Artikel top billede

Drøftede Facebook-boss dette følsomme emne med Thorning?

Papirer fra Statsministeriet tyder på, at Helle Thorning-Schmidt drøftede databeskyttelsesregler med Facebook-chefen Mark Zuckerberg på et møde for nylig.

Det er ikke ligefrem hverdagskost, at en international topleder som Facebooks Marc Zuckerberg besøger en dansk statsminister. Ikke desto mindre skete det i maj 2013.

Netop frigivne papirer og tekst-uddrag fra Statsministeriet udarbejdet i forbindelse med mødet tyder på, at de to ledere drøftede databeskyttelses-regler.

Faktum er, at netop emnet databeskyttelse har været med i overvejelserne med besøget.

Dermed bekræftes tidligere forlydender inden mødet hos både DR og PC World, at det følsomme emne skulle være på dagsordenen.

Flere Facebook-folk var med

Ifølge en mail tilsendt Statsministeriet fremgår det, at på mødet deltog Mark Zuckerberg, hans kone Priscilla Chan og Thomas Myrup Kristensen, der er Director for Nordics hos Facebook.

Men også tre andre Facebook-folk var med på sidelinjen og fulgte med ind i Statsministeriet - uden dog direkte at sidde med ved mødet - det var Richard Allan, Director Policy EMEA, Guy Himelblau, Security, og Stefano Hesse, Director Communications EMEA.

Flere papirer fra mødet er hemmeligstemplet, men af et papir udarbejdet inden mødet og journaliseret på sagen fremgår følgende:

"Kommissionen har primo 2012 fremsat forslag til reform af EU's databeskyttelsesregler, der pt. forhandles i Rådet."

"Det drejer sig om: En databeskyttelsesforordning, der skal erstatte gældende EU-regler om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger."

"Et direktiv, der skal erstatte den gældende rammeafgørelse om beskyttelse af personoplysninger i forbindelse med politisamarbejde og retligt samarbejde i kriminalsager," hedder det.

Tavshed fra begge parter

Om statsministeren under selve mødet tog emnet op, fremgår ikke direkte.

For der foreligger intet referat fra mødet, som der er givet aktindsigt i.

Emnet er ellers i dag er højaktuelt med Edward Snowdens afsløringer af amerikansk overvågning via blandt andet diverse internettjenester.

Computerworld har kontaktet Facebooks danske pressemand, Thomas Myrup, der også selv var med til mødet.

Men en Frida Löwengren vendte tilbage med dette svar på, om databeskyttelse blev taget op på mødet:

"Med hensyn til mødet med statsministeren, så var hun interesseret i at mødes med Mark Zuckerberg, da et så stort antal danskere er på Facebook. Mark Zuckerberg var på et casual besøg i Danmark"

"Det er hvad vi ønsker at dele om mødet"

Heller ikke hos Statsministeriet har man ønsket at kaste lys over, præcis hvad der blev drøftet på mødet.

"Vi har ikke nogen kommentarer til indholdet af samtalen mellem statsministeren og Mark Zuckerberg," lyder det fra pressemedarbejder Lea Juel Henriksen fra Statsministeriet på samme spørgsmål.

2,8 millioner brugere

Ifølge andre oplysninger fra papirerne i forbindelse med mødet fremgår det, at Facebook startede i 2004 og i dag har cirka en milliard brugere i hele verden, heraf ikke mindre end 2,8 millioner brugere i Danmark.

Facebook er en af de mest brugte internettjenester i Europa, hedder det.

Helle Thorning-Schmidt mødes i øvrigt den 4. september 2013 med USAs præsident, Barack Obama, hvor et af emnerne er "udenrigspolitisk spørgsmål".

Egentlig skulle Barack Obama på dette tidspunkt have været i Rusland, men det besøg blev aflyst, blandt andet på grund af Ruslands vilje til at give Edward Snowden midlertidigt asyl.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere