Artikel top billede

Foto: PC World, Norge

Steve Ballmer: Sådan gør vi Microsoft skarpere

Højere udviklingshastighed, en raskere strøm af apps og bedre fornemmelse for brugernes krav og ønsker. Sådan lyder fremtidsdrømmen for kodefabrikken i Redmond.

Build 2013, San Francisco: For at Microsoft og Windows 8 skal blive en succes, skal hastigheden på udvikling og opdateringer sættes op.

Det fortalte virksomhedens topboss, Steve Ballmer, da han med sin tale åbnede Microsofts brugerkonference Build 2013, der løber af stablen i San Francisco i disse dage.

En udmelding, der følger lige i hælene på den store Windows 8.1-opdatering.

"Windows 8.1 er en raffineret forening af vores skrivebords-erfaringer og brugeroplevelser i Modern-brugerfladen," lød det fra Microsoft-chefen i åbningstalen.

Det fortæller PC World i Norge, der er inviteret med til arrangementet.

"Det vil blive den nye norm for alt, hvad vi gør."

Hurtigere opdatering
Hans medarbejder, Julie Larson-Green, der er chef for Windows-udviklingen i Microsoft, gør et stort nummer ud af, at der kun er gået otte måneder siden lanceringen af Windows 8, til den nye opdateringspakke, i form af 8.1, nu er landet.

Og netop tempo vil komme til at kendetegne Windows-fabrikken, siger både hun og Steve Ballmer.

Det er øjensynligt Microsoft, der ikke har fulgt trop, for flere andre centrale it-aktører, eksempelvis Google og producenterne af smartphones og tablets har vænnet brugerne til hyppig fornyelse og opdatering.

Den galej vil kodeproducenten gerne med på.

Microsoft peger på, at firmaet er nødt til at sætte forbrugeren mere i fokus end tidligere, også for at vinde fodfæste på erhvervsmarkedet.

Det er i stigende grad brugerne, der dikterer, hvilket it-setup der er i virksomhederne, siger Julie Larson-Green på Build 2013.

Foto: PC World, Norge

Ballmer understreger hende pointe:

"Hastigheden i forbindelse med den nye opdatering er ikke en engangsforeteelse, det vil blive den nye norm for alt, hvad vi gør," lød det fra den karismatiske boss.

App-udviklen skal på steroider

Et andet ømt område, der bliver taget hul på af Steve Ballmer, er den beskedne udvikling af mobilapps, set i forhold til konkurrenter som Apple og Googles Android-platform.

Derfor er det næppe en tilfældighed, at det er første gang siden 1996, at den Seattle-baserede virksomhed har valgt at afholde en udvikler-konference i San Francisco.

Virksomheden vil gerne i kontakt med det kreative udviklingsmiljø, der findes i og omkring Silicon Valley.

Et miljø, som både Google og Apple er i direkte kontakt med på grund af virksomhederne placering i netop dette område.

Læs også:

7 hemmeligheder i Windows 8.1 som du skal kende

Her kan du få fingrene i den spritnye Windows 8.1

Galleri: Her er nyhederne i Windows 8.1

Skal du satse på Windows 8.1? Her er anbefalingen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.