Artikel top billede

Kina har et gigantisk Windows XP-problem

Kina risikerer snart at komme til at stå med et meget stort problem med Windows XP.

Kina risikerer at stå over for et meget stort problem, når Microsoft om blot otte måneder sender det populære styresystem Windows XP på pension. Den allersidste sikkerhedsopdatering til XP bliver udsendt den 8. april 2014.

Problemet er, at det 12 år gamle styresystem fortsat er meget udbredt - ikke mindst i Kina.

Ifølge analysehuset Net Applications' målinger kører hele 72,2 procent - næsten tre ud af fire - af Kinas pc'er nemlig på Windows XP.

Til sammenligning kører blot 16,4 procent af USA's pc'er på Windows XP.

Det betyder med andre ord, at Kina kan blive ramt særdeles hårdt, hvis Windows XP-maskinerne skulle blive ramt af en virus-epidemi, når sikkerheds-opdateringerne stopper med at komme.

Mere end en halv milliard

Ifølge Net Applications kører 37,2 procent af verdens pc'er i dag på Windows XP, hvilket i store træk svarer til mere end en halv milliard computere.

Microsoft er selvsagt interesseret i at få flyttet alle disse brugere over på nyere maskiner med nyere software.

Andelen af Windows XP-brugere falder ganske vist langsomt i Kina, men problemet vil alligevel være meget omfattende.

Fortsætter falder med det nuværende tempo, vil mellem 65,2 procent og 65,7 procent af Kinas pc'er køre på Windows XP, når Microsoft udsender den allersidste sikkerheds-opdatering.

Mange XP-brugere flytter over på Windows 7, viser tallene fra Net Applications.

Der har løbende været spekulationer fremme om, at Microsoft i sidste øjeblik vil udskyde pensioneringen af Windows XP netop på grund af den meget høje popularitet og i det mindste fortsætte med at lappe de allerværste sikkerhedshuller.

Microsoft har forlænget supporten til XP flere gange, og styresystemet er i dag det system, som Microsoft har supporteret i længst tid.

Læs også:

Windows-brugere holder fast i oldgammelt system: Vil ikke sige farvel

Windows XP-support stopper: Det kan du vente dig

Microsoft: Det er farligt at bruge Windows XP

Windows 8 vil ikke leve, Windows XP vil ikke dø

Uenighed om XP: Skal supporten leve videre eller ej?

12 stærke tips: Hold din pc i topform
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.