Drøftede Facebook-boss dette følsomme emne med Thorning?

Papirer fra Statsministeriet tyder på, at Helle Thorning-Schmidt drøftede databeskyttelsesregler med Facebook-chefen Mark Zuckerberg på et møde for nylig.

Det er ikke ligefrem hverdagskost, at en international topleder som Facebooks Marc Zuckerberg besøger en dansk statsminister. Ikke desto mindre skete det i maj 2013.

Netop frigivne papirer og tekst-uddrag fra Statsministeriet udarbejdet i forbindelse med mødet tyder på, at de to ledere drøftede databeskyttelses-regler.

Faktum er, at netop emnet databeskyttelse har været med i overvejelserne med besøget.

Dermed bekræftes tidligere forlydender inden mødet hos både DR og PC World, at det følsomme emne skulle være på dagsordenen.

Flere Facebook-folk var med
Ifølge en mail tilsendt Statsministeriet fremgår det, at på mødet deltog Mark Zuckerberg, hans kone Priscilla Chan og Thomas Myrup Kristensen, der er Director for Nordics hos Facebook.

Men også tre andre Facebook-folk var med på sidelinjen og fulgte med ind i Statsministeriet - uden dog direkte at sidde med ved mødet - det var Richard Allan, Director Policy EMEA, Guy Himelblau, Security, og Stefano Hesse, Director Communications EMEA.

Flere papirer fra mødet er hemmeligstemplet, men af et papir udarbejdet inden mødet og journaliseret på sagen fremgår følgende:

"Kommissionen har primo 2012 fremsat forslag til reform af EU's databeskyttelsesregler, der pt. forhandles i Rådet."

"Det drejer sig om: En databeskyttelsesforordning, der skal erstatte gældende EU-regler om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger."

"Et direktiv, der skal erstatte den gældende rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager," hedder det.

Tavshed fra begge parter
Om statsministeren under selve mødet tog emnet op, fremgår ikke direkte.

For der foreligger intet referat fra mødet, som der er givet aktindsigt i.

Emnet er ellers i dag er højaktuelt med Edward Snowdens afsløringer af amerikansk overvågning via blandt andet diverse internettjenester.

Computerworld har kontaktet Facebooks danske pressemand, Thomas Myrup, der også selv var med til mødet.

Men en Frida Löwengren vendte tilbage med dette svar på, om databeskyttelse blev taget op på mødet:

"Med hensyn til mødet med statsministeren, så var hun interesseret i at mødes med Mark Zuckerberg, da et så stort antal danskere er på Facebook. Mark Zuckerberg var på et casual besøg i Danmark"

"Det er hvad vi ønsker at dele om mødet"

Heller ikke hos Statsministeriet har man ønsket at kaste lys over, præcis hvad der blev drøftet på mødet.

"Vi har ikke nogen kommentarer til indholdet af samtalen mellem statsministeren og Mark Zuckerberg," lyder det fra pressemedarbejder Lea Juel Henriksen fra Statsministeriet på samme spørgsmål.

2,8 millioner brugere
Ifølge andre oplysninger fra papirerne i forbindelse med mødet fremgår det, at Facebook startede i 2004 og i dag har cirka en milliard brugere i hele verden, heraf ikke mindre end 2,8 millioner brugere i Danmark.

Facebook er en af de mest brugte internettjenester i Europa, hedder det.

Helle Thorning-Schmidt mødes i øvrigt den 4. september 2013 med USAs præsident, Barack Obama, hvor et af emnerne er "udenrigspolitisk spørgsmål".

Egentlig skulle Barack Obama på dette tidspunkt have været i Rusland, men det besøg blev aflyst, blandt andet på grund af Ruslands vilje til at give Edward Snowden midlertidigt asyl.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.