Artikel top billede

Dansk it-firma vokser vildt og massehyrer

På trods af stor vækstsucces er dansk it-firma ikke meget for at føre sig frem i Computerworlds spalter. "Det skal helst ikke lyde, som om vi roser os selv for meget," lyder forklaringen.

25 procent.

Det lader til, at være det magiske tal for it-selskabet Netcompany, som i disse år vokser med netop 25 procent på antallet af kunder, på omsætningen og på mandskabssiden.

Sidste år omstrukturerede Netcompany forretningen og hyrede hele syv direktører, nogenlunde samtidig med at selskabet kastede sig over nye forretningsområder som ERP-systemer, serverhosting og fagforeningssystemer.

Det har betydet en vækst alene på mandskabssiden fra 259 folk ved udgangen af 2011 til, at Netcompany i dag har rundet 400 ansatte inklusive 36 personer fra opkøbet af Tieto - og virksomheden ansætter stadig på livet løs. 

Som om det ikke skulle være nok, har Netcompany også haft en imponerende track-record på udbudsområdet, hvor selskabet har vundet næsten hvert eneste udbud, som det har deltaget i her i 2013. 

Vil ikke være for selvfed

Alligevel er selskabets administrerende direktør, Ulrich Hjorth, ikke ellevild, da Computerworld ringer ham op for at høre, om han overhovedet kan få armene ned midt i succesen.

"Vi har været en del i spalterne på det sidste med meget positive historier, og det skal helst ikke lyde, som om vi roser os selv for meget," lyder det.

Jamen, det er jo mig, der har ringet dig op for at høre hemmeligheden bag jeres succes...

"Ja, det er jo rigtigt nok," siger Ulrich Hjort.

Han forklarer, at en af hovedårsagerne til, at det går så godt for selskabet, velsagtens ligger i et klart leverancefokus.

"Helt banalt så følger vi vores koncept med at levere den rette kvalitet til budgettet, og det er kunderne åbenbart glade for, og der kommer da også nye kunder til," siger Ulrich Hjorth.

Succesen mangler på bundlinjen

Han ønsker ikke at spekulere i, hvad konkurrenterne gør, men understreger, at Netcompany aldrig vil gå ud og love guld og grønne skove for at hive en aftale i hus.

"Levér til aftalt tid, levér til det rette budget og i den rette kvalitet, det er vores fokusområder," gentager Ulrich Hjorth.

Derudover forklarer han væksten på omsætningssiden med, at Netcompany udvider forretningen, hvilket kan mærkes på især mandskabs-, kunde- og omsætningssiden.

Satsningerne er dog ikke sivet helt ned på bundlinjen endnu, som ligner sidste års resultat.

"Vores nye forretningsområder med nye markeder kræver nye investeringer, og det gælder især for hostingforretningen med investering i servere," fortæller han.

Ulrich Hjorth runder af med at forklare, at den nuværende vækst er meget tilfredsstillende, selv om det altså ikke skal lyde for selvrosende.

"Vi er på et niveau, hvor vi kan følge med, og vi er derfor også påpasselige med ikke at vokse meget hurtigere."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.