Artikel top billede

Enormt vækstområde: Her er der guld og grønne skove for smartphone-branchen

For første gang nogensinde sælges der flere smartphones end klassiske mobiler i verden. Det skyldes ikke mindst et gennembrud i et bestemt område.

For første gang nogensinde sælges der flere smartphones end klassiske mobiltelefoner i verden.

Det viser tal fra analysehuset Gartner, der har kigget på det samlede salg af mobiler i årets andet kvartal.

Ifølge analysehuset var mere end hver anden - 52 procent - af alle solgte mobiler i verden en smartphone i årets andet kvartal.

Udviklingen har længe bevæget sig i denne retning. Det har især været høj vækst i smartphone-salget i Kina og de øvrige asiatiske lande, der har fået salget til at tippe.

I alt er det globale smartphone-salg steget med 46,5 procent i forhold til den samme periode i fjor, mens salget af klassiske mobiltelefoner - de såkaldte feature-phones - i samme periode er faldet med 21 procent.

I årets andet kvartal blev der ifølge Gartner solgt 225 millioner smartphones og 210 millioner klassiske mobiltelefoner verden over.

Asien trækker

Ifølge Gartner-analytiker Anshul Gupta har smartphone-væksten været meget høj i de asiatiske lande, hvor man i høj grad kan tale om et regulært gennembrud for smartphonen.

"Salget af smartphones er steget med 74 procent i de asiatiske lande," siger han til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

I disse lande er prisen fortsat meget vigtig, og smartphone-producenterne har forlængst indstillet sig på, at de ikke kan få mange tusinder kroner for en smartphone,

I Kina er gennemsnitsprisen for en smartphone således under 700 kroner, mens prisen i lande som Indien, Indonesien og Phillippinerne typisk er under 600 kroner.

Gartner-analytikeren siger, at der fortsat er meget stort vækstpotentiale for smartphone-salget i Østen - ikke mindst når det gælder de prisbillige smartphones.

Eksempelvis var kun 15 procent af alle solgte mobiler i Indien i andet kvartal en smartphone.

Samsung er verdens største smartphone-producent med en markedsandel på 31,7 procent mod 29,7 procent i andet kvartal i fjor.

Apple er verdens næststørste, men det amerikanske selskabs markedsandel faldt fra 18,8 procent i andet kvartal sidste år til 14,2 procent i år, selv om selskabet faktisk øgede sit styksalg til 31,9 millioner solgte telefoner.

Størst fremgang fik LG Electronics og kinesiske Lenovo. Sidstnævnte har haft stor succes på hjemmemarkedet og øgede sit globale smartphone-salg med hele 144 procent i forhold til andet kvartal sidste år.

Lenovo har nu en markedsandel på 4,7 procent. Mere end 95 procent af salget finder sted i Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere