Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Spritny it-politiker: Min indbakke er helt proppet

Efter en uge på posten som it- og teleordfører er Karin Gaardsteds mail-bakke fyldt til randen med mails fra it- og telebranchen. Læs her, hvilke mails hun har modtaget.

Socialdemokraternes nyudnævnte it- og teleordfører, Karin Gaardsted, har siddet på posten i en uges tid, og længere tog det egentlig heller ikke it-verdenen at indtage hendes indbakke.

"Min mail-boks er fyldt med invitationer til at besøge it- og televerdenen og også med tilbud om at give mig mere eksakt viden, og jeg tager gerne imod. Det er naturligvis vigtigt for mig at forstå de forskellige aspekter indenfor it- og tele-området," forklarer hun til Computerworld.

Hun fortæller, at hun er blevet inspireret af Computerworld-læsernes stemmer og verbale input til debatten omkring, hvilke it-områder Christiansborg-politikerne bør prioritere at få styr på.

"Som nyvalgt it- og teleordfører for Socialdemokraterne ser jeg det som en af mine vigtigste opgaver at lytte til de mennesker, der til daglig er i berøring med området," siger hun om inspirationen.

For tidligt at være skråsikker

Karin Gaardsted vil efter en uge på posten ikke driste sig til at kaste sig ud i en større redegørelse om sine it-politiske prioriteringsopgaver, som andre it-politikere for nylig har gjort på Computerworlds opfordring (se faktaboksen til højre).

Hun nævner dog (manglende) mobildækning, databeskyttelse, it i daginstitutioner og folkeskoler samt opmærksomhed mod it-svage borgere som hovedlinjerne i sin it-politiske karriere.

Derudover vil hun også kigge mod virksomhedernes brug af de digitale værktøjer - herunder ikke mindst Vækstteamet for IKT og digital vækst, der kommer med sine anbefalinger i oktober.

Karin Gaardsted har ingen formelle erfaringer fra it-verdenen, men det ser hun ikke som en forhindring for at bestride sit erhverv, som du kan læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?