Artikel top billede

Krig med kabel-selskaber kan spænde ben for Apples tv-planer

Apples fladskærms-drømme risikerer at gå i vasken. Men nu forsøger virksomheden sig med en helt ny strategi.

Apples påståede planer om at producere sit eget fladskærms-tv har stået i stampe i den seneste tid, og de risikerer nu helt at lide skibsbrud. Det skriver det amerikanske digitale erhvervsmagasin Quartz

Ifølge magasinet skyldes det, at de amerikanske kabel-tv-selskaber, som Apple håbede ville levere indhold til tv'et, har modarbejdet planerne. 

Men nu forsøger Apple sig angiveligt med en ny strategi.

Vil køre kabel ud på sidespor

Apple prøver nu at gå uden om kabel-tv-selskaberne, og i stedet vil virksomheden forsøge at forhandle direkte med produktionsselskaber og udvalgte tv-kanaler som eksempelvis HBO, ESPN og Comedy Central. 

Det er afgørende for Apple at få indholdsleverandører med, fordi virksomheden også på tv-området ønsker at have fuld kontrol med alle dele af brugeroplevelsen. Lige fra udformningen af hardware til leveringen af tv-indholdet.

Derfor vil Apples strategi, ifølge kilder som Quartz har talt med, muligvis indbefatte, at virksomheden etablerer sin egen betalings-tv-løsning, og dermed i princippet selv bliver kabel-leverandør. Dog med den afgørende forskel, at indholdet udelukkende vil blive leveret via internettet i stedet for gennem et antenne-stik. 

Trussel mod kabel-selskaberne

Et Apple-fjernsyn vil ifølge Quartz kunne resultere i et decideret paradigmeskift, hvor tv-oplevelsen i højere grad vil blive centreret omkring apps fremfor kanaler, som vi kender det i dag. Og i USA leverer mange af kabel-tv-leverandørerne deres kanalpakker via en "set-top-box" i stil med eksempelvis YouSees tv-boks.

Men Apple har ikke haft held til at overbevise kabelleverandørerne om, at de i stedet skal levere indhold direktet til et tv-apparat fra Apple. Kabelleverandørerne ser derimod Apples planer som en trussel, hvor de risikerer at miste kontrollen over brugernes tv-oplevelse.

Ifølge Quartz har kabellevandørerne derfor også forsøgt at forhindre de enkelte tv-kanaler i at lave individuelle aftaler med Apple.

Men Apple håber altså alligevel på, at det vil være muligt at etablere individuelle aftaler med enkelte indholdsleverandører. Apple har angiveligt konkluderet, at blot enkelte aftaler med få udvalgte top-leverandører som eksempelvis HBO eller ESPN vil skabe et fundament, der er så tilstrækkeligt sikkert, at det er muligt at gennemføre tv-planerne. 

HBO oplyser dog til Quartz, at virksomheden ikke har aktuelle planer om at indgå i denne type samarbejder, mens ESPN overfor nyhedsbureauet Bloomberg til gengæld er åben over for at levere indhold til internetbaseret tv-distribution. 

Cook og Jobs har vist tv-interesse

Selvom Apples tv-planer endnu kun befinder sig på rygteplan og primært bliver bekræftet gennem anonyme kilder, har både den tidligere Apple-chef Steve Jobs og Apples nuværende administrerende direktør Tim Cook ved tidligere lejligheder udtrykt interesse for tv-markedet. 

I et interview med den amerikanske tv-station NBC sidste år sagde Tim Cook:

"Når jeg går ind i min stue og tænder for tv'et, føler jeg, at jeg er rejst 20 eller 30 år tilbage i tiden. Dette er et område, som vi interesserer os intenst for."

Og i Walter Isaacsons biografi "Steve Jobs" gør den nu afdøde Apple-stifter sig også tanker om et muligt Apple-fjernsyn. 

"Det vil have den mest simple brugerflade, du kan forestille dig. Jeg tror, at jeg langt om længe har fundet løsningen" siger Steve Jobs ifølge bogen.

Læs også:
Amerikansk avis: Apple er i gang med at teste nyt fjernsyn

Rygterne tager til: Tim Cook antyder at et Apple-tv er på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.