Artikel top billede

It-firmaer kræver national plan for cybersikkerhed

IT Branchen vil have Folketinget til at sætte penge af til et særligt nødberedskab for alle vitale it-systemer.

(Opdateret)Truslen om cyberangreb får nu IT Branchen til at foreslå, at der udarbejdes en national handlingsplan, som skal sikre danske myndigheder og centrale virksomheder mod cyberangreb og it-kriminalitet.

Til Morgenavisen Jyllands-Posten siger IT Branchens direktør Morten Bangsgaard, at man i et digitaliseret samfund er nødt til at have helt konkrete planer for, hvordan man som samfund håndterer et cyberangreb, der lammer centrale samfundsfunktioner som el- og vandforsyning, den finansielle sektor eller telekommunikationen.

Morten Bangsgaard henviser til eksempler for foråret og forsommeren, hvor DDoS-angreb og hacking har ramt blandt andet NemID og politiets kørekort-register.

"Vi har i Danmark de seneste uger og måneder oplevet, hvor alvorligt det kan blive, hvis vi ikke tager truslen seriøst. Derfor der det nødvendigt med en plan B, siger Morten Bangsgaard.

Konkret foreslår ITB, at Datatilsynet nedlægges og erstattes af et nyt centralt center for datasikkerhed.

Forslaget bakkes op af Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen, der ligesom ITB også mener, at der på vitale områder, skal være alternative it-systemer, der i tilfælde af nedbrud "fungerer med det samme, så alt ikke går ned", som han udtrykker det.

Læs mere:
Så enorme mængder data har CSC-hackerne stjålet hos politiet
Derfor er stor-angreb på NemID mere bøvlet end farligt
Nets: Nu kan vi modstå massive DDoS-angreb
NemID-hackere: Her er vores botnet - se det her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere