Artikel top billede

Kæmpe-land sagsøger Samsung for elendige arbejdsvilkår

Elendige arbejdsforhold ved smartphone-samlebånd har fået den brasilianske regering til at fare i kødet på Samsung og kræve kæmpe-erstatning.

Brasilien med omkring 200 millioner indbyggere har sagsøgt den sydkoreanske mobilgigant Samsung for horrible forhold på et af selskabets fabrikker, der ligger i den økonomiske frizone Manuas i det nordlige Brasilien.

Mere specifikt har det brasilianske arbejdsministerium indgivet et civilt søgsmål og forlangt godt 600 millioner kroner i erstatning oven på afsløringen af, at de brasilianske Samsung-medarbejdere må finde sig i at stå op i løbet af arbejdsdage på 10 til 15 timer uden pauser.

Der meldes samtidig om, at i en medarbejder i et enkelt tilfælde har arbejdet 27 dage i træk, når Samsung-grejet skulle samles ved samlebåndet, der forsyner store dele af det latinamerikanske marked med Samsung-smartphones.

Ud af de 5.600 brasilianske Samsung-medarbejdere har godt 2.000 søgt om forflyttelse på grund af helbredsproblemer.

Det skriver Mashable.

En femtedel i seriøs fare

Det brasilianske arbejdsministerium vurderer, at omkring 20 procent af Samsung-medarbejderne vil udvikle sygdomme i bevægelsesapparatet inden for fem år, hvis arbejdsforholdene med gentagne bevægelser ikke ændrer sig.

Pengene i søgsmålet skal ifølge The Wall Street Journal gå til fabriksarbejderne, samtidig med at Samsung skal tillade længere pauser og tilbyde mere ergonomisk behagelige møbler end eksempelvis de nuværende høje borde, der tvinger medarbejderne til at stå op.

Det nævnes fra anklagerens side, at de godt 600 millioner kroner som erstatning for de skadede fabriksarbejdere svarer til, hvad Samsung tjener på mindre end to dage på verdensplan.

Samsung: Vi kigger på sagen
Samsung har tilkendegivet, at selskabet vil undersøge arbejdsforholdene og samarbejde med de brasilianske myndigheder.

Samtidig har verdens største smartphone-producent repliceret på anklagerne med følgende udtalelse:

"Vi er omhyggelige med at skabe arbejdsbetingelser, der sikrer de højeste industristandarder på helbreds-, sikkerheds- og velfærdsområderne for vores medarbejdere i hele verden."

Ud over at have to fabrikker i Brasilien har mobilgiganten 35 andre produktionsfabrikker på kloden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere