Artikel top billede

Drøftede Facebook-boss dette følsomme emne med Thorning?

Papirer fra Statsministeriet tyder på, at Helle Thorning-Schmidt drøftede databeskyttelsesregler med Facebook-chefen Mark Zuckerberg på et møde for nylig.

Det er ikke ligefrem hverdagskost, at en international topleder som Facebooks Marc Zuckerberg besøger en dansk statsminister. Ikke desto mindre skete det i maj 2013.

Netop frigivne papirer og tekst-uddrag fra Statsministeriet udarbejdet i forbindelse med mødet tyder på, at de to ledere drøftede databeskyttelses-regler.

Faktum er, at netop emnet databeskyttelse har været med i overvejelserne med besøget.

Dermed bekræftes tidligere forlydender inden mødet hos både DR og PC World, at det følsomme emne skulle være på dagsordenen.

Flere Facebook-folk var med

Ifølge en mail tilsendt Statsministeriet fremgår det, at på mødet deltog Mark Zuckerberg, hans kone Priscilla Chan og Thomas Myrup Kristensen, der er Director for Nordics hos Facebook.

Men også tre andre Facebook-folk var med på sidelinjen og fulgte med ind i Statsministeriet - uden dog direkte at sidde med ved mødet - det var Richard Allan, Director Policy EMEA, Guy Himelblau, Security, og Stefano Hesse, Director Communications EMEA.

Flere papirer fra mødet er hemmeligstemplet, men af et papir udarbejdet inden mødet og journaliseret på sagen fremgår følgende:

"Kommissionen har primo 2012 fremsat forslag til reform af EU's databeskyttelsesregler, der pt. forhandles i Rådet."

"Det drejer sig om: En databeskyttelsesforordning, der skal erstatte gældende EU-regler om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger."

"Et direktiv, der skal erstatte den gældende rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager," hedder det.

Tavshed fra begge parter

Om statsministeren under selve mødet tog emnet op, fremgår ikke direkte.

For der foreligger intet referat fra mødet, som der er givet aktindsigt i.

Emnet er ellers i dag er højaktuelt med Edward Snowdens afsløringer af amerikansk overvågning via blandt andet diverse internettjenester.

Computerworld har kontaktet Facebooks danske pressemand, Thomas Myrup, der også selv var med til mødet.

Men en Frida Löwengren vendte tilbage med dette svar på, om databeskyttelse blev taget op på mødet:

"Med hensyn til mødet med statsministeren, så var hun interesseret i at mødes med Mark Zuckerberg, da et så stort antal danskere er på Facebook. Mark Zuckerberg var på et casual besøg i Danmark"

"Det er hvad vi ønsker at dele om mødet"

Heller ikke hos Statsministeriet har man ønsket at kaste lys over, præcis hvad der blev drøftet på mødet.

"Vi har ikke nogen kommentarer til indholdet af samtalen mellem statsministeren og Mark Zuckerberg," lyder det fra pressemedarbejder Lea Juel Henriksen fra Statsministeriet på samme spørgsmål.

2,8 millioner brugere

Ifølge andre oplysninger fra papirerne i forbindelse med mødet fremgår det, at Facebook startede i 2004 og i dag har cirka en milliard brugere i hele verden, heraf ikke mindre end 2,8 millioner brugere i Danmark.

Facebook er en af de mest brugte internettjenester i Europa, hedder det.

Helle Thorning-Schmidt mødes i øvrigt den 4. september 2013 med USAs præsident, Barack Obama, hvor et af emnerne er "udenrigspolitisk spørgsmål".

Egentlig skulle Barack Obama på dette tidspunkt have været i Rusland, men det besøg blev aflyst, blandt andet på grund af Ruslands vilje til at give Edward Snowden midlertidigt asyl.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital