Artikel top billede

Apple får tæv af billige bambus-computere

Apples position er presset af massevis af små og billige producenter.

Apples markedsandel på det kinesiske tablet-marked styrtdykker.

I året andets kvartal faldt markedsandelen for iPad-computeren således fra mere end 50 procent i de foregående kvartaler til 'blot' 28 procent med i alt halvanden million solgte eksemplarer.

Tidligere har tallet ligget stabilt på over tre millioner solgte computere i kvartalet.

Apple er fortsat den største leverandør af tablet-computere i Kina, men positionen er under voldsomt pres.

Ukendte kinesiske producenter

Det store fald i markedsandel skyldes øget pres fra billige Android-baserede tablet-computere, som er produceret af relativt ukendte, kinesiske producenter.

Således er 46 procent af alle solgte tablet-computere i Kina i andet kvartal produceret af en stor og meget broget gruppe af små producenter, som tidligere har stået for under én procent af salget.

IDC-analytiker Dickie Chang peger dog over for Computerworlds amerikanske nyhedsbureau på, at Apple formodentlig er i gang med at rydde op i iPad-lagrene for at gøre plads til de nye modeller, der ventes lanceret senere på året.

Samsung er Kinas næststørste tablet-leverandør med en markedsandel på 11 procent, mens Lenovo sidder på otte procent.

Stærkt stigende efterspørgsel

Ifølge IDC har der i de seneste måneder været stærkt stigende efterspørgsel på prisbillige Android-baserede tablet-computere fra forskellige kinesiske producenter.

"De kinesiske forbrugere bliver mere og mere fortrolige med tablet-formatet, og de har kig på modellerne fra små "white box"-producenter, hvor prisen er meget lav," siger Dickie Chang til Computerworlds nyhedsbureau.

Blandt disse er eksempelvis Android-tablets fra kinesiske Onda, hvor priserne for en tablet-computer med quad-core processor, otte-tommer skærm og kamera på fem megapixel begynder ved 650 kroner.

Rigtigt skidt for Microsoft

Ifølge IDC sidder Microsoft på under én procent af det kinesiske tablet-marked, hvor selskabet ellers sælger både Surface RT og Surface Pro.

Selskabet solgte i andet kvartal blot 37.000 eksemplarer i Kina.

"Surface Pro er for dyr," siger Dickie Chang om Microsofts tablet-computer, der i billigste udgave koster 5.300 kroner i Kina.

"Til den pris forventer forbrugerne den ultimative bruger-oplevelse, så det er enten brugeroplevelsen eller prisen, der bremser salget af Surface Pro," siger Dickie Chang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.