Artikel top billede

Krig med kabel-selskaber kan spænde ben for Apples tv-planer

Apples fladskærms-drømme risikerer at gå i vasken. Men nu forsøger virksomheden sig med en helt ny strategi.

Apples påståede planer om at producere sit eget fladskærms-tv har stået i stampe i den seneste tid, og de risikerer nu helt at lide skibsbrud. Det skriver det amerikanske digitale erhvervsmagasin Quartz

Ifølge magasinet skyldes det, at de amerikanske kabel-tv-selskaber, som Apple håbede ville levere indhold til tv'et, har modarbejdet planerne. 

Men nu forsøger Apple sig angiveligt med en ny strategi.

Vil køre kabel ud på sidespor

Apple prøver nu at gå uden om kabel-tv-selskaberne, og i stedet vil virksomheden forsøge at forhandle direkte med produktionsselskaber og udvalgte tv-kanaler som eksempelvis HBO, ESPN og Comedy Central. 

Det er afgørende for Apple at få indholdsleverandører med, fordi virksomheden også på tv-området ønsker at have fuld kontrol med alle dele af brugeroplevelsen. Lige fra udformningen af hardware til leveringen af tv-indholdet.

Derfor vil Apples strategi, ifølge kilder som Quartz har talt med, muligvis indbefatte, at virksomheden etablerer sin egen betalings-tv-løsning, og dermed i princippet selv bliver kabel-leverandør. Dog med den afgørende forskel, at indholdet udelukkende vil blive leveret via internettet i stedet for gennem et antenne-stik. 

Trussel mod kabel-selskaberne

Et Apple-fjernsyn vil ifølge Quartz kunne resultere i et decideret paradigmeskift, hvor tv-oplevelsen i højere grad vil blive centreret omkring apps fremfor kanaler, som vi kender det i dag. Og i USA leverer mange af kabel-tv-leverandørerne deres kanalpakker via en "set-top-box" i stil med eksempelvis YouSees tv-boks.

Men Apple har ikke haft held til at overbevise kabelleverandørerne om, at de i stedet skal levere indhold direktet til et tv-apparat fra Apple. Kabelleverandørerne ser derimod Apples planer som en trussel, hvor de risikerer at miste kontrollen over brugernes tv-oplevelse.

Ifølge Quartz har kabellevandørerne derfor også forsøgt at forhindre de enkelte tv-kanaler i at lave individuelle aftaler med Apple.

Men Apple håber altså alligevel på, at det vil være muligt at etablere individuelle aftaler med enkelte indholdsleverandører. Apple har angiveligt konkluderet, at blot enkelte aftaler med få udvalgte top-leverandører som eksempelvis HBO eller ESPN vil skabe et fundament, der er så tilstrækkeligt sikkert, at det er muligt at gennemføre tv-planerne. 

HBO oplyser dog til Quartz, at virksomheden ikke har aktuelle planer om at indgå i denne type samarbejder, mens ESPN overfor nyhedsbureauet Bloomberg til gengæld er åben over for at levere indhold til internetbaseret tv-distribution. 

Cook og Jobs har vist tv-interesse

Selvom Apples tv-planer endnu kun befinder sig på rygteplan og primært bliver bekræftet gennem anonyme kilder, har både den tidligere Apple-chef Steve Jobs og Apples nuværende administrerende direktør Tim Cook ved tidligere lejligheder udtrykt interesse for tv-markedet. 

I et interview med den amerikanske tv-station NBC sidste år sagde Tim Cook:

"Når jeg går ind i min stue og tænder for tv'et, føler jeg, at jeg er rejst 20 eller 30 år tilbage i tiden. Dette er et område, som vi interesserer os intenst for."

Og i Walter Isaacsons biografi "Steve Jobs" gør den nu afdøde Apple-stifter sig også tanker om et muligt Apple-fjernsyn. 

"Det vil have den mest simple brugerflade, du kan forestille dig. Jeg tror, at jeg langt om længe har fundet løsningen" siger Steve Jobs ifølge bogen.

Læs også:
Amerikansk avis: Apple er i gang med at teste nyt fjernsyn

Rygterne tager til: Tim Cook antyder at et Apple-tv er på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere