It-firmaer kræver national plan for cybersikkerhed

IT Branchen vil have Folketinget til at sætte penge af til et særligt nødberedskab for alle vitale it-systemer.

(Opdateret)Truslen om cyberangreb får nu IT Branchen til at foreslå, at der udarbejdes en national handlingsplan, som skal sikre danske myndigheder og centrale virksomheder mod cyberangreb og it-kriminalitet.

Til Morgenavisen Jyllands-Posten siger IT Branchens direktør Morten Bangsgaard, at man i et digitaliseret samfund er nødt til at have helt konkrete planer for, hvordan man som samfund håndterer et cyberangreb, der lammer centrale samfundsfunktioner som el- og vandforsyning, den finansielle sektor eller telekommunikationen.

Morten Bangsgaard henviser til eksempler for foråret og forsommeren, hvor DDoS-angreb og hacking har ramt blandt andet NemID og politiets kørekort-register.

"Vi har i Danmark de seneste uger og måneder oplevet, hvor alvorligt det kan blive, hvis vi ikke tager truslen seriøst. Derfor der det nødvendigt med en plan B, siger Morten Bangsgaard.

Konkret foreslår ITB, at Datatilsynet nedlægges og erstattes af et nyt centralt center for datasikkerhed.

Forslaget bakkes op af Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen, der ligesom ITB også mener, at der på vitale områder, skal være alternative it-systemer, der i tilfælde af nedbrud "fungerer med det samme, så alt ikke går ned", som han udtrykker det.

Læs mere:
Så enorme mængder data har CSC-hackerne stjålet hos politiet
Derfor er stor-angreb på NemID mere bøvlet end farligt
Nets: Nu kan vi modstå massive DDoS-angreb
NemID-hackere: Her er vores botnet - se det her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.