Drop servitricen: Droner kommer flyvende med din mad

Få leveret pizza, øl og sushi med privat luftpost.

I takt med at de små fjernstyrede helikoptere - eller droner - udvikles og falder i pris, kommer der nye måder at bringe dem i anvendelse på.

En af de seneste anvendelsesmuligheder er som erstatning for servitricer på en britisk reataurant.

Hos YO! Sushi har man tidligere leveret maden via samlebånd i restaurenten. Så derfor lå det ikke fjernt at flytte maden op i luften - med en digital pilot. Den flyvende bakke, 'iTray', er et testforsøg i en af butikkerne. Men skal indføres flere steder, hvis det bliver en succes.

Letvægtsflyveren fungerer, som man kender det fra helt almindelige kommercielle droner via Wi-Fi-signal og en iPad-app. Et påhæftet HD-kamera kan vise køkkenet, at maden når sikkert frem.

Se video nederst.

En voksende tendens
Danske Sky-Watch har længe været blandt de førende producenter af droner. Men hos det nordjyske selskab har fokus været på mere livsnødvendige scenarier. For eksempel nødhjælp.

På det seneste er mere finurlige og fantasifulde måder dukket op. 

En nordjysk ejendomsmægler anvender droner til at tage gode billeder af de huse, han har til salg. Et andet firma forsøger at lave en så stærk helikopter, at den kan levere pizzaer, der ellers er for tunge til de små kulstof-fly.

Tidligere i år lovede en sydafrikansk koncert-arrangør, at han kunne servere øl til sine gæster via droner.

LÆS OGSÅ:

Droner skal levere trådløst internet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.