Artikel top billede

Foto: PC World, Norge

Steve Ballmer: Sådan gør vi Microsoft skarpere

Højere udviklingshastighed, en raskere strøm af apps og bedre fornemmelse for brugernes krav og ønsker. Sådan lyder fremtidsdrømmen for kodefabrikken i Redmond.

Build 2013, San Francisco: For at Microsoft og Windows 8 skal blive en succes, skal hastigheden på udvikling og opdateringer sættes op.

Det fortalte virksomhedens topboss, Steve Ballmer, da han med sin tale åbnede Microsofts brugerkonference Build 2013, der løber af stablen i San Francisco i disse dage.

En udmelding, der følger lige i hælene på den store Windows 8.1-opdatering.

"Windows 8.1 er en raffineret forening af vores skrivebords-erfaringer og brugeroplevelser i Modern-brugerfladen," lød det fra Microsoft-chefen i åbningstalen.

Det fortæller PC World i Norge, der er inviteret med til arrangementet.

"Det vil blive den nye norm for alt, hvad vi gør."

Hurtigere opdatering
Hans medarbejder, Julie Larson-Green, der er chef for Windows-udviklingen i Microsoft, gør et stort nummer ud af, at der kun er gået otte måneder siden lanceringen af Windows 8, til den nye opdateringspakke, i form af 8.1, nu er landet.

Og netop tempo vil komme til at kendetegne Windows-fabrikken, siger både hun og Steve Ballmer.

Det er øjensynligt Microsoft, der ikke har fulgt trop, for flere andre centrale it-aktører, eksempelvis Google og producenterne af smartphones og tablets har vænnet brugerne til hyppig fornyelse og opdatering.

Den galej vil kodeproducenten gerne med på.

Microsoft peger på, at firmaet er nødt til at sætte forbrugeren mere i fokus end tidligere, også for at vinde fodfæste på erhvervsmarkedet.

Det er i stigende grad brugerne, der dikterer, hvilket it-setup der er i virksomhederne, siger Julie Larson-Green på Build 2013.

Foto: PC World, Norge

Ballmer understreger hende pointe:

"Hastigheden i forbindelse med den nye opdatering er ikke en engangsforeteelse, det vil blive den nye norm for alt, hvad vi gør," lød det fra den karismatiske boss.

App-udviklen skal på steroider

Et andet ømt område, der bliver taget hul på af Steve Ballmer, er den beskedne udvikling af mobilapps, set i forhold til konkurrenter som Apple og Googles Android-platform.

Derfor er det næppe en tilfældighed, at det er første gang siden 1996, at den Seattle-baserede virksomhed har valgt at afholde en udvikler-konference i San Francisco.

Virksomheden vil gerne i kontakt med det kreative udviklingsmiljø, der findes i og omkring Silicon Valley.

Et miljø, som både Google og Apple er i direkte kontakt med på grund af virksomhederne placering i netop dette område.

Læs også:

7 hemmeligheder i Windows 8.1 som du skal kende

Her kan du få fingrene i den spritnye Windows 8.1

Galleri: Her er nyhederne i Windows 8.1

Skal du satse på Windows 8.1? Her er anbefalingen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere