Artikel top billede

Spritny it-politiker: Min indbakke er helt proppet

Efter en uge på posten som it- og teleordfører er Karin Gaardsteds mail-bakke fyldt til randen med mails fra it- og telebranchen. Læs her, hvilke mails hun har modtaget.

Socialdemokraternes nyudnævnte it- og teleordfører, Karin Gaardsted, har siddet på posten i en uges tid, og længere tog det egentlig heller ikke it-verdenen at indtage hendes indbakke.

"Min mail-boks er fyldt med invitationer til at besøge it- og televerdenen og også med tilbud om at give mig mere eksakt viden, og jeg tager gerne imod. Det er naturligvis vigtigt for mig at forstå de forskellige aspekter indenfor it- og tele-området," forklarer hun til Computerworld.

Hun fortæller, at hun er blevet inspireret af Computerworld-læsernes stemmer og verbale input til debatten omkring, hvilke it-områder Christiansborg-politikerne bør prioritere at få styr på.

"Som nyvalgt it- og teleordfører for Socialdemokraterne ser jeg det som en af mine vigtigste opgaver at lytte til de mennesker, der til daglig er i berøring med området," siger hun om inspirationen.

For tidligt at være skråsikker

Karin Gaardsted vil efter en uge på posten ikke driste sig til at kaste sig ud i en større redegørelse om sine it-politiske prioriteringsopgaver, som andre it-politikere for nylig har gjort på Computerworlds opfordring (se faktaboksen til højre).

Hun nævner dog (manglende) mobildækning, databeskyttelse, it i daginstitutioner og folkeskoler samt opmærksomhed mod it-svage borgere som hovedlinjerne i sin it-politiske karriere.

Derudover vil hun også kigge mod virksomhedernes brug af de digitale værktøjer - herunder ikke mindst Vækstteamet for IKT og digital vækst, der kommer med sine anbefalinger i oktober.

Karin Gaardsted har ingen formelle erfaringer fra it-verdenen, men det ser hun ikke som en forhindring for at bestride sit erhverv, som du kan læse mere om her.
IT-JOB

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Tværtænkende og alsidig IT-koordinator

Kristeligt Dagblads Journalistgruppe

Dygtig webudvikler til mediesite

Rigspolitiet (PET)

Java-udviklere til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.