Artikel top billede

Ny it-ordfører i S: Jeg ved ikke specielt meget om it

Socialdemokraternes nye it-ordfører erkender, at hun ikke ved særligt meget om it. Derfor strækker hun hånden ud efter folk og organisationer, der kan hjælpe hende med at få ekspertviden på it- og teleområdet.

Den 58-årige Karin Gaardsted fik sent mandag aften at vide, at hun skulle være ny it- og teleordfører samt ordfører på innovationsområdet for Socialdemokraterne.

Dermed er hun gået fra ikke at have nogen ordførerpostet overhovedet til at skulle bestride to ordførerskaber for det 142 år gamle parti, der sammen med SF og Radikale Venstre sidder på regeringsmagten i Danmark.

Udnævnelsen til de nye ordførerposter på Christiansborg blev formelt stadfæstet til formiddag på et gruppemøde i Socialdemokratiet, hvor den tidligere it-ordfører Trine Bramsen blev udnævnt til partiets nye retsordfører

Karin Gaardsted, hvorfor sidder du egentlig som it-ordfører efter dagens rokade i Socialdemokraterne?

"Jeg er ret sikker på, at min gruppeledelse har kigget på, at det matcher rigtig godt med, at jeg er formand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, så det giver en god rød tråd i mit politiske arbejde."

"Det er ikke et område, som jeg kan sige, at jeg har specielt meget faglig indsigt i, men det er jeg helt sikker på, at mange gode mennesker kan hjælpe mig med. Det kunne eksempelvis være folk på it-området, mine kolleger og it-brancheorganisationer."

Hvad mener du, at du kan tilføre it-branchen?

"Politisk kan jeg være med til at sprede it-brugen i hele landet og være med til at kigge på udfordringerne med et lag sund fornuft."

"Nogle spillere vil sikkert gerne køre rigtig stærkt, og det skal de selvfølgelig have lov til at gøre, mens andre ikke bruger it så meget i deres hverdag, og dem skal vi også huske på."

Du har ingen formel erfaring med it- og teleområdet. Hvordan vil du tackle den udfordring?

"I første omgang skal jeg nok lade være med at komme med de store politiske udmeldinger, for nu skal jeg bruge tiden på at sætte mig ind i området med hjælp fra mange gode parter. Derefter vil jeg cleare partiets veje med min partiledelse, og så vil jeg egentlig arbejde ud fra det."

Hvad mener du om Trine Bramsens blogindlæg?

Er der nogen områder, som du vil kaste dig over som de første?

"Lige nu er det svært at sige, fordi min udnævnelse er et halvt døgn gammel, så jeg kan reelt ikke komme med nogen politiske udmeldinger på nuværende tidspunkt. Det ville være useriøst."

Din forgænger på posten, Trine Bramsen, nåede inden sin afsked at gøre store dele af it-branchen stiktosset med et fordomsfuldt blogindlæg omkring it-folk og ikke mindst deres påklædning. Hvordan har du personligt tænkt dig at blande dig i den offentlige debat i it-branchen?

"Jeg tror, at indlægget var skrevet med et stort glimt i øjet. Personligt vil jeg meget gerne have et nyttigt samarbejde med branchen, hvor jeg i første omgang skal have tilført noget af den ekspertise, som jeg synes, jeg mangler."

Folkeskolelærer fra Viborg

Karin Gaarsted bor i Viborg og blev valgt ind i Folketinget ved sidste valg, hvor S-R-SF-regeringen satte sig på regeringsmagten, og hun har hidtil ikke bestredet ordførerposter.

Derimod sidder hun som formand for Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget samt som næstformand for Nordisk Råd.

Karin Gaardsted er uddannet folkeskolelærer, hvilket hun har arbejdet som i godt 10 år, hvorefter hun i 1990 har siddet i forskellige stillinger som børnekonsulent, projektkonsulent og senest som udviklingschef i Kommunernes Skolebiblioteksforening fra 2002 til 2009.

Derudover har hun sammen med Gitte Frausing og Per B. Christensen skrevet håndbogen 'Skolekunst - en håndbog om kultur', hvor den tidligere kulturminister Carina Christensen (K) har skrevet forordet.

Inden valget i 2011 sad hun som viceborgmester i Viborg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere