Artikel top billede

Enormt vækstområde: Her er der guld og grønne skove for smartphone-branchen

For første gang nogensinde sælges der flere smartphones end klassiske mobiler i verden. Det skyldes ikke mindst et gennembrud i et bestemt område.

For første gang nogensinde sælges der flere smartphones end klassiske mobiltelefoner i verden.

Det viser tal fra analysehuset Gartner, der har kigget på det samlede salg af mobiler i årets andet kvartal.

Ifølge analysehuset var mere end hver anden - 52 procent - af alle solgte mobiler i verden en smartphone i årets andet kvartal.

Udviklingen har længe bevæget sig i denne retning. Det har især været høj vækst i smartphone-salget i Kina og de øvrige asiatiske lande, der har fået salget til at tippe.

I alt er det globale smartphone-salg steget med 46,5 procent i forhold til den samme periode i fjor, mens salget af klassiske mobiltelefoner - de såkaldte feature-phones - i samme periode er faldet med 21 procent.

I årets andet kvartal blev der ifølge Gartner solgt 225 millioner smartphones og 210 millioner klassiske mobiltelefoner verden over.

Asien trækker

Ifølge Gartner-analytiker Anshul Gupta har smartphone-væksten været meget høj i de asiatiske lande, hvor man i høj grad kan tale om et regulært gennembrud for smartphonen.

"Salget af smartphones er steget med 74 procent i de asiatiske lande," siger han til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

I disse lande er prisen fortsat meget vigtig, og smartphone-producenterne har forlængst indstillet sig på, at de ikke kan få mange tusinder kroner for en smartphone,

I Kina er gennemsnitsprisen for en smartphone således under 700 kroner, mens prisen i lande som Indien, Indonesien og Phillippinerne typisk er under 600 kroner.

Gartner-analytikeren siger, at der fortsat er meget stort vækstpotentiale for smartphone-salget i Østen - ikke mindst når det gælder de prisbillige smartphones.

Eksempelvis var kun 15 procent af alle solgte mobiler i Indien i andet kvartal en smartphone.

Samsung er verdens største smartphone-producent med en markedsandel på 31,7 procent mod 29,7 procent i andet kvartal i fjor.

Apple er verdens næststørste, men det amerikanske selskabs markedsandel faldt fra 18,8 procent i andet kvartal sidste år til 14,2 procent i år, selv om selskabet faktisk øgede sit styksalg til 31,9 millioner solgte telefoner.

Størst fremgang fik LG Electronics og kinesiske Lenovo. Sidstnævnte har haft stor succes på hjemmemarkedet og øgede sit globale smartphone-salg med hele 144 procent i forhold til andet kvartal sidste år.

Lenovo har nu en markedsandel på 4,7 procent. Mere end 95 procent af salget finder sted i Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.