Farlig Linux-trojaner kan varsle problemer for Linux

Farlig malware målrettet Linux-maskiner kan købes for nogle tusinder kroner flere steder på nettet.

Linux-brugerne har hidtil været pænt forskånet for de store malware-angreb, men det kan meget vel ændre sig meget snart.

Sådan lyder det fra sikkerheds-organisationen RSA, skriver Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, Computerworld News Service.

Her har man 'detaljeret kendskab' til en ny trojaner, der er målrettet Linux-baserede computere.

Den pågældende trojaner bliver kaldt 'Hand of Thief,' og den ligner tilsvarende malware, der er skrevet specielt til Windows-baserede computere.

Programmet stjæler informationer fra web-skemaer og skaber adgang via en bagdør til den inficerede maskine. Det hjælper ikke noget, hvis web-skemaet er baseret på HTTPS.

Dernæst forsøger maskinen at blokere for adgang til servere, der kan opdatere antivirus-programmerne eller på anden måde sikre maskinen.

Sælges i hacker-miljøer
Ifølge sikkerheds-eksperten Limor Kessem bliver Hand of Thief solgt i forskellige hacker-miljøer for omkring 2.000 dollar. Prisen inkluderer løbende opdateringer, hedder det.

Dog vil den kommende tilføjelse af nye specialiserede teknologier øge prisen til 3.000 dollar plus 550 dollar for større opdateringer, hedder det.

"Disse priser er på niveau med pris-meldinger fra udviklerne bag lignende malware til Windows OS. Det prisfastsætter Hand of Thief ret højt, når man tager den begrænsede brugerbase af Linux i betragtning," meddeler Limor Kessem til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Sikkerheds-eksperten peger på, at den mest sandsynlige angrebsvinkel vil være via sociale kanaler samt e-mail.

Hun vurderer, at Hand of Thief meget vel kan blive fulgt af mere malware, der på samme måde er målrettet Linux.

Linux-computere har traditionelt i stor stil været mere eller mindre isoleret fra det konstante malware-pres på det væsentligt mere udbredte Windows-styresystem.

Det gælder dog ikke det Linux-baserede smartphone-styresystem, Android, som er udsat for massivt pres fra hackere og andre. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Der er alt for meget sløseri med Android-platformen

Så meget malware vil kunne ramme din Android i år

Afsløring: Android bombarderes med ny malware
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.