Artikel top billede

Farlig Linux-trojaner kan varsle problemer for Linux

Farlig malware målrettet Linux-maskiner kan købes for nogle tusinder kroner flere steder på nettet.

Linux-brugerne har hidtil været pænt forskånet for de store malware-angreb, men det kan meget vel ændre sig meget snart.

Sådan lyder det fra sikkerheds-organisationen RSA, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, Computerworld News Service.

Her har man 'detaljeret kendskab' til en ny trojaner, der er målrettet Linux-baserede computere.

Den pågældende trojaner bliver kaldt 'Hand of Thief,' og den ligner tilsvarende malware, der er skrevet specielt til Windows-baserede computere.

Programmet stjæler informationer fra web-skemaer og skaber adgang via en bagdør til den inficerede maskine. Det hjælper ikke noget, hvis web-skemaet er baseret på HTTPS.

Dernæst forsøger maskinen at blokere for adgang til servere, der kan opdatere antivirus-programmerne eller på anden måde sikre maskinen.

Sælges i hacker-miljøer

Ifølge sikkerheds-eksperten Limor Kessem bliver Hand of Thief solgt i forskellige hacker-miljøer for omkring 2.000 dollar. Prisen inkluderer løbende opdateringer, hedder det.

Dog vil den kommende tilføjelse af nye specialiserede teknologier øge prisen til 3.000 dollar plus 550 dollar for større opdateringer, hedder det.

"Disse priser er på niveau med pris-meldinger fra udviklerne bag lignende malware til Windows OS. Det prisfastsætter Hand of Thief ret højt, når man tager den begrænsede brugerbase af Linux i betragtning," meddeler Limor Kessem til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Sikkerheds-eksperten peger på, at den mest sandsynlige angrebsvinkel vil være via sociale kanaler samt e-mail.

Hun vurderer, at Hand of Thief meget vel kan blive fulgt af mere malware, der på samme måde er målrettet Linux.

Linux-computere har traditionelt i stor stil været mere eller mindre isoleret fra det konstante malware-pres på det væsentligt mere udbredte Windows-styresystem.

Det gælder dog ikke det Linux-baserede smartphone-styresystem, Android, som er udsat for massivt pres fra hackere og andre. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Der er alt for meget sløseri med Android-platformen

Så meget malware vil kunne ramme din Android i år

Afsløring: Android bombarderes med ny malware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere