte det digitale Danmark - er sådan noget, jeg elsker at arbejde med."

"Jeg tror, at der er endnu større muligheder i TDC. Hvor jeg i Danske Bank har it-ansvaret, så er det et noget bredere ansvar i TDC, da det både er it og alle netværksydelserne og både udvikling og drift."

"Og så er det et job i direktionen, så på den måde er det også et ekstra skridt, og det kan man lære noget af, så det ser jeg frem til."   

"Visionen om, hvor vi skulle hen med banken, og visionen om, hvor TDC er på vej hen - at understøtte det digitale Danmark - er sådan noget, jeg elsker at arbejde med."

It skal have fokus på kunderne
Hvad bliver den store mission, du skal ud på?

"Helt overordnet er det for tidligt at sige, hvad den store mission er, for det skal jeg først finde ud af." 

"Den fortsatte digitalisering er nok noget af det, og så er det kundefokus. Noget af det, jeg har arbejdet en del med i Danske Bank, er at have en it-organisation, der er meget mere kundefokuseret. Jeg ved, at TDC har samme mål om at være mere kundeorienteret, og det ser jeg frem til at kunne være med til."  

Hvad er dit kendskab til det at drive en televirksomhed?

"Ikke så stort. Jeg er elektroingeniør af baggrund, så jeg ved da lidt, og vi har selvfølgelig også en del teleydelser i banken. Men der er ingen tvivl om, at jeg har en masse ting, jeg skal lære, før jeg igen er der, hvor jeg kan være med til at sætte kursen," siger Peter Schleidt til Computerworld.

Det vil han helst huskes for hos Danske Bank

Peter Trier Schleidt har hos Danske Bank haft ansvaret for 2.300 medarbejdere. 

Når han tiltræder som koncerndirektør i TDC Group senest den 1. oktober, får han ansvaret for flere end 3.000 serviceteknikere, ingeniører og it-folk i TDC Operations.

Hvad vil du allerhelst huskes for, når du forlader Danske Bank - hvad er du mest stolt af?

"Den ene ting er det, at vi har bygget en fælles it-platform op til Danske Bank og har holdt fast i den, selvom banken er vokset enormt i de år, jeg har været her. At vi har kunnet udbygge og fastholde denne her ene platform og herunder også have nogle succesfulde integrationer af de banker, vi har købt til."

"Den anden ting er hele den digitalisering af bankvirksomhed, som vi er langt med, selvom vi slet ikke er igennem den transformation endnu, så en bankvirksomhed bliver opfattet som en ren digital virksomhed."

"Vi er kommet et godt stykke og er i hvert fald på forkant, og nu handler det så om at udnytte det til at skabe en bank, som er svær at slå for konkurrenterne."
 
"Den tredje ting er, at vi har fået bygget en rigtig stærk organisation op med masser af dygtige medarbejdere. Jeg bliver altid pavestolt, når folk udefra nogle gange fortæller, at min organisation er referencen for, hvordan de andre gør det," siger Peter Schleidt til Computerworld.

"Jeg bliver altid pavestolt, når folk udefra nogle gange fortæller, at min organisation er referencen for, hvordan de andre gør det. "

Carsten Dilling, koncernchef i TDC, udtaler i en pressemeddelelse, at Peter Schleidt bliver leder af et et uhyre vigtigt område af TDC, nemlig hele den tekniske infrastruktur, produktionsapparatet og it-systemerne.

"Peter er mere it- end tele-mand, men det afspejler blot den kendsgerning, at it i dag spiller en helt afgørende rolle i drift og produktudvikling i teleindustrien," udtaler Carsten Dilling.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Sådan rammer massefyringer Danske Banks it-folk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere