Artikel top billede

IBM frigiver kendt chip-arkitektur: Alle skal kunne udvikle

Massivt omsætningsfald får IBM til at frigive udviklingen af kendt chip-arkitektur. Google står klar.

IBM åbner for adgang til udvikling af mikro-processor-arkitekturen Power, som selskabet fremover vil licensiere til andre selskaber.

Det sker i et forsøg på at udvide anvendelsen af arkitekturen og bremse op for nedgangen i IBM's pressede hardware-system-forrretning.

Som led i dette arbejde indgår IBM nu i et nyt udviklings-konsortium, OpenPower Consortium, sammen med blandt andre Google. Selskaberne håber, at flere snart vil komme til.

Medlemmerne af det nye konsortium vil kunne udvikle Power-chip baseret på IBM's arkitektur, mens hardware-selskaber vil blive hjulpet med at bygge hardware, der kan integreres med Power-processerne.

Nvidia er med

Indtil videre har også chip-selskabet Nvidia, server-firmaet Tyan og storage-producenten Mellanox meldt sig som medlem af OpenPower Consortium.

Google designer i dag sine egne servere. Med samarbejdet med IBM vil det blive muligt for Google at kunne designe sine egne, integrerede chip baseret på Power-arkitekturen.

Fordelen for IBM er klar: Selskabet ønsker netop at udbrede brugen af Power-baserede chip på server-markedet.

Det vil samtidig kunne kaste andre fordele af sig, idet IBM står klar med software, hardware og service-ydelser til servere, der kører på Power- og x86-processorer.

Omsætningen i IBM's Power-division faldt i seneste kvartal med hele 25 procent i forhold til den samme periode et år tidligere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.