Artikel top billede

Foto: KCNA - Korean Central News Agency.

Nordkorea fremstiller mystisk smartphone

En ny smartphone med Android-styresystem er på vej ud til folket i Nordkorea. Indbyggerne i det stærkt statskontrollerede land skal dog ikke forvente adgang til internettet på telefonen.

Nordkorea har ifølge sine statsmedier fabrikeret en egenproduceret smartphone med navnet Arirang - opkaldt efter en sang, der går under betegnelsen 'Nordkoreas nationalsang'.

For nylig blev telefonen fremvist til landets leder Kim Jong-un under en fabriksrundtur.

Det skriver BBC.

Kommer den fra Kina?

En ekspert inden for nordkoreansk teknologi, Martyn Williams, har dog over for BBC sået tvivl om, hvorvidt smartphonen nu også er fremstillet i det lukkede land.

Han mener, at telefonen kommer fra Kina, nøjagtigt ligesom den tablet, som Nordkorea diskede op med for et års tid siden.

Dengang var det netop Martyn Williams, som fandt frem til, at tabletten kom fra Kina, ligesom han nu peger på, at Arirang-smartphonen sandsynligvis er blevet fabrikeret i Hong Kong og derefter sendt til den nordkoreanske fabrik med henblik på videresalg.

Kan ikke gå på nettet

Ud over Kim Jong-un deltog også Arbejderpartiets propagandachef og lederen af landets nyhedsbureau i besøget, hvilket ifølge BBC kunne tyde på, at telefonen skal bruges til at udsende meddelelser fra regeringen på.

Under fabriksbesøget roste Kim Jong-un telefonens kamera og henvendte sig til fabriksmedarbejderne med råd om, at de valgte former og farver, som brugerne kan lide.

Siden 2008 har det været muligt at bruge mobiltelefoner i Nordkorea, men brugen er heftigt kontrolleret, således at telefonerne ikke kan gå på nettet, og det er ikke muligt at ringe uden for Nordkoreas grænser.

Der er dog en mistanke om, at mange nordkoreanere - især nær grænseområderne - bruger illegale mobiltelefoner for at få kontakt til folk på den anden side af de stærkt bevogtede grænser.

Læs også:

Nordkorea truer verdensfreden: Her er deres mystiske gadgets
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?