Artikel top billede

Drop servitricen: Droner kommer flyvende med din mad

Få leveret pizza, øl og sushi med privat luftpost.

I takt med at de små fjernstyrede helikoptere - eller droner - udvikles og falder i pris, kommer der nye måder at bringe dem i anvendelse på.

En af de seneste anvendelsesmuligheder er som erstatning for servitricer på en britisk reataurant.

Hos YO! Sushi har man tidligere leveret maden via samlebånd i restaurenten. Så derfor lå det ikke fjernt at flytte maden op i luften - med en digital pilot. Den flyvende bakke, 'iTray', er et testforsøg i en af butikkerne. Men skal indføres flere steder, hvis det bliver en succes.

Letvægtsflyveren fungerer, som man kender det fra helt almindelige kommercielle droner via Wi-Fi-signal og en iPad-app. Et påhæftet HD-kamera kan vise køkkenet, at maden når sikkert frem.

Se video nederst.

En voksende tendens

Danske Sky-Watch har længe været blandt de førende producenter af droner. Men hos det nordjyske selskab har fokus været på mere livsnødvendige scenarier. For eksempel nødhjælp.

På det seneste er mere finurlige og fantasifulde måder dukket op. 

En nordjysk ejendomsmægler anvender droner til at tage gode billeder af de huse, han har til salg. Et andet firma forsøger at lave en så stærk helikopter, at den kan levere pizzaer, der ellers er for tunge til de små kulstof-fly.

Tidligere i år lovede en sydafrikansk koncert-arrangør, at han kunne servere øl til sine gæster via droner.

LÆS OGSÅ:

Droner skal levere trådløst internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere