Artikel top billede

Krig med kabel-selskaber kan spænde ben for Apples tv-planer

Apples fladskærms-drømme risikerer at gå i vasken. Men nu forsøger virksomheden sig med en helt ny strategi.

Apples påståede planer om at producere sit eget fladskærms-tv har stået i stampe i den seneste tid, og de risikerer nu helt at lide skibsbrud. Det skriver det amerikanske digitale erhvervsmagasin Quartz

Ifølge magasinet skyldes det, at de amerikanske kabel-tv-selskaber, som Apple håbede ville levere indhold til tv'et, har modarbejdet planerne. 

Men nu forsøger Apple sig angiveligt med en ny strategi.

Vil køre kabel ud på sidespor

Apple prøver nu at gå uden om kabel-tv-selskaberne, og i stedet vil virksomheden forsøge at forhandle direkte med produktionsselskaber og udvalgte tv-kanaler som eksempelvis HBO, ESPN og Comedy Central. 

Det er afgørende for Apple at få indholdsleverandører med, fordi virksomheden også på tv-området ønsker at have fuld kontrol med alle dele af brugeroplevelsen. Lige fra udformningen af hardware til leveringen af tv-indholdet.

Derfor vil Apples strategi, ifølge kilder som Quartz har talt med, muligvis indbefatte, at virksomheden etablerer sin egen betalings-tv-løsning, og dermed i princippet selv bliver kabel-leverandør. Dog med den afgørende forskel, at indholdet udelukkende vil blive leveret via internettet i stedet for gennem et antenne-stik. 

Trussel mod kabel-selskaberne

Et Apple-fjernsyn vil ifølge Quartz kunne resultere i et decideret paradigmeskift, hvor tv-oplevelsen i højere grad vil blive centreret omkring apps fremfor kanaler, som vi kender det i dag. Og i USA leverer mange af kabel-tv-leverandørerne deres kanalpakker via en "set-top-box" i stil med eksempelvis YouSees tv-boks.

Men Apple har ikke haft held til at overbevise kabelleverandørerne om, at de i stedet skal levere indhold direktet til et tv-apparat fra Apple. Kabelleverandørerne ser derimod Apples planer som en trussel, hvor de risikerer at miste kontrollen over brugernes tv-oplevelse.

Ifølge Quartz har kabellevandørerne derfor også forsøgt at forhindre de enkelte tv-kanaler i at lave individuelle aftaler med Apple.

Men Apple håber altså alligevel på, at det vil være muligt at etablere individuelle aftaler med enkelte indholdsleverandører. Apple har angiveligt konkluderet, at blot enkelte aftaler med få udvalgte top-leverandører som eksempelvis HBO eller ESPN vil skabe et fundament, der er så tilstrækkeligt sikkert, at det er muligt at gennemføre tv-planerne. 

HBO oplyser dog til Quartz, at virksomheden ikke har aktuelle planer om at indgå i denne type samarbejder, mens ESPN overfor nyhedsbureauet Bloomberg til gengæld er åben over for at levere indhold til internetbaseret tv-distribution. 

Cook og Jobs har vist tv-interesse

Selvom Apples tv-planer endnu kun befinder sig på rygteplan og primært bliver bekræftet gennem anonyme kilder, har både den tidligere Apple-chef Steve Jobs og Apples nuværende administrerende direktør Tim Cook ved tidligere lejligheder udtrykt interesse for tv-markedet. 

I et interview med den amerikanske tv-station NBC sidste år sagde Tim Cook:

"Når jeg går ind i min stue og tænder for tv'et, føler jeg, at jeg er rejst 20 eller 30 år tilbage i tiden. Dette er et område, som vi interesserer os intenst for."

Og i Walter Isaacsons biografi "Steve Jobs" gør den nu afdøde Apple-stifter sig også tanker om et muligt Apple-fjernsyn. 

"Det vil have den mest simple brugerflade, du kan forestille dig. Jeg tror, at jeg langt om længe har fundet løsningen" siger Steve Jobs ifølge bogen.

Læs også:
Amerikansk avis: Apple er i gang med at teste nyt fjernsyn

Rygterne tager til: Tim Cook antyder at et Apple-tv er på vej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere