Ny it-ordfører i S: Jeg ved ikke specielt meget om it

Socialdemokraternes nye it-ordfører erkender, at hun ikke ved særligt meget om it. Derfor strækker hun hånden ud efter folk og organisationer, der kan hjælpe hende med at få ekspertviden på it- og teleområdet.

Den 58-årige Karin Gaardsted fik sent mandag aften at vide, at hun skulle være ny it- og teleordfører samt ordfører på innovationsområdet for Socialdemokraterne.

Dermed er hun gået fra ikke at have nogen ordførerpostet overhovedet til at skulle bestride to ordførerskaber for det 142 år gamle parti, der sammen med SF og Radikale Venstre sidder på regeringsmagten i Danmark.

Udnævnelsen til de nye ordførerposter på Christiansborg blev formelt stadfæstet til formiddag på et gruppemøde i Socialdemokratiet, hvor den tidligere it-ordfører Trine Bramsen blev udnævnt til partiets nye retsordfører

Karin Gaardsted, hvorfor sidder du egentlig som it-ordfører efter dagens rokade i Socialdemokraterne?

"Jeg er ret sikker på, at min gruppeledelse har kigget på, at det matcher rigtig godt med, at jeg er formand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, så det giver en god rød tråd i mit politiske arbejde."

"Det er ikke et område, som jeg kan sige, at jeg har specielt meget faglig indsigt i, men det er jeg helt sikker på, at mange gode mennesker kan hjælpe mig med. Det kunne eksempelvis være folk på it-området, mine kolleger og it-brancheorganisationer."

Hvad mener du, at du kan tilføre it-branchen?

"Politisk kan jeg være med til at sprede it-brugen i hele landet og være med til at kigge på udfordringerne med et lag sund fornuft."

"Nogle spillere vil sikkert gerne køre rigtig stærkt, og det skal de selvfølgelig have lov til at gøre, mens andre ikke bruger it så meget i deres hverdag, og dem skal vi også huske på."

Du har ingen formel erfaring med it- og teleområdet. Hvordan vil du tackle den udfordring?

"I første omgang skal jeg nok lade være med at komme med de store politiske udmeldinger, for nu skal jeg bruge tiden på at sætte mig ind i området med hjælp fra mange gode parter. Derefter vil jeg cleare partiets veje med min partiledelse, og så vil jeg egentlig arbejde ud fra det."

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få succes med sourcing - hør erfaringerne fra Widex, Getinge, One Q og Amesto Group

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

22. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

27. august 2019 | Læs mere


Premium
DR klar med it-konsulentudbud til 160 millioner: Her er detaljerne i de to delaftaler
Danmarks største udbyder af public service, DR, har netop sendt en rammeaftale om it-konsulentbistand i markedet. Værdien af rammeaftalen er på 160 millioner kroner.
Computerworld
Huaweis nye budget-mobil sigter betydeligt højere end sit prisskilt
Den kinesiske telegigant slipper en velekviperet budget-telefon ud i handlen med P Smart Z.
Job & Karriere
Nye danskkrav får ansøgertallet til at falde på IT-Universitetet
Et nyt sprogkrav, der skal begrænse antallet af internationale studerende, har betydet, at 16 procent færre har søgt om at blive optaget på en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København.
White paper
Bliv klogere: Dataprotection by the numbers - for dummies
Kvantitative metrics gør dig i stand til, at sammenligne ledigheds- og beskyttelses-alternativer objektivt, uden bias i forhold til erfaringer og fordomme eller udbyderpræference. I dette whitepaper går vi i dybden med adskillige metrics, og starter med at definere hver og en, hvorefter vi tilføjer dem til diskussionen om hvilke slags data protection, data retention og data availabilty, som du kan bruge i forskellige scenarier. Formålet er at hjælpe dig som it-professionel, som sidder med ansvaret for data protection, med at kommunikere overfor finansielle stakeholders i din organisation.