Artikel top billede

Foto: KCNA - Korean Central News Agency.

Nordkorea fremstiller mystisk smartphone

En ny smartphone med Android-styresystem er på vej ud til folket i Nordkorea. Indbyggerne i det stærkt statskontrollerede land skal dog ikke forvente adgang til internettet på telefonen.

Nordkorea har ifølge sine statsmedier fabrikeret en egenproduceret smartphone med navnet Arirang - opkaldt efter en sang, der går under betegnelsen 'Nordkoreas nationalsang'.

For nylig blev telefonen fremvist til landets leder Kim Jong-un under en fabriksrundtur.

Det skriver BBC.

Kommer den fra Kina?

En ekspert inden for nordkoreansk teknologi, Martyn Williams, har dog over for BBC sået tvivl om, hvorvidt smartphonen nu også er fremstillet i det lukkede land.

Han mener, at telefonen kommer fra Kina, nøjagtigt ligesom den tablet, som Nordkorea diskede op med for et års tid siden.

Dengang var det netop Martyn Williams, som fandt frem til, at tabletten kom fra Kina, ligesom han nu peger på, at Arirang-smartphonen sandsynligvis er blevet fabrikeret i Hong Kong og derefter sendt til den nordkoreanske fabrik med henblik på videresalg.

Kan ikke gå på nettet

Ud over Kim Jong-un deltog også Arbejderpartiets propagandachef og lederen af landets nyhedsbureau i besøget, hvilket ifølge BBC kunne tyde på, at telefonen skal bruges til at udsende meddelelser fra regeringen på.

Under fabriksbesøget roste Kim Jong-un telefonens kamera og henvendte sig til fabriksmedarbejderne med råd om, at de valgte former og farver, som brugerne kan lide.

Siden 2008 har det været muligt at bruge mobiltelefoner i Nordkorea, men brugen er heftigt kontrolleret, således at telefonerne ikke kan gå på nettet, og det er ikke muligt at ringe uden for Nordkoreas grænser.

Der er dog en mistanke om, at mange nordkoreanere - især nær grænseområderne - bruger illegale mobiltelefoner for at få kontakt til folk på den anden side af de stærkt bevogtede grænser.

Læs også:

Nordkorea truer verdensfreden: Her er deres mystiske gadgets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.