Artikel top billede

Store dele af nettrafikken forsvandt i kæmpe Google-nedbrud

Google gik i sort i flere minutter, og det kunne mærkes på nettets internettrafik og Googles egen pengepung.

At software-giganten Google har et solidt greb om internettet, fik verden et bevis på i går aftes.

For et mindre nedbrud på mellem et og fem minutter på alle Google-services fra søgemaskine til Gmail ogl YouTube betød, at internettrafikken med det samme gik 40 procent ned under sin vanlige mængde.

Det skriver Sky News Online.

Vi er afhængige af Google

GoSquared måler internettrafikken, hvilket også var tilfældet før, under og efter nedbruddet i går aftes.

Her lægger udvikler Simon Tabor ikke fingrene imellem, når han skal beskrive Googles rolle på internettet, når trafikken falder med hele 40 procent, bare fordi et softwareselskab ikke har kontakt til nettet.

"Det er kæmpestort, og det viser, hvor stor vores afhængighed er af, at Google.com er oppe," siger han til Sky News Online og fortsætter:

"Det bør også bemærkes, at sidevisninger efterfølgende steg kraftigt, da brugerne formåede at nå deres destinationer."

Google fåmælt om episoden

Sky News Online skriver, at Google lagde følgende besked ud på at sit Google Apps Dashboard:

"Vi er bekendt med et problem med Gmail, der berører en betydelig mængde af brugere. De berørte brugere har mulighed for adgang til Gmail, men de vil se en masse fejlmeddelelser og/eller anden uventet opførsel," lød beskeden fra Google.

En senere besked beskrev mellem 15:51 og 15:52 PDT (ni timer efter det danske klokkeslæt, red.), at mellem halvdelen og 70 procent af forespørgslerne til Google blev besvaret med fejlbeskeder.

"Servicen var hovedsageligt genoprettet et minut senere, og det hele genoprettet efter fire minutter."

Google ønskede ikke at kommentere yderligere på nedbruddet, ifølge Sky News Online.

Dyre minutter

Chefstrateg Phil Dearson fra det digitale reklamebureau Tribal Worldwide anslår, at på grund af de få minutters nedbrud står Google til at miste omkring 2,8 millioner kroner.

"Dette er helt uden fortilfælde, jeg har i hvert fald aldrig hørt om noget lignende før," siger Phil Dearson til Sky News Online.

Han forklarer, at forskellige Google-services er gået ned før, men det er aldrig sket på samme tid.

Allerede på nuværende tidspunkt er gættekonkurrencen om, hvordan hele Google infrastruktur kunne gå i sort på én gang, godt i gang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.