Artikel top billede

Enormt vækstområde: Her er der guld og grønne skove for smartphone-branchen

For første gang nogensinde sælges der flere smartphones end klassiske mobiler i verden. Det skyldes ikke mindst et gennembrud i et bestemt område.

For første gang nogensinde sælges der flere smartphones end klassiske mobiltelefoner i verden.

Det viser tal fra analysehuset Gartner, der har kigget på det samlede salg af mobiler i årets andet kvartal.

Ifølge analysehuset var mere end hver anden - 52 procent - af alle solgte mobiler i verden en smartphone i årets andet kvartal.

Udviklingen har længe bevæget sig i denne retning. Det har især været høj vækst i smartphone-salget i Kina og de øvrige asiatiske lande, der har fået salget til at tippe.

I alt er det globale smartphone-salg steget med 46,5 procent i forhold til den samme periode i fjor, mens salget af klassiske mobiltelefoner - de såkaldte feature-phones - i samme periode er faldet med 21 procent.

I årets andet kvartal blev der ifølge Gartner solgt 225 millioner smartphones og 210 millioner klassiske mobiltelefoner verden over.

Asien trækker

Ifølge Gartner-analytiker Anshul Gupta har smartphone-væksten været meget høj i de asiatiske lande, hvor man i høj grad kan tale om et regulært gennembrud for smartphonen.

"Salget af smartphones er steget med 74 procent i de asiatiske lande," siger han til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

I disse lande er prisen fortsat meget vigtig, og smartphone-producenterne har forlængst indstillet sig på, at de ikke kan få mange tusinder kroner for en smartphone,

I Kina er gennemsnitsprisen for en smartphone således under 700 kroner, mens prisen i lande som Indien, Indonesien og Phillippinerne typisk er under 600 kroner.

Gartner-analytikeren siger, at der fortsat er meget stort vækstpotentiale for smartphone-salget i Østen - ikke mindst når det gælder de prisbillige smartphones.

Eksempelvis var kun 15 procent af alle solgte mobiler i Indien i andet kvartal en smartphone.

Samsung er verdens største smartphone-producent med en markedsandel på 31,7 procent mod 29,7 procent i andet kvartal i fjor.

Apple er verdens næststørste, men det amerikanske selskabs markedsandel faldt fra 18,8 procent i andet kvartal sidste år til 14,2 procent i år, selv om selskabet faktisk øgede sit styksalg til 31,9 millioner solgte telefoner.

Størst fremgang fik LG Electronics og kinesiske Lenovo. Sidstnævnte har haft stor succes på hjemmemarkedet og øgede sit globale smartphone-salg med hele 144 procent i forhold til andet kvartal sidste år.

Lenovo har nu en markedsandel på 4,7 procent. Mere end 95 procent af salget finder sted i Kina.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere