Artikel top billede

Kæmpe-land sagsøger Samsung for elendige arbejdsvilkår

Elendige arbejdsforhold ved smartphone-samlebånd har fået den brasilianske regering til at fare i kødet på Samsung og kræve kæmpe-erstatning.

Brasilien med omkring 200 millioner indbyggere har sagsøgt den sydkoreanske mobilgigant Samsung for horrible forhold på et af selskabets fabrikker, der ligger i den økonomiske frizone Manuas i det nordlige Brasilien.

Mere specifikt har det brasilianske arbejdsministerium indgivet et civilt søgsmål og forlangt godt 600 millioner kroner i erstatning oven på afsløringen af, at de brasilianske Samsung-medarbejdere må finde sig i at stå op i løbet af arbejdsdage på 10 til 15 timer uden pauser.

Der meldes samtidig om, at i en medarbejder i et enkelt tilfælde har arbejdet 27 dage i træk, når Samsung-grejet skulle samles ved samlebåndet, der forsyner store dele af det latinamerikanske marked med Samsung-smartphones.

Ud af de 5.600 brasilianske Samsung-medarbejdere har godt 2.000 søgt om forflyttelse på grund af helbredsproblemer.

Det skriver Mashable.

En femtedel i seriøs fare

Det brasilianske arbejdsministerium vurderer, at omkring 20 procent af Samsung-medarbejderne vil udvikle sygdomme i bevægelsesapparatet inden for fem år, hvis arbejdsforholdene med gentagne bevægelser ikke ændrer sig.

Pengene i søgsmålet skal ifølge The Wall Street Journal gå til fabriksarbejderne, samtidig med at Samsung skal tillade længere pauser og tilbyde mere ergonomisk behagelige møbler end eksempelvis de nuværende høje borde, der tvinger medarbejderne til at stå op.

Det nævnes fra anklagerens side, at de godt 600 millioner kroner som erstatning for de skadede fabriksarbejdere svarer til, hvad Samsung tjener på mindre end to dage på verdensplan.

Samsung: Vi kigger på sagen
Samsung har tilkendegivet, at selskabet vil undersøge arbejdsforholdene og samarbejde med de brasilianske myndigheder.

Samtidig har verdens største smartphone-producent repliceret på anklagerne med følgende udtalelse:

"Vi er omhyggelige med at skabe arbejdsbetingelser, der sikrer de højeste industristandarder på helbreds-, sikkerheds- og velfærdsområderne for vores medarbejdere i hele verden."

Ud over at have to fabrikker i Brasilien har mobilgiganten 35 andre produktionsfabrikker på kloden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere