Artikel top billede

Farlig Linux-trojaner kan varsle problemer for Linux

Farlig malware målrettet Linux-maskiner kan købes for nogle tusinder kroner flere steder på nettet.

Linux-brugerne har hidtil været pænt forskånet for de store malware-angreb, men det kan meget vel ændre sig meget snart.

Sådan lyder det fra sikkerheds-organisationen RSA, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, Computerworld News Service.

Her har man 'detaljeret kendskab' til en ny trojaner, der er målrettet Linux-baserede computere.

Den pågældende trojaner bliver kaldt 'Hand of Thief,' og den ligner tilsvarende malware, der er skrevet specielt til Windows-baserede computere.

Programmet stjæler informationer fra web-skemaer og skaber adgang via en bagdør til den inficerede maskine. Det hjælper ikke noget, hvis web-skemaet er baseret på HTTPS.

Dernæst forsøger maskinen at blokere for adgang til servere, der kan opdatere antivirus-programmerne eller på anden måde sikre maskinen.

Sælges i hacker-miljøer

Ifølge sikkerheds-eksperten Limor Kessem bliver Hand of Thief solgt i forskellige hacker-miljøer for omkring 2.000 dollar. Prisen inkluderer løbende opdateringer, hedder det.

Dog vil den kommende tilføjelse af nye specialiserede teknologier øge prisen til 3.000 dollar plus 550 dollar for større opdateringer, hedder det.

"Disse priser er på niveau med pris-meldinger fra udviklerne bag lignende malware til Windows OS. Det prisfastsætter Hand of Thief ret højt, når man tager den begrænsede brugerbase af Linux i betragtning," meddeler Limor Kessem til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Sikkerheds-eksperten peger på, at den mest sandsynlige angrebsvinkel vil være via sociale kanaler samt e-mail.

Hun vurderer, at Hand of Thief meget vel kan blive fulgt af mere malware, der på samme måde er målrettet Linux.

Linux-computere har traditionelt i stor stil været mere eller mindre isoleret fra det konstante malware-pres på det væsentligt mere udbredte Windows-styresystem.

Det gælder dog ikke det Linux-baserede smartphone-styresystem, Android, som er udsat for massivt pres fra hackere og andre. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Der er alt for meget sløseri med Android-platformen

Så meget malware vil kunne ramme din Android i år

Afsløring: Android bombarderes med ny malware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere