Artikel top billede

Ny it-ordfører i S: Jeg ved ikke specielt meget om it

Socialdemokraternes nye it-ordfører erkender, at hun ikke ved særligt meget om it. Derfor strækker hun hånden ud efter folk og organisationer, der kan hjælpe hende med at få ekspertviden på it- og teleområdet.

Den 58-årige Karin Gaardsted fik sent mandag aften at vide, at hun skulle være ny it- og teleordfører samt ordfører på innovationsområdet for Socialdemokraterne.

Dermed er hun gået fra ikke at have nogen ordførerpostet overhovedet til at skulle bestride to ordførerskaber for det 142 år gamle parti, der sammen med SF og Radikale Venstre sidder på regeringsmagten i Danmark.

Udnævnelsen til de nye ordførerposter på Christiansborg blev formelt stadfæstet til formiddag på et gruppemøde i Socialdemokratiet, hvor den tidligere it-ordfører Trine Bramsen blev udnævnt til partiets nye retsordfører

Karin Gaardsted, hvorfor sidder du egentlig som it-ordfører efter dagens rokade i Socialdemokraterne?

"Jeg er ret sikker på, at min gruppeledelse har kigget på, at det matcher rigtig godt med, at jeg er formand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, så det giver en god rød tråd i mit politiske arbejde."

"Det er ikke et område, som jeg kan sige, at jeg har specielt meget faglig indsigt i, men det er jeg helt sikker på, at mange gode mennesker kan hjælpe mig med. Det kunne eksempelvis være folk på it-området, mine kolleger og it-brancheorganisationer."

Hvad mener du, at du kan tilføre it-branchen?

"Politisk kan jeg være med til at sprede it-brugen i hele landet og være med til at kigge på udfordringerne med et lag sund fornuft."

"Nogle spillere vil sikkert gerne køre rigtig stærkt, og det skal de selvfølgelig have lov til at gøre, mens andre ikke bruger it så meget i deres hverdag, og dem skal vi også huske på."

Du har ingen formel erfaring med it- og teleområdet. Hvordan vil du tackle den udfordring?

"I første omgang skal jeg nok lade være med at komme med de store politiske udmeldinger, for nu skal jeg bruge tiden på at sætte mig ind i området med hjælp fra mange gode parter. Derefter vil jeg cleare partiets veje med min partiledelse, og så vil jeg egentlig arbejde ud fra det."

Hvad mener du om Trine Bramsens blogindlæg?

Er der nogen områder, som du vil kaste dig over som de første?

"Lige nu er det svært at sige, fordi min udnævnelse er et halvt døgn gammel, så jeg kan reelt ikke komme med nogen politiske udmeldinger på nuværende tidspunkt. Det ville være useriøst."

Din forgænger på posten, Trine Bramsen, nåede inden sin afsked at gøre store dele af it-branchen stiktosset med et fordomsfuldt blogindlæg omkring it-folk og ikke mindst deres påklædning. Hvordan har du personligt tænkt dig at blande dig i den offentlige debat i it-branchen?

"Jeg tror, at indlægget var skrevet med et stort glimt i øjet. Personligt vil jeg meget gerne have et nyttigt samarbejde med branchen, hvor jeg i første omgang skal have tilført noget af den ekspertise, som jeg synes, jeg mangler."

Folkeskolelærer fra Viborg

Karin Gaarsted bor i Viborg og blev valgt ind i Folketinget ved sidste valg, hvor S-R-SF-regeringen satte sig på regeringsmagten, og hun har hidtil ikke bestredet ordførerposter.

Derimod sidder hun som formand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget samt som næstformand for Nordisk Råd.

Karin Gaardsted er uddannet folkeskolelærer, hvilket hun har arbejdet som i godt 10 år, hvorefter hun i 1990 har siddet i forskellige stillinger som børnekonsulent, projektkonsulent og senest som udviklingschef i Kommunernes Skolebiblioteksforening fra 2002 til 2009.

Derudover har hun sammen med Gitte Frausing og Per B. Christensen skrevet håndbogen 'Skolekunst - en håndbog om kultur', hvor den tidligere kulturminister Carina Christensen (K) har skrevet forordet.

Inden valget i 2011 sad hun som viceborgmester i Viborg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.