Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Politikere har problemer med at svare på mail

Danske kommuner og myndigheder har problemer med at besvare deres mails. Det har politikere også, viser det sig. Læs forklaringen her.

Det er ikke kun regioner, kommuner og statsforvaltningen, der har problemer med at besvare digitale henvendelser.

De problemer kan du læse mere om her og her.

De manglende mail-besvarelser finder man også blandt landets politikere.

Det oplevede borgeren Ejvind Koch Pedersen på egen krop.

Ud af 31 afsendte mails modtog han kun tre reelle svar og 25 autosvar med et løfte om, at modtageren vil vende tilbage -  hvilket ingen dog har gjort endnu, selv om der er gået et halvt år, siden han sendte de mange mails.

En ubesvaret sag

En bekendt af Ejvind Koch Pedersen havde omkring årsskiftet 2012-2013 en sag kørende med sin nabo om færdselsretten på nogle jordarealer.

"Alle forsøg på at købe sig, forhandle sig eller på anden måde frigøre sig fra denne stærkt generende færdsel er mislykkedes," fortæller Ejvind Koch Pedersen og fortsætter:

"For at prøve at hjælpe de unge mennesker skrev jeg en mail til samtlige 29 medlemmer af Folketingets retsudvalg, til Justitsministeriet samt til justitsministeren personligt, hvori jeg mere detaljeret beskrev problemet og bad om en stillingtagen, samt opfordrede til at ophæve hævd-begrebet."

Han havde ikke noget problem med at finde de relevante mail-adresser, der ligger på Folketingets hjemmeside.

Det gik dog noget mere trægt med at få et svar.

"Jeg fik to svar fra politikere og et svar fra en medarbejder i Justitsministeriet. De var dog indholdsløse, de havde helt tydeligt ikke gidet sætte sig ind i problemstillingen," siger han.

Vi vender (aldrig) tilbage

De tre mails tæller dog på plussiden.

Hans mail blev rent faktisk besvaret, hvilket viste sig at være undtagelsen frem for reglen, for de 25 automatiske mail-svar havde næsten enslydende indhold i stil med denne tekst:

"Tak for din mail. Jeg modtager så mange mails, at det er umuligt for mig at besvare hver enkelt. Men alle mails bliver læst, og jeg vil tage indholdet med i mine overvejelser i mit fremtidige arbejde."

Og:

"Jeg er i øjeblikket ikke at træffe/er på ferie, men jeg vender tilbage, så snart jeg kan".

Men svar kom der ikke.

"Her et halvt år senere har jeg stadig ikke har fået svar, og jeg gør mig heller ikke forhåbninger om at få det," siger Ejvind Koch Pedersen til Computerworld.

"Jeg går stadig rundt og spekulererer på, hvorfor folkevalgte politikere offentliggør deres mail-adresser, men ikke gider svare, hvis en borger skriver til dem. Mens de - nogle af dem i hvert fald - åbenbart har frygtelig travlt med at pleje deres image via Facebook og Twitter," lyder det fra Ejvind Koch Pedersen, der understreger, at han hele vejen igennem har henvendt sig i et pænt, sobert og sagligt sprog.

Læs også:

Kommunen kunne ikke modtage mail: Kostede dansker stort beløb

Kommuner og staten svarer ikke på danskernes mail: Så slemt står det til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.