Artikel top billede

Hvem headhuntes til denne tunge CIO-stilling i Danmark?

En af de tungeste CIO-stillinger her i Danmark er ledig. Hvem er de potentielle kandidater - og hvad er det, de skal kunne?

ComputerViews: Danmark er et lille land, og når det kommer til de helt tunge CIO-stillinger - dem med milliardbudgetter og ansvaret for mange hundrede medarbejdere - er der grundlæggende ikke det helt store kandidat-felt.

En af den slags CIO-stillinger står i øjeblikket ledig, efter at Danske Banks CIO, Peter Trier Schleidt, i slutningen af juli meddelte, at han skulle være koncerndirektør i TDC Operations.

Den stilling tiltræder han den 1. oktober, og det betyder, at Danske Bank lige nu er godt i gang med at finde ud af, hvem den næste CIO skal være.

Processen er i gang

Det er ikke en hvilken som helt post, for CIO'en i Danske Bank står i spidsen for den altoverskyggende digitale mission, banken i flere år har forfulgt.

Stillingen er ikke slået op på de offentlige jobdatabaser, så de nærmere detaljer om jobbet er det svært at sige så meget om - andet end at det i sagens natur er en stilling på et strategisk niveau og med et gigantisk personale og budget-ansvar.

Peter Trier Schleidt har hos Danske Bank haft ansvaret for 2.300 medarbejdere.

Danske Bank oplyser til Computerworld, at "tiden endnu ikke er inde" til at kommentere på ansættelsen af en ny CIO, men at banken "selvfølgelig er i gang med en proces."

Det skal man kunne som CIO i Danske Bank

Vi ved dog også fra Peter Schleidts egen mund, hvad de væsentligste opgaver har været for ham som CIO i Danske Bank, for i forbindelse med udmeldingen om skiftet til TDC, spurgte vi ham, hvad han er mest stolt af, når han stopper i banken. 

"Den ene ting er det, at vi har bygget en fælles it-platform op til Danske Bank og har holdt fast i den, selv om banken er vokset enormt i de år, jeg har været her. At vi har kunnet udbygge og fastholde denne her ene platform og herunder også have nogle succesfulde integrationer af de banker, vi har købt til."

Selv om Peter Schleidt og it-adelingen allerede har realiseret målet om en fælles it-platform, siger det sig selv, at det at vedligeholde og forbedre den også vil være en central opgave for den kommende CIO i Danske Bank.

"Den anden ting er hele den digitalisering af bankvirksomhed, som vi er langt med, selv om vi slet ikke er igennem den transformation endnu, så en bankvirksomhed bliver opfattet som en ren digital virksomhed."

"Vi er kommet et godt stykke og er i hvert fald på forkant, og nu handler det så om at udnytte det til at skabe en bank, som er svær at slå for konkurrenterne," sagde Peter Schleidt desuden i juli til Computerworld.

Hvem er de oplagte kandidater?

"Den tredje ting er, at vi har fået bygget en rigtig stærk organisation op med masser af dygtige medarbejdere. Jeg bliver altid pavestolt, når folk udefra nogle gange fortæller, at min organisation er referencen for, hvordan de andre gør det."

Sidste punkt handler naturligvis om god strategisk ledelse, hvilket enhver seriøs kandidat til posten i Danske Bank vil skulle mestre.

Hvem er de oplagte kandidater?

Hvis man nu var et headhunter-bureau og skulle finde Peter Schleidts afløser, er det ikke svært at få øje på oplagte kandidater - igen fordi Danmark og det danske marked for tunge CIO'er ikke er voldsomt stort.

Uden overhovedet at vide, om de ville være interesseret i et tilbud fra Danske Bank, er det svært ikke at komme til at nævne, at der er to tidligere Årets CIO'er i Danmark, der har stillinger ikke ulig Peters Schleidts, bare i konkurrerende pengeinstitutter - den ene er i Nykredit, den anden i Saxo Bank.

Det vil begge på papiret være oplagte kandidater til en stilling som den i Danske Bank, ligesom de øvrige banker og finansvirksomheder er et sted, man naturligt vil kigge hen som headhunter-bureau. 

Men der er jo slet ikke nogen, der siger, at den nye CIO i Danske Bank nødvendigvis skal have en baggrund i bankverdenen.

Eksempelvis rummer listen med nominerede til Årets CIO 2013 flere tunge CIO'er, der i hvert fald har erfaringer med at lede store it-organisationer, styre kæmpe-kontrakter og -budgetter og arbejde med digital innovation.

Endelig er der den mulighed, at den nye CIO i Danske Bank bliver fundet internt i organisationen.

Peter Schleidt har eksempelvis været ansat i Danske Bank siden 1989 og blev først i 2004 udnævnt til CIO.

Peter Trier Schleidt skal starte i sit nye job hos TDC den 1.oktober.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Danske Banks it-direktør: Derfor skifter jeg til TDC

Fem danske top-CIO'er: Her er vores gyldne opskrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.