Artikel top billede

It-firmaer kræver national plan for cybersikkerhed

IT Branchen vil have Folketinget til at sætte penge af til et særligt nødberedskab for alle vitale it-systemer.

(Opdateret)Truslen om cyberangreb får nu IT Branchen til at foreslå, at der udarbejdes en national handlingsplan, som skal sikre danske myndigheder og centrale virksomheder mod cyberangreb og it-kriminalitet.

Til Morgenavisen Jyllands-Posten siger IT Branchens direktør Morten Bangsgaard, at man i et digitaliseret samfund er nødt til at have helt konkrete planer for, hvordan man som samfund håndterer et cyberangreb, der lammer centrale samfundsfunktioner som el- og vandforsyning, den finansielle sektor eller telekommunikationen.

Morten Bangsgaard henviser til eksempler for foråret og forsommeren, hvor DDoS-angreb og hacking har ramt blandt andet NemID og politiets kørekort-register.

"Vi har i Danmark de seneste uger og måneder oplevet, hvor alvorligt det kan blive, hvis vi ikke tager truslen seriøst. Derfor der det nødvendigt med en plan B, siger Morten Bangsgaard.

Konkret foreslår ITB, at Datatilsynet nedlægges og erstattes af et nyt centralt center for datasikkerhed.

Forslaget bakkes op af Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen, der ligesom ITB også mener, at der på vitale områder, skal være alternative it-systemer, der i tilfælde af nedbrud "fungerer med det samme, så alt ikke går ned", som han udtrykker det.

Læs mere:
Så enorme mængder data har CSC-hackerne stjålet hos politiet
Derfor er stor-angreb på NemID mere bøvlet end farligt
Nets: Nu kan vi modstå massive DDoS-angreb
NemID-hackere: Her er vores botnet - se det her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere