Artikel top billede

Drop servitricen: Droner kommer flyvende med din mad

Få leveret pizza, øl og sushi med privat luftpost.

I takt med at de små fjernstyrede helikoptere - eller droner - udvikles og falder i pris, kommer der nye måder at bringe dem i anvendelse på.

En af de seneste anvendelsesmuligheder er som erstatning for servitricer på en britisk reataurant.

Hos YO! Sushi har man tidligere leveret maden via samlebånd i restaurenten. Så derfor lå det ikke fjernt at flytte maden op i luften - med en digital pilot. Den flyvende bakke, 'iTray', er et testforsøg i en af butikkerne. Men skal indføres flere steder, hvis det bliver en succes.

Letvægtsflyveren fungerer, som man kender det fra helt almindelige kommercielle droner via Wi-Fi-signal og en iPad-app. Et påhæftet HD-kamera kan vise køkkenet, at maden når sikkert frem.

Se video nederst.

En voksende tendens

Danske Sky-Watch har længe været blandt de førende producenter af droner. Men hos det nordjyske selskab har fokus været på mere livsnødvendige scenarier. For eksempel nødhjælp.

På det seneste er mere finurlige og fantasifulde måder dukket op. 

En nordjysk ejendomsmægler anvender droner til at tage gode billeder af de huse, han har til salg. Et andet firma forsøger at lave en så stærk helikopter, at den kan levere pizzaer, der ellers er for tunge til de små kulstof-fly.

Tidligere i år lovede en sydafrikansk koncert-arrangør, at han kunne servere øl til sine gæster via droner.

LÆS OGSÅ:

Droner skal levere trådløst internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere